Shadow

Vernieuwde Alaska-cruises van Holland America Line naar Alaska en Glacier Bay

Holland America Line pakt in 2024 opnieuw groot uit met Alaska-cruises. De Alaska-cruises van Holland America Line gaan naar onder meer Glacier Bay National Park, Hubbard Glacier en de Twin Sawyer Glaciers of Tracy Arm. Ook zijn de boekingen voor het seizoen 2025 geopend met nog meer Alaska-ervaringen.

Laatst gewijzigd: 17 april 2024

Het HAL-schip Oosterdam hier bij Hubbard Glacier tijdens een van de Alaska-cruises van Holland America Line © Holland America Line
Het HAL-schip Oosterdam hier bij Hubbard Glacier tijdens een van de Alaska-cruises van Holland America Line © Holland America Line

Alaska-cruises van Holland America Line met Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam, Westerdam en Zaandam

Holland America Line heeft van alle cruisemaatschappijen de meeste ervaring in Alaska-cruises. In 2022 vierde Holland America Line dat het al 75 jaar cruises naar Alaska maakt. De Alaska-cruises van Holland America Line in 2024 starten 27 april vanuit Vancouver en 4 mei vanuit Seattle. Je kunt overigens ook al boeken voor het Alaska-seizoen van 2025. De Alaska-cruises van Holland America Line worden in 2024 gemaakt met de Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam, Westerdam en Zaandam. Bekijk of schrijf cruisereviews van de Zaandam en de Koningsdam.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij CruiseOnline, Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI, Stip Reizen en Cruisewinkel.

Vernieuwde Holland America Line cruises naar Alaska

De inhoud van de Alaska-cruises van Holland America Line in 2024 is vernieuwd ten opzichte van voorgaande jaren. HAL wil daarmee nog meer Alaska-ervaringen aanbieden. Zo wordt op elke cruise een ‘Glacier Day’ ingevoerd, waarop via onder meer presentaties en informatie nog meer uitleg wordt gegeven over de gletsjers van Alaska. Dat gebeurt onder meer door Glacier Bay National Park Rangers en vertegenwoordigers van de oorspronkelijke Huna-bewoners. Onderdeel van de Glacier Day is het serveren van Hollandse erwtensoep aan dek en ijscocktails.

Duurzame vis uit Alaska

Een ander belangrijk element van de Alaska-cruises van Holland America Line is het zogeheten Global Fresh Fish-programma. HAL is de enige cruisemaatschappij die lokale, duurzaam gevangen vis uit Alaska serveert. Deze vis is certificeerd door de Responsible Fisheries Management. Ook worden drie nieuwe exclusieve visgerechten geserveerd die ontwikkeld zijn door de nieuwe Fresh Fish Ambassador Chef Morimoto. Ook worden eenmaal per Alaska-cruise speciale Alaskaanse gerechten geserveerd zoals de Alaska Seafood Boil en het Alaska Brunch Menu.

Alaska cocktails bij Holland America Line

Daarnaast heeft gerenommeerd barkeeper Sam Ross speciaal voor de Alaska-cruises van Holland America Line een aantal exclusieve cocktails ontwikkeld die alleen op de cruises naar Alaska verkrijgbaar zijn. Ook wordt een nieuw bier geïntroduceerd: de Killer Whale Pale Ale. Dat bier is ontwikkeld in samenwerking met de Pike Brewing (de oudste brouwerij van Seattle). Rico Worl, een kunstenaar van het Tlingit en Athabascan-volk, nam de inheemse creatieve uitingen van het biermerk en alle Alaska-menu’s voor zijn rekening.

Alaska cruises combineren met een langer verblijf

De meeste cruises naar Alaska met Holland America Line duren zeven dagen, maar er zijn ook kortere cruises van enkele dagen mogelijk. Wie juist meer van Alaska wil zien, kan ook de 14-daagse Great Alaska Explorer-cruise boeken. Nieuw is de Arctic Circle Solstice Legendary Voyage. Die brengt je in 28 dagen langs 12 havens in Alaska.

Ook zustermaatschappij Seabourn Cruise Line heeft inmiddels het aanbod aan cruises naar Alaska en British Columbia bijgewerkt.

De Alaska-cruises van Holland America Line kun je combineren met verschillende ‘cruisetours’ waarbij je een aantal dagen Denali National Park in Alaska kunt ontdekken. Voorheen heetten dit de Land + Sea Journeys. De cruisetours duren 9 tot 18 dagen, waarbij een 1, 2 of 3-daags bezoek aan Denali National Park is inbegrepen. Bij een aantal Alaska-cruisetours kun je ook naar de Canadese Yukon. Holland America Line is ook de enige cruisemaatschappij die landexcursies tot in de Canadese Yukon Territory aanbiedt.

Vertrekdata Alaska-cruises van Holland America Line in 2024

De Alaska-cruises worden gemaakt tussen eind april en september 2024. Het startpunt en de eindbestemming voor deze bijzondere Alaska-cruisereizen zijn Seattle, Washington en Vancouver, British Columbia, Canada. Maar je kunt ook een enkele reis tussen Whitter (Anchorage), Alaska en Vancouver boeken.

Cruises naar Glacier Bay

Zonder overdrijven kun je stellen dat de natuurlijke schoonheid van Alaska ongeëvenaard is. De ontzagwekkende gletsjers van Alaska en het Glacier Bay National Park kunnen het beste vanaf zee worden bekeken en Holland America Line biedt meer routes naar Glacier Bay National Park dan welke andere cruiserederij dan ook. Alle Alaska-cruises van Holland America Line omvatten een bezoek aan meerdere iconische gletsjerbestemmingen van Alaska: Glacier Bay National Park, Hubbard Glacier en de Twin Sawyer Glaciers of Tracy Arm.

Het HAL-schip Westerdam tijdens een Holland America Line Alaska cruise in Glacier Bay © Holland America Line
Het HAL-schip Westerdam tijdens een Holland America Line Alaska cruise in Glacier Bay © Holland America Line

Alaskan Explorer Cruise

Veel cruises van Holland America Line naar Alaska vertrekken op zaterdag en zondag. De Alaskan Exporer Cruise zijn 7-daagse cruises vanuit Seattle naar Alaska en terug. Onderweg legt het cruiseschip aan in Victoria en drie iconische havens in Alaska: Juneau, Ketchikan en Sitka. Op zaterdag vertrekken er cruises naar Glacier Bay. Bij de cruise-afvaarten op zondag cruise je naar de Hubbard-gletsjer.

Cruise naar de Inside Passage in Alaska

Deze Inside-Passage-cruises bestaan uit een 7-daagse rondreis vanuit Vancouver. Je vaart door de kalme wateren van de Inside Passage naar Glacier Bay, Juneau, Ketchikan en Skagway

Alle schepen die in Alaska varen, hebben een uitgebreide programmering aan boord. Gasten kunnen in contact komen met een natuuronderzoeker in Alaska. Cruises die een bezoek aan Glacier Bay brengen zullen een National Park Ranger en Huna native speaker aan boord ontvangen als experts. Speciale presentaties omvatten lokale onderwerpen, zoals de bushpiloten in Alaska en de beroemde Iditarod-race.

Denali Cruisetours van Holland America Line

De HAL-schepen Noordam en Nieuw Amsterdam bieden in 2024 Denali Cruisetours aan van 9 tot 14 dagen. Alle Denali Cruisetours bestaan uit een 7-daagse Glacier Discovery Cruise met bezoeken aan Glacier Bay, College Fjord of Hubbard Glacier (dat hangt van de richting van de cruise af), de Inside Passage en een verblijf van maximaal 3 nachten in het McKinley Chalet Resort bij de ingang van Denali National Park. Alle Double en Triple-reizen naar Denali omvatten een Tundra Wilderness Tour om wild te spotten. Elke Cruisetour bevat ook een rit met de McKinley Explorer, waarmee je een spectaculaire treinreis door Alaska maakt.

Naar het hart van de Klondike Goldrush

Holland America Line is de enige cruisemaatschappij die Alaska-cruises combineert met reizen over land naar Denali en de Yukon. Denali- en Yukon Cruisetours variëren an 9 tot 18 dagen. De reis bestaat uit een Inside Passage cruise van 3 of 4 dagen of een 7-daagse Glacier Discovery Cruise, een verblijf van 2 of 3 nachten in Denali en een reis naar de Yukon. Alle Yukon & Denali Cruisetours maken ook een rit met de McKinley Explorer-trein. Ook kun je twee nachten verblijven in Dawson City, het hart van de Klondike Gold Rush eind negentiende eeuw.

De 3.500 medewerkers van Holland America Line in Alaska behoren elk jaar tot het meest ervaren en het beste opgeleide personeel. Velen van hen zijn lokale inwoners van Alaska. De cruisemaatschappij heeft ook eigen touringcars, een luxe traincoach, de McKinley Explorer en hotels, waaronder het 60 hectare grote McKinley Chalet Resort dat grenst aan het Denali National Park. Routes zijn zorgvuldig ontworpen met lokale expertise en deskundige Journey Hosts die een once-in-a-lifetime ervaring bieden en de maximale reistijd in Alaska mogelijk maken.

Alaska-cruises 2025

Nu het seizoen 2025 geopend is voor boekingen, bouwt Holland America Line voort op de belangrijkste redenen waarom reizigers voor een Alaska cruise kiezen: om gletsjers en wilde dieren te zien. De maatschappij heeft de meeste Glacier Bay vergunningen van alle maatschappijen en biedt met bijna 180 excursies de meeste gletsjer-ervaringen en de meeste mogelijkheden om de dieren en wildernis van Alaska te zien. Het belooft een ongeëvenaarde Alaska Up Close ervaringen en is zeker reden om zo snel mogelijk te boeken.

Van april tot en met oktober 2025 kunnen gasten inschepen cruises naar Alaska aan boord van Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam, Westerdam en Zaandam. Vertrek vanuit Seattle, Washington, Vancouver, Canada of in beide richtingen tussen Vancouver en Whittier, Alaska.

Meer gletsjers om te bekijken en te bezoeken

Elke Alaska-cruise omvat een schilderachtig bezoek aan een of meer van Alaska’s iconische gletsjers waar de schepen tot aan de ijsformaties varen en draaien voor een 360-graden uitzicht. Naast het bekijken van gletsjers vanaf het schip, kunnen gasten gletsjers van dichtbij bekijken tijdens een excursie aan wal, waaronder de Excursies per Catamaran, Hubbard Glacier & Enchanting Disenchantment Bay in Hubbard Glacier en Tracy Arm Inlet en Glacier Explorer naar Sawyer Glacier zijn beide direct vanaf het schip te boeken.
Bij de Helicopter Glacier Trek in Juneau landen gasten op een gletsjer en de Five Glaciers Seaplane tour gaat over een deel van het Juneau Ice Field.

Tijdens de Alaska-cruises zijn er bijna 180 tours om allerlei soorten te zien, waaronder: walvissen spotten in Juneau; Sea Otter Quest en Alaska Raptor Center en Fortress of the Bear in Sitka; Wilderness Zodiac Quest in Ketchikan om op zoek te gaan naar beren, adelaars en zeehonden; Spasski River Wildlife and Bear Search in Icy Strait Point; Glacier Point Wilderness Safari met walvissen, zeeleeuwen en zeehonden, en Haines Eagle Preserve Float en Wildlife Quest naar het Chilkat Bald Eagle Preserve, beide vanuit Skagway. Walvissen, beren, adelaars en meer.

Alaska van dichtbij dompelt gasten onder in de lokale cultuur

Holland America Line’s ‘Alaska van dichtbij’ dompelt gasten onder in de lokale cultuur met authentieke programma’s aan boord, cruise-activiteiten en bekroonde excursies aan wal. De exclusieve ervaringen worden geleverd door experts die workshops en lezingen leiden van degenen die Alaska het beste kennen. De rondleidingen belichten het beste van elke bestemming en de culinaire evenementen laten de culinaire tradities van de regio laten zien.

Boek nu met vroegboekbonus een cruise naar Alaska in 2025

Na een uitzonderlijk populaire debuutroute voor 2024, keert de 28-daagse “Alaska Arctic Circle Solstice” cruise aan boord van de Westerdam terug in 2025. De reis vertrekt op 8 juni, op tijd voor de zomerzonnewende, van Seattle naar de Beringzee en naar de poolcirkel. De havens in Alaska zijn Anchorage (overnachting), Dutch Harbor, Haines (Skagway), Homer, Juneau, Ketchikan, Kodiak, Nome, Seward, Sitka, Valdez en Wrangell, en Prince Rupert in Canada. Je kunt prachtige tochten maken door Glacier Bay, Inside Passage, Tracy Arm, College Fjord, Little Diomede Island, Prince William Sound en Hubbard Glacier.

De 14-daagse reisroute ‘Great Alaskan Explorer’ biedt een diepgaand avontuur met acht havens in Alaska. Vertrek vanuit Vancouver:             

o Nieuw Amsterdam (4 mei): Anchorage, Homer, Juneau, Ketchikan, Kodiak, Skagway, Valdez en Wrangell, met Endicott Arm/Dawes Glacier.
o Noordam (14 sept.), Anchorage, Homer, Ketchikan, Kodiak, Prince Rupert, Skagway, Sitka en Valdez, met Glacier Bay.

De zevendaagse “Northbound Glacier Discovery” en “Southbound Glacier Discovery” routes varen tussen Whittier (Anchorage) en Vancouver aan boord van de Nieuw Amsterdam en de Noordam. Havens zijn onder andere Ketchikan, Juneau en Skagway.

De zevendaagse “Alaska Inside Passage” cruises varen rond vanuit Vancouver aan boord van Koningsdam, Nieuw Amsterdam en Zaandam. De havens zijn Ketchikan, Juneau en Skagway.

De zevendaagse “Alaska Explorer” cruises varen heen en terug vanuit Seattle aan boord van Eurodam en Westerdam, en doen Victoria, British Columbia (avondbezoek) aan, en Ketchikan, Juneau en Sitka. Eurodam bezoekt ook Alaska’s Icy Strait Point en Glacier Bay; Westerdam verkent Dawes Glacier.

Boek snel het Have It All premium pakket en je krijgt naast het standaard pakket, voorzieningen van excursies aan wal, speciale diners, een Signature Drankpakket en Surf Wi-Fi als extra gratis vooruitbetaalde Crew Appreciation, samen met gratis upgrades naar het Elite Drankpakket en Premium Wi-Fi. Ook is er de Holland America Line’s exclusieve Mariner Society vroegboekbonus. Mariner Society loyaliteitsleden krijgen tot $400 boordtegoed per stateroom wanneer deze cruises te koop worden aangeboden. Gasten moeten deze cruises voor 4 oktober 2023 boeken om de Exclusieve Mariner Society voegboekbonus te ontvangen.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij CruiseOnline, Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI, Stip Reizen en Cruisewinkel.

Holland America Line nummer één cruisemaatschappij in Alaska

De 75-jarige ervaring die Holland America Line heeft met Alaska-cruises is niet onopgemerkt gebleven. Holland America Line werd uitgeroepen tot de beste keuze voor cruises naar Alaska bij onder meer de Porthole Cruise Magazine Editor-in-Chief Awards 2020, Cruise Critic Cruisers ‘Choice Destination Awards 2019, TravelAge West Wave Awards Editor’s Pick 2019 en 2019 AFAR Travellers’ Choice Awards. Bij de Cruise Critic Editors ‘Picks Awards 2019 werd Holland America Line bekroond als de reisexpert met de beste reisroute. Dit bevestigt de nummer één positie. Koningsdam werd ook uitgeroepen tot het beste middelgrote cruiseschip in de USA Today 10Best Readers ‘Choice Awards 2020.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.