Shadow

Smakelijk cruisen met Costa Cruises

Cruiserederij Costa Cruises opent het lenteseizoen op culinaire wijze. In april start de cruisemaatschappij met met ‘slow cruising’ in het Middellandse Zeegebied en dat wordt gevierd met het ‘Festival of Mediterranean cuisine’.

Costa Cruises presenteert de neoCollection cruises in het Middellandse Zeegebied, gebaseerd op het zogeheten ‘slow cruise’ concept. Dit betekent exclusievere routes met nieuwe bestemmingen aan boord van kleinere schepen. De vaarschema’s bevatten langere stops in de aanleghavens waardoor de reiziger meer mogelijkheid krijgt om de bestemming grondiger te verkennen.

Speciaal voor de neoCollection cruises wordt er samengewerkt met de Universiteit van de Gastronomische Wetenschappen in Pollenzo. Samen met Costa hebben zij nu een programma samengesteld genaamd het ‘Festival of Mediterranean cuisine’. Dit als eerbetoon aan de Mediterrane keuken.

De universiteit is opgezet door Carlo Petrini, de bedenker van Slow Food. Dit is een concept om de opkomst van fast food tegen te gaan en om te werken met lokale en kleinschalige producenten zodat lokale tradities bewaard blijven en gewerkt wordt met hoogwaardige en duurzame producten.

Unieke gastronomische cruise

Het festival vindt plaats van 11 april t/m 25 mei in combinatie met de 12-daagse ‘Verborgen schatten in het Middellandse Zeegebied’ cruise op de Costa neoRiviera. Deze cruise zorgt voor een unieke gastronomische reis met de hoogste kwaliteit qua gerechten. Bijzonder is dat de plekken waar de culinaire hoogstandjes vandaan komen ook worden aangedaan tijdens de cruise. Van Liguria (Savona) naar Provence (Toulon), Catalonië (Barcelona), Sicilië (Porto Empedocle), Malta (Valletta) en Campania (Salerno).

Aan boord van de neoRiviera biedt het festival de passagier verschillende evenementen waarbij lokale gerechten en wijnen centraal staan. Zo zijn er ‘food & wine’ seminars, proeverijen van olijfolie uit vijf verschillende regio’s, proeverijen van jam gemaakt van fruit uit lokale boomgaarden en natuurlijk proeverijen van wijn afkomstig uit de kustgebieden waar wordt gevaren. Een aanrader is de demonstratie in Salerno. Deze wordt gegeven door pastamakers afkomstig uit het kustgebied Amalfi. Zij laten zien hoe traditionele fusilli wordt bereid.

De ode aan de Mediterrane keuken wordt ook teruggevonden op de à la carte- en buffetrestaurants aan boord van de neoRiviera. De menu’s bestaan uit gerechten en recepten die zijn samengesteld door de Universiteit.

De langer durende stops dankzij het ‘slow cruise’ concept bieden de passagiers de kans om ook aan wal zichzelf onder te dompelen in de lokale keuken. Zo kun je dineren in lokale restaurantjes en inschrijven voor excursies die speciaal voor kleine groepen (niet meer dan 25 mensen) zijn samengesteld. Dit is in lijn met het idee achter ‘slow cruising’, namelijk een geheel nieuwe cruisebeleving waarbij beter wordt tegemoetkomen aan de individuele wensen van de reiziger op basis van reisritme en wensen, zowel aan boord als aan land.

Bekijk aanbiedingen voor cruises met Costa Cruises bij onder meer Zeetours, CruiseOnline, Cruisereizen.nl, Cruise Travel, Corendon, Cruisewinkel, TUI, Sunweb en Stip Reizen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.