Shadow

Australisch stel spoorloos na sprong van cruiseschip

carnvalspiritSinds woensdagavond worden de 30-jarige Paul Rossington en zijn 27-jarige vriendin Kristen Schroder uit Australië vermist. Het stel maakte een cruise met de Carnival Spirit langs de eilanden in de Stille Oceaan toen bij het aanmeren donderdagochtend (lokale tijd) in de haven van Sydney bleek dat beide mensen niet meer aan boord van het cruiseschip waren. Er is direct een grote zoekactie gestart, maar volgens de laatste berichten zijn alle pogingen om de man en vrouw te vinden nu gestaakt.

Op beveiligingsbeelden is te zien dat iemand van het 20 meter hoge middendek van het cruiseschip in het water springt. Direct daarna springt er nog iemand van boord. Australische media weten te melden dat de vrouw het eerst van boord  sprong, en dat de man haar volgde, waarschijnlijk in een poging haar te redden. Uit de beelden blijkt niet dat het om een misdrijf gaat.

In eerste instantie was er nog goede hoop op redding van het tweetal omdat de zee relatief kalm en warm is, maar de inzet van vliegtuigen, helikopters, politieboten en marineschepen was tevergeefs. Het stel is niet gevonden en hoe langer het duurt hoe meer de hoop vervliegt dat beide cruisepassagiers nog levend teruggevonden zullen worden.

Delen