Shadow

Cruise review Norwegian Getaway van Norwegian Cruise Line

De Norweginan Getaway werd in 2014 opgeleverd en is een zusterschip van de Norwegian Breakaway. Schepen uit de Breakaway-klasse zijn een dertigtal meters langer dan bijvoorbeeld de Norwegian Jade. Maar ze hebben bij dezelfde lengte ongeveer 300 passagiers minder dan de schepen uit de Breakaway-Plus-klasse.

De Norwegian Getaway bij Nassau op de Bahama's © Norwegian Cruise Line
De Norwegian Getaway bij Nassau op de Bahama’s © Norwegian Cruise Line

De Norwegian Getaway was destijds het op 8 na grootste cruiseschip ter wereld. Maar is de lengte van 326 meter niet meer voor in de top 12 van grootste cruiseschepen.

De Norwegian Getaway onderging in 2019 een renovatie. Daarbij werden de hutten vernieuwd, kwam er een nieuwe Starbuck’s aan boord en kreeg de Norwegian Getaway de nieuwe Syd Norman’s Pour House waar livebands de nummers rock’n roll-legendes spelen. Lees meer over het cruiseconcept en de schepen van Norwegian Cruise Line.

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line rechtstreeks bij CruiseOnline, Cruise Travel, Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Zeetours, Sunweb, Stip Reizen, Captain Cruise en TUI.

Feiten en cijfers over de Norwegian Getaway

 • Lengte Norwegian Getaway: 326 meter
 • Breedte: 52 meter
 • Volume: 145.655 BRT
 • Aantal voor het publiek toegankelijke dekken: 14
 • Aantal hutten en suites: 2014
 • Maximum aantal passagiers: 3963
 • Aantal bemanningsleden 1646.

U kunt hieronder zelf een cruisereview schrijven. In het eerste blok ziet u hoe anderen dit cruiseschip beoordeeld hebben. Daaronder bij ‘Geef je beoordeling of reactie’ kunt u zelf een beoordeling geven door de balkjes te verslepen. Op die manier kunt u dit cruiseschip op diverse aspecten beoordelen. Een 0 is zeer slecht een 10 is uitmuntend. In het veld ‘Reageer’ kunt u een toelichting geven, bijvoorbeeld wanneer u met dit cruiseschip hebt gevaren, iets over de bestemming en wat u verder aan relevante informatie met andere cruiseliefhebbers wilt delen. Klik op de blauwe knop ‘Reactie plaatsen’ en uw beoordeling wordt naar de redactie gestuurd. In principe wordt elke beoordeling geplaatst. Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk beoordelingen van andere cruiseschepen.

Norwegian Getaway

8

Algemene indruk

7.8/10

Service

9.0/10

Kwaliteit hutten en suites

6.8/10

Kwaliteit en variatie eten

8.0/10

Entertainment

8.5/10

Aanbod voor kinderen en jongeren

7.5/10

Variatie en kwaliteit bestemmingen

8.3/10

Waar voor je geld?

8.0/10

Pluspunten

 • Middelgroot cruiseschip
 • In2019 gerenoveerd

2 Comments

 • Ninette

  Algemene indruk

  7.5

  Service

  8.5

  Kwaliteit hutten en suites

  6

  Kwaliteit en variatie eten

  8

  Entertainment

  8

  Aanbod voor kinderen en jongeren

  7

  Variatie en kwaliteit bestemmingen

  8

  Waar voor je geld?

  8

  De Norwegian Getaway is een mooi schip met een scala aan entertainment en restaurants aan boord. Er is voor ieder wat wils en een mooi groot deck met o.a. privé hutten bij het zwembad. Entertainment, waaronder de Broadway shows zijn zeker de moeite waard om te bekijken. De hutten vond ik een klein beetje gedateerd, er waren geen plugs in de buurt van het bed en dat vond ik wel een minpunt (dus opstaan om je alarm uit te zetten 😉 ).

 • Amber

  Algemene indruk

  8

  Service

  9.5

  Kwaliteit hutten en suites

  7.5

  Kwaliteit en variatie eten

  8

  Entertainment

  9

  Aanbod voor kinderen en jongeren

  8

  Variatie en kwaliteit bestemmingen

  8.5

  Waar voor je geld?

  8

  Mijn allereerste cruise was met Norwegian Getaway en ik heb een hele fijne tijd beleefd. Ik voelde me zo welkom door alle medewerkers die mijn naam na slechts één keer vermelden uit hun hoofd wisten! Daarnaast was er ontzettend veel te beleven op het schip. Aanwezig entertainment was van hoog niveau, er waren zoveel verschillende workshops, lectures en activiteiten (alleen al aan boord) dat vervelen niet mogelijk was en op culinair gebied is er ook ontzettend veel keuze (naast dat het heerlijk was). Ik heb zeker genoten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.