Shadow

Costa Toscana, het zusterschip van de Costa Smeralda

Op de Meyer-werf in het Finse Turku is 11 februari begonnen met de assemblage van de romp van de Costa Toscana. Dit is het zusterschip van de Costa Smeralda, het eerste cruiseschip van Costa Cruises dat Liquefied Natural Gas (LNG) als brandstof gebruikt.

De kiellegging van de Costa Toscana © Costa Cruises
De kiellegging van de Costa Toscana © Costa Cruises

De start van de assemblage ging gepaard met de gebruikelijke plichtplegingen, zoals het plaatsen van enkele gouden herdenkingsmunten in de kiel. Het eerste deel dat nu in het droogdok is geplaatst is 100 meter lang en vormt de machinekamer van de Costa Toscana. In de komende weken wordt het schip verder in elkaar gezet. Het eerste staal voor de Costa Toscana was al in juli 2019 gesneden.

Update: De Costa Toscana is op 16 juni 2022 gedoopt in Barcelona. Dat gebeurde door Chanel, een zangeres en actrice die ook deelgenomen heeft aan het Eurovisie Songfestival. Bekijk of schrijf cruise reviews over de Costa Toscana.

Inaugurele cruise Costa Toscana

De inaugurele cruise van de Costa Toscana stond gepland voor 28 juni 2021, maar die reis is uitgesteld. De Costa Toscana wordt namelijk pas in december 2021 opgeleverd. Het nieuwe cruiseschip zal daarom pas vanaf 5 maart 2022 cruises maken in de Westelijke Middellandse Zee. De cruise vaart tegen de klok in en doet Savona, Marseille, Barcelona, Valencia, Palermo en Civitavecchia (Rome) aan. De cruises die vanaf 18 december tot begin maart 2022 met de Costa Toscana waren gepland, worden overgenomen door de Costa Luminosa.

Costa Cruises introduceerde enkele jaren geleden al het concept van ‘slow cruisen‘. Daardoor krijgen cruisepassagiers meer tijd om een bestemming te ervaren.

Bekijk aanbiedingen voor cruises met Costa Cruises bij onder meer Captain Cruise, Zeetours, CruiseOnline, Cruisereizen.nl, Cruise Travel, Cruisewinkel, TUI, Sunweb en Stip Reizen.

Schonere cruiseschepen

De Costa Toscana en de Costa Smeralda zijn het resultaat van een groot investeringsplan van de Costa Group. Tot 2023 komen er in totaal zeven nieuwe cruiseschepen bij. Met die investering is zes miljard euro gemoeid. Verder onderzoekt Costa de mogelijkheden om schepen uit te rusten met lithium ion-accu’s en brandstofcellen.

LNG is momenteel de schoonste scheepsbrandstof ter wereld. Cruisemaatschappij Costa Group is de eerste cruiserederij ter wereld die cruiseschepen op LNG laat varen. Steeds meer cruisemaatschappijen onderzoeken hoe ze hun cruiseschepen duurzaam kunnen laten varen.

Costa Cruises kondigde in januari 2020 aan vaker te gaan cruisen in de Middellandse Zee. Lees ook ander nieuws over Costa Cruises.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.