Shadow

Celebrity Edge nieuwste schip van Celebrity Cruises

Celebrity Cruises heeft de eerste details onthuld van Celebrity Edge. Met grotere hutten dan ooit, een Magic Carpet platform en ongeëvenaarde suites wil Celebrity Cruises met de Celebrity Edge een nieuwe standaard introduceren.

Celebrity Edge Magic Carpet

Het nieuwe cruiseschip Celebrity Edge is volledig met de nieuwste 3D technologie ontworpen. Aan het ontwerp werd meegewerkt door indrukwekkende lijst van gerenomeerde architecten en ontwerpers. “Celebrity Edge is een van de spannendste, innovatieve en transformerende schepen waarbij ik betrokken was”, zegt Richard D. Fain, CEO van moedermaatschappij Royal Caribbean Cruises Ltd. “De nieuwe kenmerken en verfijnde design zetten een nieuwe standaard voor alle cruiseschepen die vanaf nu gebouwd zullen worden.” Celebrity Edge is het eerste schip sinds tien jaar dat aan de vloot van Celebrity wordt toegevoegd.

Nieuwe type hutten op Celebrity Edge met ‘infinite Veranda’

Nieuwe revolutionaire hutten zorgen voor het wegvallen van grenzen tussen hut en balkon. De nieuwe Edge-hutten krijgen een zogenaamde Infinite Veranda. De hut kent geen drempels, van het moment van binnenkomen tot aan de rand van het water. Eén druk op de knop stelt de gasten in staat te kiezen voor een seperaat balkon of een ruimte waarin de veranda onderdeel is van de accommodatie. Het nieuwe design voegt 23% meer oppervlakte toe en de badkamers zijn 10% groter dan op de Celebrity Solstice klasse, die toch al bekend stond om haar ruime badkamer oppervlakte.

Suite categorieën op de Celebrity Edge

De ultieme plek om rust te vinden, zal ‘The Retreat’ gaan heten. Een privé zwembad, een The Retreat Lounge met een persoonlijke butler en een exclusief Suite Class Restaurant ’Luminae @ The Retreat’ zorgen voor een nieuwe ervaring. Het aantal suites wordt verdubbeld met bovendien twee spectaculaire nieuwe Iconic Suites die precies boven de brug zijn gelegen. De Iconic Suites bieden twee slaapkamers, twee badkamers, eetkamer, woonkamer en een 270 graden balkon. De andere nieuwe klasse is ‘Edge Villas’ compleet met een privé zwembad en directe toegang tot The Retreat Sundeck.

Rooftop Garden

Celebrity Edge Rooftop Garden

Eén van de beste plekken aan boord om te ontspannen, is de ‘Rooftop Garden’. Overdag om bijvoorbeeld te genieten van een cocktail, je te verdiepen in een goed boek in een comfortabele stoel, je tanden te zetten in een burger van Rooftop Grill en ’s avonds naar ‘Taste of Film’ te gaan of te luisteren naar live muziek.

Magic Carpet blikvanger op de Celebrity Edge

Het zal niet moeilijk zijn om Celebrity Edge te herkennen; Een oranje platform aan de zijkant van het schip zal van verre te zien zijn. Dit heet het Magic Carpet. Het platform ter grootte van een tennisbaan beweegt langs de zijkant van het schip van boven naar beneden en stopt op 4 verdiepingen. Op de hoogste verdieping dient Magic Carpet als een specialiteitenrestaurant dat plaats biedt aan 90 gasten. Op dek 14 zorgt Magic Carpet voor een uitbreiding van het zonnedek en zwembad. Op dek 5 wordt het een buiten dineer-optie bij restaurant Destination Gateway en op de laagste verdieping, dek 2 is Magic Carpet sleutel naar de bestemming die het schip aandoet.

Celebrity Edge nu al te boeken

Cruises van Celebrity Cruises kun je rechtstreeks boeken bij onder meer CruiseReizen.nl, Zeetours, Captain Cruise, Cruise Travel en Sunweb.

Celebrity Edge krijgt vanaf 16 december 2018 haar thuishaven in Fort Lauderdale, Florida. Het schip zal 2 routes aanbieden, 7 nachten oostelijke (bezoek aan San Juan, Puerto Rico, Tortola, Britse Virgin Islands en Philipsburg, Sint Maarten) en 7 nachten westelijke Caribbean (bezoek aan Key West, Florida, Costa Maya, Mexcio, Cozumel, Mexico en Georgetown, Grand Cayman), die uiteraard gecombineerd kunnen worden tot een 15 daagse cruise. In 2020, 2021, 2022 zal Celebrity Edge nog drie zusterschepen krijgen.

Bekijk de presentatie van het ontwerp van de Celebrity Edge:

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.