Shadow

Costa Cruises schrapt deel van routes voor winter 2020-2021

De oplaaiende coronabesmettingen in Europa hebben Costa Cruises gedwongen een deel van het winterschema voor 2020-2021 om te gooien. Zo is de wereldcruise met de Costa Deliziosa in 2021 al weer geschrapt. Een ander deel van de geplande Costa-cruises kan wel doorgaan, al moet in sommige gevallen de route aangepast worden.

Laatst gewijzigd: 25 januari 2021.

Was de herstart in september van de cruises met Costa Deliziosa en Costa Diadema alleen nog bedoeld voor Italiaanse passagiers, geleidelijk aan kon Costa Cruises meer schepen inzetten en werden ook passagiers uit andere landen toegelaten. Eind oktober zag de Italiaanse rederij zich echter genoodzaakt cruises uit het cruiseprogramma voor 2020-2021 weer te schrappen. Lees ook welke cruisemaatschappijen nog meer cruises annuleren.

Alleen nog Italiaanse cruises voor de Costa Smeralda

Inmiddels is eind januari 2021 cruiseschema wederom omgegooid. Costa Smeralda maakt vanaf 27 februari 2021 cruises alleen in Italiaanse wateren, met bezoeken aan Savona, La Spezia, Cagliari, Messina, Napels en Civitavecchia / Rome. Deze route van één week vervangt de cruises naar Italië, Frankrijk en Spanje die het schip vanaf 14 november 2020 had moeten aanbieden.

Ook de Aidablu van de Duitse zusterrederij Aida Cruises maakt sinds half oktober alleen cruises rond Italië. Maar op 29 oktober maakte Aida Cruises bekend dat het vanwege het oplopende coronabesmettingen alle cruises tot en met eind november opschort. Het eveneens Duitse TUI Cruises liet weten wel te blijven cruisen.

Weekcruises Costa Deliziosa alsnog geschrapt

De weekcruises van de Costa Deliziosa naar Italië en Griekenland gingen in eerste instantie wel door. Maar vanwege de lockdown in Griekenland zijn ook de cruises met de Deliziosa na 7 november geschrapt. De Deliziosa gaat pas vanaf 18 mei 2021 weer cruisen. Ook de geplande lange cruises in de Middellandse Zee met de Costa Diadema zijn tot 6 april 2021 uitgesteld.

Costa Firenze
Costa Firenze©Costa Cruises

Het nieuwste cruiseschip Costa Firenze wordt medio december 2020 opgeleverd. Maar de Costa Firenze begint pas vanaf 28 februari 2021 met zevendaagse cruises in Italië, Frankrijk en Spanje.

Wereldcruise en Caraïbische cruises geschrapt

Tot slot worden de Costa Favolosa cruises in het Caribisch gebied geannuleerd en gaat het schip pas vanaf 2 april 2021 weer in bedrijf met minicruises in de Middellandse Zee.

De 2021 wereldcruise van Costa Deliziosa is afgelast. Wie al geboekt heeft, kan omboeken naar de wereldcruise van 2022.

Lees ook: Costa Cruises maakt nieuwe cruises voor april – november 2021 bekend.

Bekijk aanbiedingen voor cruises met Costa Cruises bij onder meer Zeetours, CruiseOnline, Cruisereizen.nl, Cruise Travel, Corendon, Cruisewinkel, TUI, Sunweb en Stip Reizen.

Gezondheidsprotocol

Om de gezondheid van passagiers, bemanning en lokale gemeenschappen maximaal te beschermen wordt het nieuwe Costa Safety Protocol  toegepast op alle cruises in het winterseizoen 2020-21. Het Costa Safety-protocol omvat een uitgebreide reeks procedures, als reactie op de COVID-19-situatie.  Het heeft betrekking op alle aspecten van de cruise-ervaring, zowel aan boord als aan wal. De maatregelen volgens het protocol omvatten onder andere antigenen swabtests voor alle gasten, vóór het inschepen en bij de beveiligde excursies.

Onderbouwd door een panel van onafhankelijke wetenschappelijke experts op het gebied van volksgezondheid, is het Costa Safety Protocol in overeenstemming met de gezondheidsprotocollen die zijn opgesteld door de Italiaanse regering en Europese autoriteiten. Het gaat zelfs verder. Het protocol zal voortdurend worden bijgewerkt op basis van nieuwe ontwikkelingen en medische inzichten.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.