Shadow

Cruisereview Celebrity Edge van Celebrity Cruises

De Celebrity Edge is een van de nieuwste cruiseschepen van Celebrity Cruises. De Celebrity Edge heeft grotere hutten dan haar voorgangers, een Magic Carpet platform en ongeëvenaarde suites waarmee Celebrity Cruises met de Celebrity Edge een nieuwe standaard introduceerde.

Feiten en cijfers over de Celebrity Edge

  • Lengte: 306 meter
  • Breedte: 39 meter
  • Volume: 129.500 brutoregisterton
  • Aantal passagiers: 3373
  • Aantal bemanningsleden: 1320
  • Aantal hutten en suites: 1467
  • Aantal dekken: 14
  • Bouwjaar: 2018
  • Gedoopt door: Nobelprijswinnares Malala Yousafzai
Cruiseschip Celebrity Edge © Celebrity Cruises
Cruiseschip Celebrity Edge © Celebrity Cruises

Het cruiseschip Celebrity Edge is volledig met de nieuwste 3D technologie ontworpen. Aan het ontwerp werd meegewerkt door indrukwekkende lijst van gerenommeerde architecten en ontwerpers. “Celebrity Edge is een van de spannendste, innovatieve en transformerende schepen waarbij ik betrokken was”, zegt Richard D. Fain, CEO van moedermaatschappij Royal Caribbean Cruises Ltd. “De nieuwe kenmerken en verfijnde design zetten een nieuwe standaard voor alle cruiseschepen die vanaf nu gebouwd zullen worden.”

Celebrity Edge was in 2018 het eerste schip sinds tien jaar dat aan de vloot van Celebrity wordt toegevoegd. Het is dan ook het eerste schip in de Edge-klasse. In 2020, 2021, 2022 heeft de Celebrity Edge nog drie zusterschepen gekregen, met de Celebrity Ascent als nieuwste aanwinst voor de vloot.

Cruises Celebrity Edge boeken

Cruises van Celebrity Cruises kun je rechtstreeks boeken bij onder meer CruiseReizen.nl, Captain Cruise, CruiseOnline, Zeetours, Cruise Travel en Sunweb.

Nieuwe type hutten op Celebrity Edge met ‘infinite Veranda’

Edge stateroom met zogeheten 'infinite veranda'© Celebrity Cruises
Edge stateroom met zogeheten ‘infinite veranda’© Celebrity Cruises

Nieuwe revolutionaire hutten zorgen voor het wegvallen van grenzen tussen hut en balkon. De nieuwe Edge-hutten krijgen een zogenaamde Infinite Veranda. De hut kent geen drempels, van het moment van binnenkomen tot aan de rand van het water. Eén druk op de knop stelt de gasten in staat te kiezen voor een seperaat balkon of een ruimte waarin de veranda onderdeel is van de accommodatie. Het nieuwe design voegt 23% meer oppervlakte toe en de badkamers zijn 10% groter dan op de Celebrity Solstice klasse, die toch al bekend stond om haar ruime badkamer oppervlakte.

Suite categorieën op de Celebrity Edge

The Grand Plaza op de Celebrity Edge is een atrium dat zich uitstrekt over drie dekken. © Celebrity Cruises
The Grand Plaza op de Celebrity Edge is een atrium dat zich uitstrekt over drie dekken. © Celebrity Cruises

De ultieme plek om rust te vinden, heet ‘The Retreat’. Een privé zwembad, een The Retreat Lounge met een persoonlijke butler en een exclusief Suite Class Restaurant ’Luminae @ The Retreat’ zorgen voor een nieuwe ervaring. Het aantal suites is verdubbeld met bovendien twee spectaculaire nieuwe Iconic Suites die precies boven de brug zijn gelegen. De Iconic Suites bieden twee slaapkamers, twee badkamers, eetkamer, woonkamer en een 270 graden balkon. De andere nieuwe klasse is ‘Edge Villas’ compleet met een privé zwembad en directe toegang tot The Retreat Sundeck.

Rooftop Garden

Eén van de beste plekken aan boord om te ontspannen, is de ‘Rooftop Garden’. Overdag om bijvoorbeeld te genieten van een cocktail, je te verdiepen in een goed boek in een comfortabele stoel, je tanden te zetten in een burger van Rooftop Grill en ’s avonds naar ‘Taste of Film’ te gaan of te luisteren naar live muziek.

Magic Carpet blikvanger op de Celebrity Edge

Een blikvanger op de Celebrity Edge is het Magic Carpet. Dit oranje restaurant kan van boven tot beneden langs de zijkant van het schip bewegen. Als het tot dek 2 is neergelaten, hangt het Magic Carpet vlak boven het water en kan het gebruikt worden als er getenderd moet worden. © Celebrity Cruises
Een blikvanger op de Celebrity Edge is het Magic Carpet. Dit oranje restaurant kan van boven tot beneden langs de zijkant van het schip bewegen. Als het tot dek 2 is neergelaten, hangt het Magic Carpet vlak boven het water en kan het gebruikt worden als er getenderd moet worden. © Celebrity Cruises

Het zal niet moeilijk zijn om Celebrity Edge te herkennen; Een oranje platform aan de zijkant van het schip is van verre te zien. Dit heet het Magic Carpet. Het platform ter grootte van een tennisbaan beweegt langs de zijkant van het schip van boven naar beneden en stopt op 4 verdiepingen. Op de hoogste verdieping dient Magic Carpet als een specialiteitenrestaurant dat plaats biedt aan 90 gasten. Op dek 14 zorgt Magic Carpet voor een uitbreiding van het zonnedek en zwembad. Op dek 5 wordt het een buiten dineer-optie bij restaurant Destination Gateway en op de laagste verdieping, dek 2 is Magic Carpet sleutel naar de bestemming die het schip aandoet.

Cruise beoordelingen Celebrity Edge

U kunt hieronder zelf een cruisereview schrijven. In het eerste blok ziet u hoe anderen dit cruiseschip beoordeeld hebben. Daaronder bij ‘Geef je beoordeling of reactie’ kunt u zelf een beoordeling geven door de balkjes te verslepen. Op die manier kunt u dit cruiseschip op diverse aspecten beoordelen. Een 0 is zeer slecht een 10 is uitmuntend. In het veld ‘Reageer’ kunt u een toelichting geven, bijvoorbeeld wanneer u met dit cruiseschip hebt gevaren, iets over de bestemming en wat u verder aan relevante informatie met andere cruiseliefhebbers wilt delen. Klik op de blauwe knop ‘Reactie plaatsen’ en uw beoordeling wordt naar de redactie gestuurd. In principe wordt elke beoordeling geplaatst. Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk beoordelingen van andere cruiseschepen.