Shadow

Alaska-cruises inzet voor Norwegian Cruise Line Holdings Ltd

Onder de vlag van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. vallen de merken Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises. Om de positie op de snelgroeiende markt voor Alaska-cruises van Norwegian Cruise Line te versterken, zijn strategische initiatieven ontplooid.

Norwegian Cruise Line

Zo is onlangs een aanlegovereenkomst gesloten met Ward Cove Dock Group, LLC voor de bouw van een nieuwe pier in Ward Cove, Ketchikan, Alaska. Deze pier biedt ruimte voor twee schepen uit de Breakaway Plus-klasse van Norwegian Cruise Line, die elk 4.000 passagiers kunnen vervoeren en wordt naar verwachting voltooid voor het zomerseizoen van 2020.

Lees meer over cruise naar Alaska en kijk wat Norwegian en andere cruisemaatschappijen aan Alaska-cruises te bieden hebben.

Daarnaast wordt geïnvesteerd in het laatste perceel aan de waterkant van Juneau, Alaska waarbij plannen worden ontwikkeld waar iedereen, ook de stad, baat bij heeft. Deze investeringen volgen op de aankondiging eerder dit jaar over een samenwerking met Huna Totem Corporation, een onderneming die in handen is van inheemse bewoners van Alaska, voor het bouwen van een tweede cruisepier in Icy Strait Point, een cruisebestemming van wereldklasse in Hoonah, Alaska. Lees meer over de Alaska-cruises van Norwegian Cruise Line in 2023.

“Het natuurschoon van Alaska maakt dit een van de populairste bestemmingen voor toerisme en onze investeringen in deze regio maken het voor ons mogelijk onze gasten de allerbeste ervaring te bieden wanneer zij de wonderen van de Last Frontier verkennen”, vertelt Frank Del Rio, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. “Deze strategische initiatieven vormen de meest recente stappen binnen onze voortdurende inspanningen om de economische ontwikkeling van deze regio te bevorderen en een positieve economische en milieuverantwoorde invloed uit te oefenen op de toeristische sector in Alaska.”

Lees hier over de sfeer, het aanbod, de formule en de schepen van Norwegian Cruise Line

Uitgebreide voorzieningen en excursie-aanbod

De uitbreiding van Icy Strait Point geeft cruisepassagiers van de drie merken van  Norwegian Cruise Line Holdings meer toegang tot de onlangs vernieuwde winkel-, restaurant- en excursievoorzieningen, waaronder ’s werelds langste ZipRider-zipline, de mogelijkheid om bruine beren en walvissen te spotten en visexcursies.

De nieuwe Wilderness Landing biedt individuele ervaringen voor bezoekers die willen kennismaken met het land, de wilde dieren en de inheemse bevolking van Alaska. Er worden twee gondelbanen gebouwd in het  bovenste gedeelte van Hoonah Mountain, in de buurt van de ZipRider-attractie, zodat bezoekers in 2020 nóg meer kunnen beleven. Voor een betere ervaring en om de natuurlijke omgeving te behouden, wordt Wilderness Landing een voertuigvrije zone en worden de gasten niet per bus maar met de Transporter vervoerd. Deze hogesnelheidskabelbaan is toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen, en kan meer dan 5.600 bezoekers per uur vervoeren in cabines voor acht personen.

Medio zomer 2020 wordt er een tweede gondelbaan geopend waarmee gasten de 487 meter hoge Hoonah Mountain kunnen bestijgen naar het bosachtige gebied rond het startpunt van de ZipRider. Het ritje van zes minuten maakt het mogelijk nog meer gebieden om te verkennen en biedt spectaculair uitzicht over ijsvelden, de Fairweather Range en Glacier Bay National Park & Preserve. De kliffen en steenformaties van dit berggebied nodigen uit tot grootse Alaska-avonturen. Huna Totem Corporation ontwikkelt het natuurgebied verder met onder andere een uitgebreid netwerk van wandelpaden, een ruim 100 meter lange hangbrug over een kloof met rotswanden die 275 de diepte in duiken, een centrum als vertrekpunt voor excursies om beren te zoeken, avontuurlijke ritten met een quad en sightseeing-vluchten per helikopter. Dit alles, en meer, is beschikbaar tijdens het seizoen van 2021.

Unieke vaarroutes in Alaska

Norwegian Cruise Line heeft verder in ieder geval tot 2029 toestemming om cruises binnen het Glacier Bay National Park & Preserve te organiseren. Dit betekent de allerbeste vaarroutes in Alaska door het park met 1,3 miljoen hectare aan ruig berglandschap, dynamische gletsjers, gematigd regenwoud, wilde kusten en diepe, beschutte fjorden. Het is een van de highlights van Alaska’s Inside Passage en maakt deel uit van een 10 miljoen hectare groot werelderfgoed. Naast het spectaculaire uitzicht krijg je ook verhalen te horen van de Cultural Heritage Guides die meevaren op alle cruises door Glacier Bay. Dit is onderdeel van de samenwerking tussen het bedrijf en Alaska Native Voices.

En terwijl gasten volop de schoonheid van Alaska ervaren, gaat het bedrijf door met de inspanningen om de milieu-impact van het varen over deze ongerepte wateren te minimaliseren. Dit krijgt vorm in het milieuprogramma Sail & Sustain om afval en de uitstoot van CO2 te verminderen, duurzame inkoop te bevorderen en te investeren in opkomende technologie zoals hybride schoonmaaksystemen voor uitlaatgassen.

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line rechtstreeks bij CruiseOnline, Cruise Travel, Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Zeetours, Sunweb, Stip Reizen, Captain Cruise, Corendon en TUI.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.