Shadow

Cruise review MSC Seaside van MSC Cruises

De MSC Seaside is een cruiseschip dat vooral voor de Amerikaanse cruisemarkt en cruises in warme wateren is ontworpen, hoewel het ook in de Middellandse Zee cruises maakt.

De MSC Seashore is een verdere ontwikkeling van de MSC Seaside. © MSC Cruises
De MSC Seashore is een verdere ontwikkeling van de MSC Seaside. © MSC Cruises

De MSC Seaside was het eerste schip van de Seaside-klasse en heeft veel buitenruimtes. Daardoor heb je veel contact met de zee. Dat is mogelijk geworden door het schip een brede onderbouw en een smalle bovenbouw te geven. Op het brede promenadedek, de Waterfront Boardwalk, is het heerlijk toeven.

De MSC Seaside heeft als zusterschepen de MSC Seaview en de MSC Seashore die momenteel in aanbouw is. MSC Cruises heeft de MSC Seashore op 26 juli 2021 in ontvangst genomen.

Feiten en cijfers over de MSC Seaside

  • Bouwjaar: 2017
  • Doopvrouw: Sophia Loren
  • Lengte: 323 meter
  • Breedte 41 meter
  • Hoogte: 74,8 meter
  • Aantal dekken: 17
  • Aantal hutten en suites: 2066
  • Maximum aantal passagiers: 5334

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI. Of boek rechtstreeks bij Msccruises.nl. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Cruise review MSC Seaside maken

U kunt hieronder zelf een cruisereview schrijven. In het eerste blok ziet u hoe anderen dit cruiseschip beoordeeld hebben. Daaronder bij ‘Geef je beoordeling of reactie’ kunt u zelf een beoordeling geven door de balkjes te verslepen. Op die manier kunt u dit cruiseschip op diverse aspecten beoordelen. Een 0 is zeer slecht een 10 is uitmuntend. In het veld ‘Reageer’ kunt u een toelichting geven, bijvoorbeeld wanneer u met dit cruiseschip hebt gevaren, iets over de bestemming en wat u verder aan relevante informatie met andere cruiseliefhebbers wilt delen. Klik op de blauwe knop ‘Reactie plaatsen’ en uw beoordeling wordt naar de redactie gestuurd. In principe wordt elke beoordeling geplaatst. Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk beoordelingen van andere cruiseschepen.

Cruise review MSC Seaside

8.8

Algemene indruk

9.3/10

Service

9.5/10

Kwaliteit hutten en suites

9.3/10

Kwaliteit en variatie eten

7.8/10

Entertainment

8.3/10

Aanbod voor kinderen en jongeren

8.5/10

Waar voor je geld

8.8/10

Pluspunten

  • Nieuw, modern cruiseschip
  • Veel buitenruimte

Minpunten

  • Kan voor Europeanen iets te Amerikaans aan doen

4 Comments

  • Natalie Forkink

    Algemene indruk

    10

    Service

    10

    Kwaliteit hutten en suites

    10

    Kwaliteit en variatie eten

    8.5

    Entertainment

    8.5

    Aanbod voor kinderen en jongeren

    9

    Waar voor je geld

    9

    Wij hebben van 29-4 t/m 6-5 2022 met de MSCSEASIDE de Middellandse zee gevaren. Marseille – Genua – Civitavecchia – Palermo – Ibiza – Valencia – Marseille.

    Dit schip is een aanrader met mooi weer, veel buitenmogelijkheden, ontbijt en lunch heerlijk buiten kunnen zitten.

    Helaas was de zipline buiten gebruik (dit hele seizoen ) maar de waterglijbanen maakten het voor de kinderen veel goed.

    Dit schip is zeker een aanrader met tieners!

    • Jarno Goos

      Leuk om te horen

      Wij gaan over 3 weken

      Nog nooit op cruise gezeten
      Wel op een boot hoor

      Als de kinderen en wij geen last van de reis op water krijgen vind ik het best
      Maar goed daar hebben wij nog nooit last van gehad

  • Marianne Hermans

    Algemene indruk

    8.5

    Service

    9

    Kwaliteit hutten en suites

    8.5

    Kwaliteit en variatie eten

    7

    Entertainment

    8

    Aanbod voor kinderen en jongeren

    8

    Waar voor je geld

    8.5

    Wij hebben van 30 april 2022 t/m 7 mei 2022 de route Genua, Civitavecchia, Palermo, Ibiza, Valencia, Marseille, Genua gemaakt. Heerlijk om na Coronatijd weer te kunnen doen, mooie route, prettig weer, mooi cruiseschip, en niet druk ( wat ik best prettig vond)
    Dit was onze 6e reis die dus best goed is bevallen.
    Kleine minpuntjes: qua ontbijt-en lunchbuffet niet echt veel variatie ( maar wel goed) en ook hebben wij helaas ervaren dat cocktails niet in elke bar hetzelfde klaargemaakt werden( niet dezelfde smaak hadden) dus naar mijn idee was er geen constante kwaliteit. Dit vonden wij voor Corona wel veel beter.
    Wellicht had het ook met het aantal passagiers te maken (ong. 2000)

    Maar verder zeer goede aanrader voor fans van de grotere cruiseschepen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.