Shadow

Costa Toscana, het zusterschip van de Costa Smeralda

Op de Meyer-werf in het Finse Turku is 11 februari begonnen met de assemblage van de romp van de Costa Toscana. Dit is het zusterschip van de Costa Smeralda, het eerste cruiseschip van Costa Cruises dat Liquefied Natural Gas (LNG) als brandstof gebruikt.

De kiellegging van de Costa Toscana © Costa Cruises
De kiellegging van de Costa Toscana © Costa Cruises

De start van de assemblage ging gepaard met de gebruikelijke plichtplegingen, zoals het plaatsen van enkele gouden herdenkingsmunten in de kiel. Het eerste deel dat nu in het droogdok is geplaatst is 100 meter lang en vormt de machinekamer van de Costa Toscana. In de komende weken wordt het schip verder in elkaar gezet. Het eerste staal voor de Costa Toscana was al in juli 2019 gesneden.

Inaugurele cruise Costa Toscana

De inaugurele cruise van de Costa Toscana staat gepland voor 28 juni 2021. Het nieuwe cruiseschip vaart dan van Hamburg in 1 dagen naar het Italiaanse Savona. Tijdens de cruise staan lange stops van twee dagen en een nacht gepland in Lissabon, Barcelona en Marseille. Costa Cruises introduceerde enkele jaren geleden al het concept van ‘slow cruisen‘. Daardoor krijgen cruisepassagiers meer tijd om een bestemming te ervaren.

De inaugurele cruise en andere cruises van Costa Cruises boeken?

Bekijk aanbiedingen voor cruises met Costa Cruises bij onder meer Cruisereizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, TUI en Stip Reizen.

Schonere cruiseschepen

De Costa Toscana en de Costa Smeralda zijn het resultaat van een groot investeringsplan van de Costa Group. Tot 2023 komen er in totaal zeven nieuwe cruiseschepen bij. Met die investering is zes miljard euro gemoeid. Verder onderzoekt Costa de mogelijkheden om schepen uit te rusten met lithium ion-accu’s en brandstofcellen.

LNG is momenteel de schoonste scheepsbrandstof ter wereld. Cruisemaatschappij Costa Group is de eerste cruiserederij ter wereld die cruiseschepen op LNG laat varen. Steeds meer cruisemaatschappijen onderzoeken hoe ze hun cruiseschepen duurzaam kunnen laten varen.

Costa Cruises kondigde in januari 2020 aan vaker te gaan cruisen in de Middellandse Zee. Lees ook ander nieuws over Costa Cruises.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.