Shadow

Costa Cruises vaart duurzaam

nieuwe mega schepen Costa Cruises

Costa Cruises is continue actief om de impact van hun activiteiten op het milieu te beperken met diverse initiatieven gericht op zuinig omgaan met energie, reductie van uitstoot en waterverbruik en een efficiënt afvalbeheer. Dit heeft geleid tot aanzienlijke resultaten op het gebied van afname van brandstofgebruik en energieverbruik. Op 7 schepen werd een een Exhaust Gas Cleaning system voor afname van uitstoot geïnstalleerd. Afval wordt 100% gescheiden. Verder zijn 450.000 gloeilampen op alle schepen vervangen door Philips LED lampen, resulterend in 80% besparing op energieverbruik.

De resultaten en vooruitblik naar de toekomst is onlangs door Costa Cruises gepresenteerd in het ‘Sustainability Report – Resultaten van 2014 en Blik op de Toekomst’.  Dit uit drie delen ‘SEA, YOU, TOMORROW’ bestaande rapport benoemt de belangrijkste resultaten en besluit met Costa’s doelstellingen voor de toekomst op het gebied van product en innovatie en het pad naar duurzame groei.

Costa Cruises bouwt aan goede relaties met lokale organisaties om economisch én sociale waarde te creëren. Het contact met lokale organisaties gaat verder dan duizenden toeristen naar mooie bestemmingen brengen. De aanwezigheid van het Italiaanse bedrijf brengt belangrijke voordelen voor de lokale economie en nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en werkgelegenheid. Om een idee van de impact te geven: Costa heeft meer dan 8800 toeleveranciers in 5 continenten en hun schepen doen 261 verschillende havens aan.

Toekomst

Costa verbindt zich aan een duurzame toekomst met de planning van zeer innovatieve projecten. Afgelopen juli maakte de maatschappij bekend een order te hebben geplaatst voor de bouw van ’s werelds eerste twee cruiseschepen aangedreven door LNG (Liquid Natural Gas), de schoonste fossiele brandstof ter wereld. Deze schepen komen in 2019 en 2020 in de vaart. Het is een aanzienlijke investering waarmee een nieuw tijdperk van duurzame brandstoffen aanbreekt. Op productgebied is een goed voorbeeld het aanbieden van een gezonde en duurzame culinaire beleving voor gasten en bemanning. Dit wordt gedaan door waar mogelijk lokale ingrediënten te gebruiken, met de nadruk op Italiaanse gerechten en een mediterraan dieet. Toevoer van verse producten in de verschillende aanleghavens hebben daarom prioriteit, gebruik makend van leveranciers die ook op duurzame wijze werken.

Cruises van Costa Cruises zijn onder meer te boeken bij CruiseReizen.nl, Zeetours, Dreamlines, Captain Cruise, TUI, Stip Reizen, Cruisetravel en Kras.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.