Shadow

Cruise naar het Caraïbisch Gebied met Holland America Line in 2021

Holland America Line biedt in het najaar van 2021 met vier schepen cruises naar het Caraïbisch Gebied aan. Het gaat om cruises met de nieuwe Rotterdam, de Nieuw Statendam, de Nieuw Amsterdam en de Eurodam. Deze Caraïbische cruises vertrekken uit Fort Lauderdale, Florida. Tegelijkertijd maken de Koningsdam en de Zuiderdam vanuit San Diego, Californië cruises naar Midden-Amerika, de Mexicaanse Rivièra en Hawaii.

Cruise door het Caraïbisch gebied met de nieuwe Rotterdam

Caraïbische cruises met Holland America Line doorkruisen het hele Caraïbisch Gebied © Holland America Line
Caraïbische cruises met Holland America Line doorkruisen het hele Caraïbisch Gebied © Holland America Line

Het seizoen voor alle cruises vanuit Fort Lauderdale, Florida,
begint op 23 oktober 2021 met de Nieuw Amsterdam. Dat cruiseschip krijgt op 3
november gezelschap van het nieuwe cruiseschip Rotterdam. Op 14 november 2021 begint de Eurodam aan haar Caraïbische cruises en op 21 november starten de cruises door het Caraïbisch gebied met de Nieuw Statendam. De Caribische cruises van Holland America Line variëren in lengte van vier tot veertien dagen. Ze bestrijken de hele regio en bevatten ook een afvaart naar Half Moon Cay, het bekroonde privé-eiland van Holland America Line.

Welke HAL-schepen maken Caraïbische cruises?

De routes van de schepen van Holland America Line zien er als volgt uit:

  • Nieuw Amsterdam : 23 okt. 2021 tot 7 april 2022: 24 cruises naar de oostelijke, westelijke en zuidelijke Caraïben. Alle routes omvatten zeven dagen, behalve een negendaagse vakantiecruise die vertrekt op 30 december.
  • Rotterdam : 3 november 2021 tot 10 april 2022: het schip begint zijn eerste seizoen in het Caribisch gebied met een reeks van 22 cruises, variërend van drie tot elf dagen, met een breed aanbod aan Caribische havens.
  • Eurodam : 14 november 2021 tot 10 april 2022: 15 afvaarten, waaronder 12, 11, en 10-daagse Panamakanaal Sunfarer-cruises met een gedeeltelijke excursie van het Gatun-meer door het Panamakanaal en drie zevendaagse Oost-Caribische routes.
  • Nieuw Statendam : 21 november 2021 tot 27 maart 2022: 15 cruises naar de oostelijke, westelijke, zuidelijke en tropische Caraïben, variërend van zeven tot elf dagen. Bekijk hutten en suites op de Nieuw Statendam
  • Alle routes zijn inclusief een bezoek aan Half Moon Cay, het privé eiland van Holland America Line in de Bahama’s. Dit typische toevluchtsoord beschikt over de mooiste stranden van het Caribisch gebied; een natuurlijke lagune van 700 hectare; villa’s met twee verdiepingen en privé-cabanas; eetgelegenheden zoals Lobster Shack; en een verscheidenheid aan leuke excursies aan wal voor natuurliefhebbers, avontuurlijke reizigers en ontdekkingsreizigers.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI en Cruisewinkel.

Wat zijn de coronaregels tijdens de Caraïbische cruises?

Cruisen bij Holland America Line is voorbehouden aan passagiers die volledig gevaccineerd zijn. De laatste vaccinatie moet minimaal 14 dagen voor vertrek hebben plaatsgevonden. Ook de bemanningen van de HAL-schepen zijn gevaccineerd. Diners zijn beschikbaar in alle restaurants en op speciale locaties, evenals via roomservice. Entertainment is te vinden in de showlounge. Er is livemuziek aanwezig en er kan gedanst worden in Lincoln Center Stage, B.B. King’s Blues Club, Billboard Onboard en de Rolling Stone Rock Room.

Op onze zoek- en boekpagina kun je cruises zoeken op cruisemaatschappij, vaargebied en cruisethema.

Tijdens de Caraïbische cruise brengen culinaire demonstraties van Port-to-Table, EXC Talks en andere verrijkingsprogramma’s de regionale culturen aan boord via boeiende activiteiten en speciale presentaties. Passagiers kunnen ervoor kiezen om de havenbestemmingen zelfstandig te verkennen of door middel van gesponsorde tours met schepen die volgens de gezondheidsrichtlijnen van de lokale havens worden uitgevoerd.

Beste privé-eiland met poederachtig zacht zand

Half Moon Cay, het privé-eiland van Holland America Line op de Bahama's. © Holland America Line
Half Moon Cay, het privé-eiland van Holland America Line op de Bahama’s. © Holland America Line

Half Moon Cay is het bekroonde privé-eiland van Holland America Line op de Bahama’s. Zowel Porthole Cruise Magazine als Travel Weekly lezers hebben Half Moon Cay tot het beste privé-eiland benoemd. Ervaren cruisegangers van Holland America Line beoordelen het als hun favoriete Caribische haven.

Het eiland beschikt over een uitgestrekt 3 kilometer lang strand met poederachtig zacht zand en is één van de mooiste stranden in het Caribisch gebied, gelegen in een natuurlijke lagune van 700 hectare. Een scala aan activiteiten is beschikbaar in dit paradijs. Van ontspannen in een villa of privé-cabana tot heerlijke restaurants zoals de Lobster Shack en een eilandbarbecue. Andere activiteiten zijn een waterpark voor kinderen en diverse excursies voor natuurliefhebbers, avontuurlijke reizigers en ontdekkingsreizigers, met de zeer populaire paardrijtocht door de branding.

Explorations Central (EXC)

Tijdens de cruises brengt EXC-programmering de Caribische lokale tradities, culinaire smaken en culturele ervaringen aan boord tot leven. Opvarenden die meer willen weten over de regio kunnen een EXC Talk bijwonen over de havens. Of doe mee met een EXC Port to Table kookdemonstratie, kookles of cocktailshakeles met lokale ingrediënten gaan. The Dining Room en Lido Market bieden ook gerechten uit het Caribische gebied.

Caraïbische cruises hebben een gevarieerd aanbod van Shore EXCursions. Die draaien om thema’s als cultuur, geschiedenis, natuur, architectuur, avontuur, culinaire onderwerpen en familie-uitjes. Exclusieve Shore EXCursions met een culinair thema zijn in samenwerking met het tijdschrift FOOD & WINE en tonen het culinaire aanbod van de regio vanuit een lokaal perspectief.

Bekijk ook de Alaska-cruises die Hollland America Line in de zomer van 2021 aanbiedt.

Tegelijk met de bekendmaking van de Caraïbische cruises heeft Holland America Line voor de rest van 2021 alle cruises naar Azië, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika geannuleerd. Lees meer over geannuleerde cruises.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.