Shadow

Alaska-cruises van Holland America Line in 2023: HAL met 6 schepen naar Alaska en Glacier Bay

Holland America Line pakt in 2023 groot uit met Alaska-cruises. De Alaska-cruises van Holland America Line in 2023 gaan naar onder meer Glacier Bay National Park, Hubbard Glacier en de Twin Sawyer Glaciers of Tracy Arm.

Het HAL-schip Oosterdam hier bij Hubbard Glacier tijdens een van de Alaska-cruises van Holland America Line © Holland America Line
Het HAL-schip Oosterdam hier bij Hubbard Glacier tijdens een van de Alaska-cruises van Holland America Line © Holland America Line

Alaska-cruises van Holland America Line met Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam, Volendam en Westerdam

Laatst gewijzigd: 10 februari 2022: Holland America Line viert in 2022 dat het al 75 jaar cruises naar Alaska maakt. Nu is ook het aanbod aan Alaska-cruises van Holland America Line voor 2023 gepubliceerd. Holland America Line vaart in 2023 met de Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam, Volendam en Westerdam naar Alaska. Ook zustermaatschappij Seabourn Cruise Line heeft inmiddels het aanbod aan cruises naar Alaska en British Columbia in 2022 bijgewerkt.

Het gaat vooral om 7-daagse cruises, maar er zijn ook kortere cruises van enkele dagen mogelijk. Wie juist meer van Alaska wil zien, kan ook de 14-daagse Great Alaska Explorer-cruise boeken. Die cruises met vertrek en aankomst in Vancouver worden gemaakt met de Nieuw Amsterdam (vertrek 7 mei 2023) en de Noordam (vertrek 17 september 2023). Deze Alaska-cruises bezoeken Kodiak, Anchorage, Valdez, Sitka, Skagway, Ketchikan en Glacier Bay.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, CruiseReizen.nl, Cruise Travel, Sunweb, Corendon, ANWB, TUI en Cruisewinkel.

De Alaska-cruises van Holland America Line kun je combineren met zestien verschillende ‘cruisetours’ waarbij je een aantal dagen Denali National Park in Alaska kunt ontdekken. Voorheen heetten dit de Land + Sea Journeys. Holland America Line is ook de enige cruisemaatschappij die landexcursies tot in de Canadese Yukon Territory aanbiedt

Op onze zoek- en boekpagina kun je cruises zoeken op cruisemaatschappij, vaargebied en cruisethema.

Vertrekdata Alaska-cruises van Holland America Line in 2023

De Alaska-cruises worden gemaakt tussen april en september 2023. Het startpunt en de eindbestemming voor deze bijzondere Alaska-cruisereizen zijn Seattle, Washington en Vancouver, British Columbia, Canada. Maar je kunt ook een enkele reis tussen Whitter (Anchorage), Alaska en Vancouver boeken.

Cruises naar Glacier Bay

Zonder overdrijven kun je stellen dat de natuurlijke schoonheid van Alaska ongeëvenaard is. De ontzagwekkende gletsjers van Alaska en het Glacier Bay National Park kunnen het beste vanaf zee worden bekeken en Holland America Line biedt meer routes naar Glacier Bay National Park dan welke andere cruiserederij dan ook. Alle Alaska-cruises van Holland America Line omvatten een bezoek aan meerdere iconische gletsjerbestemmingen van Alaska: Glacier Bay National Park, Hubbard Glacier en de Twin Sawyer Glaciers of Tracy Arm.

Een greep uit de Alaska-cruises van Holland America Line in 2023

Het HAL-schip Westerdam tijdens een Holland America Line Alaska cruise in Glacier Bay © Holland America Line
Het HAL-schip Westerdam tijdens een Holland America Line Alaska cruise in Glacier Bay © Holland America Line

Zevendaagse cruises Glacier Discovery Northbound en Glacier Discovery Southbound tussen Whittier en Vancouver aan boord van de Nieuw Amsterdam en de Noordam. Er wordt gestopt in Ketchikan, Juneau en Skagway.

De zevendaagse cruises Alaska Inside Passage bestaan uit retourcruises vanuit Vancouver met de Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam en Volendam. Er wordt aangelegd in Ketchikan, Juneau en Skagway. Alleen de Noordam legt aan in Sitka in plaats van Skagway.

De Alaska-cruises van Holland America Line in 2023 omvatten op 7-daagse “Alaskan Explorer” cruises met vertrek en aankomst in Seattle. Deze cruises worden gemaakt met de Eurodam en Westerdam met stops in Victoria, British Columbia (laat vertrek), Ketchikan, Juneau en Sitka.

Alle schepen die in Alaska varen, hebben een uitgebreide programmering aan boord. Gasten kunnen in contact komen met een natuuronderzoeker in Alaska. Cruises die een bezoek aan Glacier Bay brengen zullen een National Park Ranger en Huna native speaker aan boord ontvangen als experts. Speciale presentaties omvatten lokale onderwerpen, zoals de bushpiloten in Alaska en de beroemde Iditarod-race.

Denali Cruisetours van Holland America Line

De HAL-schepen Noordam en Nieuw Amsterdam bieden in 2023 Denali Cruisetours aan van 9 tot 14 dagen. Alle Denali Cruisetours bestaan uit een 7-daagse Glacier Discovery Cruise met bezoeken aan Glacier Bay, College Fjord of Hubbard Glacier (dat hangt van de richting van de cruise af), de Inside Passage en een verblijf van maximaal 3 nachten in het McKinley Chalet Resort bij de ingang van Denali National Park. Alle Double en Triple-reizen naar Denali omvatten een Tundra Wilderness Tour om wild te spotten. Elke Cruisetour bevat ook een rit met de McKinley Explorer, waarmee je een spectaculaire treinreis door Alaska maakt.

Naar het hart van de Klondike Goldrush

Holland America Line is de enige cruisemaatschappij die Alaska-cruises combineert met reizen over land naar Denali en de Yukon. Denali- en Yukon Cruisetours variëren an 9 tot 18 dagen. De reis bestaat uit een Inside Passage cruise van 3 of 4 dagen op de Koningsdam of Volendam of een 7-daagse Glacier Discovery Cruise op de Nieuw Amsterdam of Noordam, een verblijf van 2 of 3 nachten in Denali en een reis naar de Yukon. Alle Yukon & Denali Cruisetours maken ook een rit met de McKinley Explorer-trein. Ook kun je twee nachten verblijven in Dawson City, het hart van de Klondike Gold Rush eind negentiende eeuw.

De 3.500 medewerkers van Holland America Line in Alaska behoren elk jaar tot het meest ervaren en het beste opgeleide personeel. Velen van hen zijn lokale inwoners van Alaska. De cruisemaatschappij heeft ook eigen touringcars, een luxe traincoach, de McKinley Explorer en hotels, waaronder het 60 hectare grote McKinley Chalet Resort dat grenst aan het Denali National Park. Routes zijn zorgvuldig ontworpen met lokale expertise en deskundige Journey Hosts die een once-in-a-lifetime ervaring bieden en de maximale reistijd in Alaska mogelijk maken.

Holland America Line nummer één cruisemaatschappij in Alaska

De 75-jarige ervaring die Holland America Line heeft met Alaska-cruises is niet onopgemerkt gebleven. Holland America Line werd uitgeroepen tot de beste keuze voor cruises naar Alaska bij onder meer de Porthole Cruise Magazine Editor-in-Chief Awards 2020, Cruise Critic Cruisers ‘Choice Destination Awards 2019, TravelAge West Wave Awards Editor’s Pick 2019 en 2019 AFAR Travellers’ Choice Awards. Bij de Cruise Critic Editors ‘Picks Awards 2019 werd Holland America Line bekroond als de reisexpert met de beste reisroute. Dit bevestigt de nummer één positie. Koningsdam werd ook uitgeroepen tot het beste middelgrote cruiseschip in de USA Today 10Best Readers ‘Choice Awards 2020.

Lees ook alles over de coronamaatregelen aan boord van de schepen van Holland America Line.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.