Shadow

Cruise review Norwegian Spirit van Norwegian Cruise Line

De Norwegian Spirit is het laatste cruiseschip van de 17 schepen tellende vloot van Norwegian Cruise Line dat weer cruises is gaan maken. De eerste cruise met de Norwegian Spirit vertrok in mei 2022. Die passagiers van de Norwegian Spirit waren de eerste passagiers die konden genieten van de grote renovatie die de Norwegian Spirit in 2020 had ondergaan.

Bij de 43 dagen durende renovatie van de Norwegian Cruise Line is ook de boegschildering veranderd. © Norwegian Cruise Line
Bij de 43 dagen durende renovatie van de Norwegian Cruise Line is ook de boegschildering veranderd. © Norwegian Cruise Line

De Norwegian Spirit is gebouwd in 1998 en was oorspronkelijk onder de naam Superstar Leo in de vaart bij Star Cruises. Vandaar dat het schip in de Leo-klasse valt. Het schip werd in 2004 gekocht door Norwegian Cruise Line en vaart sindsdien onder de naam Norwegian Spirit.

Aziatische cruises met de Norwegian Spirit

De Superstar Leo was oorspronkelijk bestemd voor de Aziatische markt. En ook als Norwegian Spirit heeft het schip veel in de Pacific gevaren en zou het veel in Azië en Australië cruisen. In januari 2020 heeft de Norwegian Spirit een grondige, meer dan honderd miljoen dollar kostende, renovatie ondergaan, waardoor het schip een totale make-over heeft gehad. Daarna zou het schip in de zomer van 2020 cruises naar de Griekse eilanden maken, maar dat ging vanwege de coronapandemie niet door. Sinds begin mei 2022 maakt de Norwegian Spirit weer cruises.

Hutten op de Norwegian Spirit

Passagiers hebben tijdens cruises met de Norwegian Spirit keuze uit vier typen hutten. Je hebt keuze uit suites, balkonhutten, oceanviewhutten (met een raam dat niet open kan) en binnenhutten. Na de renovatie hebben de hutten een minder kleurig uiterlijk gekregen dan destijds toen het schip nog op Aziatische passagiers mikte. Nu zijn de kleuren meer ingetogen.

Renovatie Norwegian Spirit

Na de renovatie is de Mandara-Spa in omvang verdubbeld met onder meer nieuwe ontspanningsruimtes. Ook het Pulse Fitness Center is groter geworden. Verder heeft de Norwegian Spirit zes nieuwe restaurants en zeven nieuwe bars en lounges gekregen. Nieuw is onder meer een Onda by Scarpetta-restaurant. Dit is een Italiaans restaurant dat geïntroduceerd werd op de Norwegian Encore.

Andere noviteiten zijn een extra hoofdrestaurant Taste, een 24-uurs bar/restaurant, de Local Bar and Grill, een Garden Café lido bar, een grote buitenbar, en de Waves Pool Bar. In totaal zijn er zeven nieuwe bars en lounges bij gekomen. Ook nieuw zijn de Social Comedy & Night Club en de Spinnaker Lounge, waarin onder meer de Humidor Cigar Lounge gevestigd is. Tenslotte beschikt de Norwegian Spirit nu ook over de adults-only retreat Spice H2O. Overdag is dit een lounge met twee nieuwe bubbelbaden en een bar. ’s Avonds verandert het in een centrum voor entertainment. De Spice H2O is gebouwd op de locatie waar voorheen het waterpark voor kinderen Splash Academy was gevestigd. Lees meer over de renovatie van de Norwegian Spirit.

Cruises boeken met de Norwegian Spirit

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line rechtstreeks bij CruiseOnline, Cruise Travel, Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Zeetours, Sunweb, Stip Reizen, Captain Cruise, Corendon en TUI.

Feiten en cijfers over de Norwegian Spirit

 • Volume 75904 BRT
 • Lengte: 268 meter
 • Breedte: 37 meter
 • Kiellegging: 5 oktober 1996
 • Klasse: Leo-klasse
 • Bouwjaar 1998
 • Aantal dekken: 13 (alleen dek 4 t/m 13 zijn voor passagiers toegankelijk)
 • Gerenoveerd in 2020
 • Aantal passagiers: 2018
 • Aantal bemanningsleden: 912
 • Gebouwd door Meyer Werft in Papenburg, Duitsland

Cruise review Norwegian Spirit

U kunt hieronder zelf een cruisereview schrijven. In het eerste blok ziet u hoe anderen dit cruiseschip beoordeeld hebben. Daaronder bij ‘Geef je beoordeling of reactie’ kunt u zelf een beoordeling geven door de balkjes te verslepen. Op die manier kunt u dit cruiseschip op diverse aspecten beoordelen. Een 0 is zeer slecht een 10 is uitmuntend. In het veld ‘Reageer’ kunt u een toelichting geven, bijvoorbeeld wanneer u met dit cruiseschip hebt gevaren, iets over de bestemming en wat u verder aan relevante informatie met andere cruiseliefhebbers wilt delen. Klik op de blauwe knop ‘Reactie plaatsen’ en uw beoordeling wordt naar de redactie gestuurd. In principe wordt elke beoordeling geplaatst. Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk beoordelingen van andere cruiseschepen.

0

Algemene indruk

0.0/10

Service

0.0/10

Kwaliteit hutten en suites

0.0/10

Kwaliteit en variatie eten

0.0/10

Entertainment

0.0/10

Aanbod voor kinderen en jongeren

0.0/10

Variatie en kwaliteit bestemmingen

0.0/10

Waar voor je geld?

0.0/10

Pluspunten

 • Overzichtelijk middelgroot cruiseschip
 • Helemaal gerenoveerd in 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.