Shadow

Nieuwe coronamaatregelen en reisvereisten MSC Cruises

Deze winter biedt MSC Cruises een rijk en gevarieerd winterprogramma met een keuze uit verschillende schepen en routes. Gasten kunnen een wintervakantie kiezen met vertrouwen in het protocol en de coronamaatregelen van MSC Cruises om hun gezondheid te beschermen. Update van dit artikel: 24 november 2021.

De MSC Virtuosa maakt cruises in de Rode Zee © MSC
Veilig cruisen aan boord van de schepen van MSC Cruises © MSC

MSC Cruises heeft in augustus 2020 een corona- en hygiëneprotocol ingevoerd. Sindsdien zijn al tienduizenden passagiers met MSC op een cruise geweest. Het protocol is nu bijgewerkt. Dat is gebeurd in overleg met de autoriteiten van de verschillende landen waar MSC-schepen naartoe varen.

Voor het winterprogramma vereist MSC Cruises dat passagiers bij het inschepen relevante documentatie overleggen in overeenstemming met de reisvereisten, zoals een negatief testresultaat, een vaccinatiebewijs en COVID-verzekeringsdocumentatie.

Wat heb je nodig en wat is mogelijk?

MSC Cruises heeft op 14 november 2021 besloten dat alle gasten voor haar winterafvaarten over de hele vloot nu volledig moeten zijn gevaccineerd tegen COVID-19 en ook een COVID-19-test moeten ondergaan vóór hun geplande inschepingsdatum.

De maatregelen zijn al van kracht voor alle winterreizen van de rederij in andere regio’s en de schepen die actief zijn in Noord-Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en het Midden-Oosten. Nu zijn er ook de mediterrane afvaarten aan toegevoegd met de nieuwe vereisten, waardoor deze ook gelden voor gasten die geboekt zijn op zowel de MSC Grandiosa als de MSC Fantasia.

Ook gasten op een van de winterafvaarten op haar twee schepen die vanaf 4 december in de Middellandse Zee varen, moeten volledig zijn gevaccineerd. Volledig gevaccineerd betekent dat je meer dan 14 dagen voor het begin van je vakantie op zee de volledige set COVID-19-injecties hebt ontvangen. Daarnaast moet je ook een COVID-19-test doen binnen 72 uur voor vertrektijd van het schip.

De maatregelen zijn van toepassing op alle gasten vanaf 12 jaar en ouder en komen bovenop de bestaande gezondheids- en veiligheidsregels die voor het eerst zijn geïntroduceerd door MSC Cruises in de zomer van 2020 en die vandaag het toonaangevende protocol van de lijn vormen. Deze omvatten een extra COVID-19-test bij inscheping en andere maatregelen tijdens het varen, allemaal ontworpen om alle gasten en bemanning het maximale niveau van bescherming van hun gezondheid en veiligheid te bieden.

Elke geboekte gast die niet op tijd volledig is ingeënt voor zijn vertrekdatum, kan ervoor kiezen om zijn vakantie bij ons op een later tijdstip uit te stellen of om een ​​terugbetaling te vragen. Gasten onder de 12 jaar, die niet in aanmerking komen voor vaccinatie, blijven onder de huidige maatregelen welkom aan boord,

Zelfstandig excursies maken of met een MSC-excursie

Passagiers die volledig zijn ingeënt, kunnen ook zelfstandig aan wal gaan, afhankelijk van de landen die ze bezoeken.

PCR-testen aan boord

Nederland eist dat je in sommige landen eerst een ​​RT-PCR of een antigeentest ondergaat, voordat je weer naar Nederland terugkeert. Daarom biedt MSC Cruises passagiers de gelegenheid om dergelijke testen aan boord te kopen en uit te voeren. Je kunt een testafspraak aan boord maken en betalen. De test wordt uitgevoerd via het Medisch Centrum.

Omdat de situatie dynamisch is en onderhevig aan veranderingen door de verschillende landen, is het belangrijk dat gasten de reisvoorschriften zorgvuldig controleren, op het moment van boeking en voordat zij reizen. Dit moet in overeenstemming zijn met hun land van herkomst en bestemming en de vereisten van de luchtvaartmaatschappij.
Kijk naar de reisadviezen van de Nederlandse overheid.

Gezondheid en veiligheid aan boord

Het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises omvat maatregelen zoals verhoogde sanitaire voorzieningen aan boord, het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes binnen of waar fysieke afstand niet kan worden gehandhaafd. Ook hebben alle schepen een volledig uitgerust medisch centrum en zijn er in samenwerking met de autoriteiten op de bestemmingen noodplannen opgesteld.

Overzicht van de eisen per bestemming van MSC

 • Middellandse Zee
  Alleen gasten die volledig gevaccineerd zijn én 72 uur voor vertrek een PCR-test hebben laten afnemen kunnen aan boord. Voor alle gasten geldt dat zij alleen aan wal kunnen gaan als ze deelnemen aan een MSC Shore Excursion en voor sommige excursies is een officieel COVID-certificaat (bijv. EU Digital COVID-certificaat) vereist om toegang te krijgen tot sommige toeristische locaties, zoals musea of kerken.
 • Noord-Europa
  Alle passagiers vanaf 12 jaar en ouder moeten volledig zijn gevaccineerd en gasten van 2 jaar tot en met 11 jaar oud moeten binnen 72 uur binnen het vertrek van hun een negatieve RT-PCR-test of antigeen afleggen en het negatieve testresultaat kunnen overleggen.
  Niet-Schengengasten kunnen deze cruises ook boeken en moeten volledig zijn gevaccineerd en een negatieve RT-PCR-test afleggen die binnen 72 uur voor het vertrek van hun cruise is afgenomen en het negatieve testresultaat kunnen overleggen.
 • Rode Zee/Saoedi-Arabië en Verenigde Arabische Emiraten
  Alle passagiers vanaf 12 jaar en ouder moeten volledig zijn gevaccineerd en een negatieve RT-PCR-test afleggen die binnen 72 uur voor het vertrek van hun cruise is afgenomen en het negatieve testresultaat kunnen overleggen.
  Gasten in de leeftijd van 2 tot en met 11 jaar dienen een negatieve RT-PCR-test afleggen die binnen 72 uur voor het vertrek van hun cruise is afgenomen en het negatieve testresultaat kunnen overleggen.
  Voor MSC Bellissima-cruises in de Rode Zee is een visum vereist voor toegang tot Saoedi-Arabië en gasten die een MSC fly & cruise-pakket kopen, hebben een visum voor Saoedi-Arabië ter waarde van €30 per persoon inbegrepen in de Fly & Cruise prijs.
  Gasten moeten hun vaccinatiestatus registreren bij de autoriteiten van Saoedi-Arabië voordat ze in het land aankomen.
 • Caribisch gebied – cruises vanuit Miami en Port Canaveral
  Alle reizigers vanaf 12 jaar en ouder moeten volledig zijn ingeënt. Inwoners van de VS moeten binnen 48 uur na het vertrek van hun cruise een negatief antigeen- of RT-PCR-test overleggen, terwijl niet-ingezetenen van de VS een negatieve RT-PCR-test nodig hebben die binnen 72 uur is genomen voor hun cruisevertrek.
  Passagiers in de leeftijd van 2 tot en met 11 jaar moeten een negatieve RT-PCR-test afleggen die binnen 72 uur voor het vertrek van hun cruise is afgenomen en het negatieve testresultaat kunnen overleggen.
 • Franse Antillen
  Alle passagies vanaf 12 jaar en ouder moeten volledig zijn gevaccineerd en een negatieve RT-PCR-test afleggen die binnen 72 uur voor het vertrek van hun cruise is afgenomen en het negatieve testresultaat kunnen overleggen.
  Gasten in de leeftijd van 2 tot en met 11 jaar dienen een negatieve RT-PCR-test afleggen die binnen 72 uur voor het vertrek van hun cruise is afgenomen en het negatieve testresultaat kunnen overleggen.
 • Grand Voyages
  Alle opvarenden vanaf 12 jaar en ouder moeten volledig zijn gevaccineerd en een negatieve RT-PCR-test afleggen die binnen 72 uur voor het vertrek van hun cruise is afgenomen en het negatieve testresultaat kunnen overleggen.
  Gasten in de leeftijd van 2 tot en met 11 jaar dienen een negatieve RT-PCR-test afleggen die binnen 72 uur voor het vertrek van hun cruise is afgenomen en het negatieve testresultaat kunnen overleggen.
 • Maatregelen en vereisten voor cruises in Zuid-Amerika en Zuid-Afrika worden binnenkort bevestigd.

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI. Of boek rechtstreeks bij Msccruises.nl.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.