Shadow

Cruise naar het Caraïbisch Gebied met Holland America Line

Holland America Line biedt in het najaar van 2019 en de winter van 2019 – 2020 maar liefst 160 cruises naar het Caraïbisch Gebied. Cruisereizigers kunnen kiezen uit zeven schepen van Holland America Line, waaronder de Nieuw Statendam en de Koningsdam. De Caraïbische cruises van Holland America Line vertrekken uit Fort Lauderdale in Florida.

Caribbean cruises van 7 tot 21 dagen

Caraïbische cruises met Holland America Line doorkruisen het hele Caraïbisch Gebied © Holland America Line
Caraïbische cruises met Holland America Line doorkruisen het hele Caraïbisch Gebied © Holland America Line

De cruises van Holland America Line naar het Caraïbisch gebied duren 7 tot 21 dagen. Deze Caraïbische cruises worden gemaakt tussen oktober 2019 en april 2020. De cruises gaan naar alle hoeken van het Caraïbisch Gebied. Er zijn ook cruises waarbij u een dag het Panamakanaal kunt verkennen. Nieuwe afvaarten van de Veendam bieden een unieke mix van stops naar enkele van de mooiste havens in het vaargebied. Het aankomende seizoen heeft verschillende nieuwe routes en speciale aanbiedingen waardoor dit het juiste moment is om te boeken. Vergelijk prijzen en data van de Caraïbische cruises van Holland America Line bij onder meer Kras, Cruisereizen.nl, Cruisetravel, Captain Cruise, Cruisewinkel, Zeetours, Dreamlines en Stip Reizen.

Welke HAL-schepen maken Caraïbische cruises?

In de Caribbean kunnen passagiers kiezen voor een cruise op Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Nieuw Statendam, Rotterdam, Veendam, Volendam en Zuiderdam. Zij varen zeven- tot 11-daagse cruises die kunnen worden gecombineerd tot langere, back-to-back Collectors’ Voyages variërend van 14 tot 21 dagen.

De Veendam gaat naar de westelijke Caribbean en stopt o.a. op de Cayman eilanden, Jamaica, Puerto Rico, St. Thomas, Key West en de Dominicaanse Republiek. De Nieuw Amsterdam vaart zowel oostelijk als westelijk en gaat naar onder andere naar Turks and Caicos, Half Moon Cay, Cozumel en Amber Cove. HAL-passagiers die graag wat minder bezochte havens willen ervaren, kunnen kiezen voor de Koningsdam. Dit nieuwe HAL-schip gaat o.a. naar St. Maarten, Martinique, Saint Lucia en St. Kitts. Ook worden de Antillen worden tijdens 10-daagse cruises bezocht. De Zuiderdam en Eurodam varen vanaf december door het Panamakanaal en het Gatún Lake.

Beste privé-eiland met poederachtig zacht zand

Half Moon Cay, het privé-eiland van Holland America Line op de Bahama's. © Holland America Line
Half Moon Cay, het privé-eiland van Holland America Line op de Bahama’s. © Holland America Line

De meeste routes bevatten een stop op Half Moon Cay, het bekroonde privé-eiland op de Bahamas van Holland America Line. Zowel Porthole Cruise Magazine als Travel Weekly lezers hebben Half Moon Cay tot het beste privé-eiland benoemd. Ervaren cruisegangers van Holland America Line beoordelen het als hun favoriete Caribische haven.

Het eiland beschikt over een uitgestrekt 3 kilometer lang strand met poederachtig zacht zand en is één van de mooiste stranden in het Caribisch gebied, gelegen in een natuurlijke lagune van 700 hectare. Een scala aan activiteiten is beschikbaar in dit paradijs. Van ontspannen in een villa of privé-cabana tot heerlijke restaurants zoals de Lobster Shack en een eilandbarbecue. Andere activiteiten zijn een waterpark voor kinderen en diverse excursies voor natuurliefhebbers, avontuurlijke reizigers en ontdekkingsreizigers, met de zeer populaire paardrijtocht door de branding.

Explorations Central (EXC)

Tijdens de cruises brengt EXC-programmering de Caribische lokale tradities, culinaire smaken en culturele ervaringen aan boord tot leven. Opvarenden die meer willen weten over de regio kunnen een EXC Talk bijwonen over de havens. Of doe mee met een EXC Port to Table kookdemonstratie, kookles of cocktailshakeles met lokale ingrediënten gaan. The Dining Room en Lido Market bieden ook gerechten uit het Caribische gebied.

Caraïbische cruises hebben een gevarieerd aanbod van Shore EXCursions. Die draaien om thema’s als cultuur, geschiedenis, natuur, architectuur, avontuur, culinaire onderwerpen en familie-uitjes. Exclusieve Shore EXCursions met een culinair thema zijn in samenwerking met het tijdschrift FOOD & WINE en tonen het culinaire aanbod van de regio vanuit een lokaal perspectief.

Bekijk ook de Aziatische cruises die Holland America Line dit najaar aanbiedt. Of ga met Princess Cruises naar Zuid-Amerika en Antarctica in 2020 en 2021.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.