Shadow

Nieuwe coronamaatregelen en reisvereisten MSC Cruises in 2022

Deze winter en in de zomer van 2022 biedt MSC Cruises een rijk en gevarieerd cruiseprogramma met een keuze uit verschillende schepen en routes. Passagiers kunnen volgens MSC veilig cruisen dankzij de coronamaatregelen van MSC Cruises.

De MSC Virtuosa maakt cruises in de Rode Zee © MSC
Veilig cruisen aan boord van de schepen van MSC Cruises © MSC

Laatst gewijzigd: 24 december 2021

MSC Cruises heeft in augustus 2020 een corona- en hygiëneprotocol ingevoerd. Sindsdien zijn volgens eigen zeggen al een miljoen passagiers met MSC op een cruise geweest. Het protocol is eind november 2021 bijgewerkt. Dat is gebeurd in overleg met de autoriteiten van de verschillende landen waar MSC-schepen naartoe varen.

Voor het winterprogramma en het zomerprogramma van 2022 vereist MSC Cruises dat passagiers bij het inschepen relevante documentatie overleggen in overeenstemming met de reisvereisten, zoals een negatief testresultaat, een vaccinatiebewijs en COVID-verzekeringsdocumentatie.

Wat heb je nodig op een cruise van MSC en wat is mogelijk?

Alle passagiers vanaf 12 jaar moeten volledig gevaccineerd zijn, waarbij de laatste prik meer dan 14 dagen voor vertrek gegeven moet zijn. Voor cruises door de Rode Zee geldt al een vaccinatieplicht vanaf 8 jaar. Daarnaast moeten alle passagiers vanaf twee jaar vóór ze aan boord gaan een negatieve coronatest kunnen overleggen. De site van MSC Cruises meldt niet of dat een pcr-test of antigeentest moet zijn en hoe oud de test maximaal mag zijn. In eerdere berichtgeving was sprake van een pcr-test van maximaal 72 uur oud.

Bij de inscheping moet iedereen een vragenlijst over z’n gezondheid invullen (dat was ook al zo voor de coronapandemie) en wordt contactloos je temperatuur gecontroleerd. Ook moet iedereen beschikken over een Covid-19-verzekering. Die kun je op de MSC-site tegelijk met je cruise boeken. Wie bij het inchecken tekenen van ziekte vertoont, kan alsnog geweigerd worden.

Coronamaatregelen aan boord van MSC-cruiseschepen

Aan boord kun je nog steeds genieten van alle faciliteiten, zoals zwembaden, bubbelbaden, het Aquapark, de horeca en het entertainment. Overal wordt rekening gehouden met social distancing. Daarom worden shows vaker opgevoerd zodat er minder publiek per optreden kan worden toegelaten. Wel moet je activiteiten zoals fitness en entertainment vooraf reserveren. Ook moet je eerst bellen voordat je bij een balie in de rij gaat staan. In openbare ruimtes zijn mondkapjes verplicht, behalve als je zit. Veel andere cruisemaatschappijen hebben die mondkapjesplicht voor openbare binnenruimtes inmiddels ook ingevoerd.

In restaurants worden maaltijden en drankjes aan tafel gereserveerd. In de zelfbedieningsrestaurants mag je tijdelijk niet zelf opscheppen, maar doet het personeel dat voor je. Menukaarten zijn verwijderd. In plaats daarvan kun je met je telefoon een QR-code scannen en kun je de menukaart digitaal lezen.

De maatregelen zijn al van kracht voor alle wintercruises van de rederij in andere regio’s en de schepen die actief zijn in Noord-Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en het Midden-Oosten. Nu zijn er ook de mediterrane afvaarten aan toegevoegd met de nieuwe vereisten, waardoor deze ook gelden voor gasten die geboekt zijn op zowel de MSC Grandiosa als de MSC Fantasia.

Zelfstandig excursies maken of met een MSC-excursie

Passagiers die volledig zijn ingeënt, kunnen ook zelfstandig aan wal gaan, afhankelijk van de regels die gelden op de plaats van bestemming. In Southampton bijvoorbeeld mag je vanwege het hoge aantal coronabesmettingen in het Verenigd Koninkrijk tijdelijk helemaal niet van boord af. Dan heb je wel een dag extra om van alle faciliteiten aan boord te genieten.

PCR-testen aan boord

Nederland eist dat je in sommige landen eerst een ​​RT-PCR of een antigeentest ondergaat, voordat je weer naar Nederland terugkeert. Daarom biedt MSC Cruises passagiers de gelegenheid om dergelijke testen aan boord te kopen en uit te voeren. Je kunt een testafspraak aan boord maken en betalen. De test wordt uitgevoerd via het Medisch Centrum.

Omdat de situatie dynamisch is en onderhevig aan veranderingen door de verschillende landen, is het belangrijk dat gasten de reisvoorschriften zorgvuldig controleren, op het moment van boeking en voordat zij reizen. Dit moet in overeenstemming zijn met hun land van herkomst en bestemming en de vereisten van de luchtvaartmaatschappij.
Kijk naar de reisadviezen van de Nederlandse overheid.

Gratis annuleren

Alle geboekte cruises kun je zonder opgaaf van reden 15 dagen voor vertrek gratis annuleren. Heb je een Fly & Cruise-pakket geboekt, dan kun je tot 21 dagen voor vertrek kosteloos annuleren. Lees alle voorwaarden en coronaregels op de site van MSC Cruises. Regels kunnen snel veranderen.

Overzicht van de eisen per bestemming van MSC

 • Middellandse Zee
  Alleen gasten die volledig gevaccineerd zijn én 72 uur voor vertrek een PCR-test hebben laten afnemen kunnen aan boord. Voor alle gasten geldt dat zij alleen aan wal kunnen gaan als ze deelnemen aan een MSC Shore Excursion en voor sommige excursies is een officieel COVID-certificaat (bijv. EU Digital COVID-certificaat) vereist om toegang te krijgen tot sommige toeristische locaties, zoals musea of kerken.
 • Noord-Europa
  Alle passagiers vanaf 12 jaar en ouder moeten volledig zijn gevaccineerd en gasten van 2 jaar tot en met 11 jaar oud moeten binnen 72 uur binnen het vertrek van hun een negatieve RT-PCR-test of antigeen afleggen en het negatieve testresultaat kunnen overleggen.
  Niet-Schengengasten kunnen deze cruises ook boeken en moeten volledig zijn gevaccineerd en een negatieve RT-PCR-test afleggen die binnen 72 uur voor het vertrek van hun cruise is afgenomen en het negatieve testresultaat kunnen overleggen.
 • Rode Zee/Saoedi-Arabië en Verenigde Arabische Emiraten
  Alle passagiers vanaf 12 jaar en ouder moeten volledig zijn gevaccineerd en een negatieve RT-PCR-test afleggen die binnen 72 uur voor het vertrek van hun cruise is afgenomen en het negatieve testresultaat kunnen overleggen.
  Gasten in de leeftijd van 2 tot en met 11 jaar dienen een negatieve RT-PCR-test afleggen die binnen 72 uur voor het vertrek van hun cruise is afgenomen en het negatieve testresultaat kunnen overleggen.
  Voor MSC Bellissima-cruises in de Rode Zee is een visum vereist voor toegang tot Saoedi-Arabië en gasten die een MSC fly & cruise-pakket kopen, hebben een visum voor Saoedi-Arabië ter waarde van €30 per persoon inbegrepen in de Fly & Cruise prijs.
  Gasten moeten hun vaccinatiestatus registreren bij de autoriteiten van Saoedi-Arabië voordat ze in het land aankomen.
 • Caribisch gebied – cruises vanuit Miami en Port Canaveral
  Alle reizigers vanaf 12 jaar en ouder moeten volledig zijn ingeënt. Inwoners van de VS moeten binnen 48 uur na het vertrek van hun cruise een negatief antigeen- of RT-PCR-test overleggen, terwijl niet-ingezetenen van de VS een negatieve RT-PCR-test nodig hebben die binnen 72 uur is genomen voor hun cruisevertrek.
  Passagiers in de leeftijd van 2 tot en met 11 jaar moeten een negatieve RT-PCR-test afleggen die binnen 72 uur voor het vertrek van hun cruise is afgenomen en het negatieve testresultaat kunnen overleggen.
 • Franse Antillen
  Alle passagies vanaf 12 jaar en ouder moeten volledig zijn gevaccineerd en een negatieve RT-PCR-test afleggen die binnen 72 uur voor het vertrek van hun cruise is afgenomen en het negatieve testresultaat kunnen overleggen.
  Gasten in de leeftijd van 2 tot en met 11 jaar dienen een negatieve RT-PCR-test afleggen die binnen 72 uur voor het vertrek van hun cruise is afgenomen en het negatieve testresultaat kunnen overleggen.
 • Grand Voyages
  Alle opvarenden vanaf 12 jaar en ouder moeten volledig zijn gevaccineerd en een negatieve RT-PCR-test afleggen die binnen 72 uur voor het vertrek van hun cruise is afgenomen en het negatieve testresultaat kunnen overleggen.
  Gasten in de leeftijd van 2 tot en met 11 jaar dienen een negatieve RT-PCR-test afleggen die binnen 72 uur voor het vertrek van hun cruise is afgenomen en het negatieve testresultaat kunnen overleggen.
 • Maatregelen en vereisten voor cruises in Zuid-Amerika en Zuid-Afrika worden binnenkort bevestigd.

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI. Of boek rechtstreeks bij Msccruises.nl. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

4 Comments

 • Alain Kenens

  Hallo, kunnen wij in Abu Dhabi en Doha gewoon van boord gaan op ons eigen? Wij zijn volledig gevaccineerd en negatief getest voor vertrek. Moeten wij dan nogmaals een PCR test doen voordat we van boord gaan? En is dit dan gratis?

  • Beste Alain, Dank voor je reactie. De website van MSC vermeldt op dit moment het volgende:
   Het paspoort van gasten moet op het moment van reizen minimaal 6 maanden geldig zijn.
   VOOR GASTEN DIE IN ABU DHABI INSCHEPEN: Vanaf 30 december moeten gevaccineerde mensen die Abu Dhabi binnenkomen de groene status tonen op de Al Hosn-app:
   V.A.E: Een COVID-19-test is verplicht om per vliegtuig de V.A.E. binnen te komen.
   QATAR: Reizigers moeten zich online in de Ehteraz website registeren voordat ze het land binnenkomen. Alle gasten die aan land gaan moeten zich via de Ehteraz website registreren. Gasten ontvangen een bevestiging per e-mail die bij aankomst door de havenautoriteiten zal worden gecontroleerd. Gasten moeten een kopie van hun paspoort en een kopie van hun vaccin uploaden (als ze zijn gevaccineerd met de voorwaardelijk goedgekeurde vaccins, moeten ze het resultaat van de antilichaamtest uploaden). Registratie kan 72 uur voor aankomst worden gedaan. Gasten kunnen alleen aan wal gaan in Qatar als ze deelnemen aan een georganiseerde MSC Shore Excursion.

   Gasten die een door MSC georganiseerde excursie hebben geboekt, moeten zich registreren op het Ehteraz-portaal. Bovendien moeten zij hun vaccinatiecertificaat en hun cruisekaart bij zich hebben.

   Gasten die in Qatar ontschepen, dienen de Ehteraz-app te downloaden. De app kan op elk moment worden gedownload, maar kan alleen worden geactiveerd zodra gasten in Doha aankomen. Bovendien moeten gasten een certificaat overleggen van een negatieve RT-PCR-test die binnen 72 uur voor aankomst is uitgevoerd of een negatieve antigeentest die binnen 24 uur voorafgaand aan de aankomst is afgenomen en hun cruisekaart.

   Andere vereisten zoals een COVID-19 test en de Passenger Locator Form (PLF) kunnen nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteitsvereisten: het is de verantwoordelijkheid van elke gast om deze vereiste voor vertrek te verifiëren. Voor meer informatie wordt aanbevolen om de officiële kanalen van de bevoegde autoriteiten van uw land te raadplegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.