Shadow

Cruise review Rotterdam 7 van Holland America Line

De Rotterdam is het nieuwste cruiseschip van de Holland America Line. Het is het derde cruiseschip in de Pinnancle-klasse en een zusterschip van de Koningsdam en de Nieuw-Statendam.

De Rotterdam 7 van Holland America Line in Rotterdam © Nico van Dijk / Decruisegids.nl
De Rotterdam 7 van Holland America Line in Rotterdam © Nico van Dijk / Decruisegids.nl

Het cruiseschip Rotterdam is het zevende schip in de 150-jarige geschiedenis van de Holland America Line dat die naam draagt. De Rotterdam zou eigenlijk Ryndam gaan heten. Maar toen Carnival Corporation, de moedermaatschappij van Holland America Line, in 2020 besloot vier schepen te verkopen, waaronder de toenmalige Rotterdam 6, is besloten om de Rijndam Rotterdam te noemen. Anders zou de cruisesmaatschappij, die zo’n lange verbondenheid met de stad Rotterdam heeft, geen Rotterdam meer in de vloot hebben. Bekijk de hutten op de Rotterdam 7.

Een andere illustere voorganger van de nieuwe Rotterdam, de Rotterdam 5, ligt overigens nog steeds in de Rotterdamse haven. Dat is het museumschip Rotterdam. Bekijk ook de foto’s van de doop van de Rotterdam door Prinses Margriet.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Captain Cruise, CruiseReizen.nl, ANWB, TUI en Cruisewinkel.

Feiten en cijfers over de Rotterdam

  • Lengte 300 meter
  • Breedte: 35 meter
  • Volume: 99.500 BRT
  • Eerste staal gesneden: 13 maart 2019
  • Opgeleverd: 30 juli 2021
  • Gebouwd door: Fincantieri op de Maghera-werf in Italië
  • Aantal dekken: 12
  • Aantal hutten: 1339
  • Aantal passagiers: 2668
  • Aantal bemanningsleden: 1025
  • Doopvrouw: Prinses Margriet.
  • Gedoopt: in het voorjaar van 2022
  • Maiden cruise: Oktober 2021 van Amsterdam naar Fort Lauderdale

U kunt hieronder zelf een cruisereview schrijven. In het eerste blok ziet u hoe anderen dit cruiseschip beoordeeld hebben. Daaronder bij ‘Geef je beoordeling of reactie’ kunt u zelf een beoordeling geven door de balkjes te verslepen. Op die manier kunt u dit cruiseschip op diverse aspecten beoordelen. Een 0 is zeer slecht een 10 is uitmuntend. In het veld ‘Reageer’ kunt u een toelichting geven, bijvoorbeeld wanneer u met dit cruiseschip hebt gevaren, iets over de bestemming en wat u verder aan relevante informatie met andere cruiseliefhebbers wilt delen. Klik op de blauwe knop ‘Reactie plaatsen’ en uw beoordeling wordt naar de redactie gestuurd. In principe wordt elke beoordeling geplaatst. Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk beoordelingen van andere cruiseschepen.

Rotterdam 7

8.7

Algemene indruk

8.3/10

Service

10.0/10

Kwaliteit hutten en suites

9.3/10

Kwaliteit en variatie eten

9.8/10

Entertainment

9.8/10

Aanbod voor kinderen en jongeren

4.0/10

Variatie en kwaliteit bestemmingen

9.0/10

Waar voor je geld?

9.5/10

Pluspunten

  • Splinternieuw cruiseschip
  • Niet al te groot

2 Comments

  • Tom Kroese

    Algemene indruk

    6.5

    Service

    10

    Kwaliteit hutten en suites

    8.5

    Kwaliteit en variatie eten

    9.5

    Entertainment

    9.5

    Aanbod voor kinderen en jongeren

    0

    Variatie en kwaliteit bestemmingen

    8

    Waar voor je geld?

    9

    Mooie eerste cruise met de HAL, maar veel fouten. Ik heb mijn best moeten doen om rechtstreeks bij de HAL de Orange Club te boeken, deze was vol volgens de dame aan de telefoon, waar ik trouwens meer dan 3 kwartier in de wacht heb gestaan, maar uiteindelijk gelukt. Eenmaal aan boord bleek de Orange Club totaal niet vol te zijn. Ieder ochtend en avond een bezetting van hooguit een kwart. Boeking gedaan voor een diner in het speciale visrestaurant om ons 55 jaar getrouwd te vieren op 24 mei en die avond was niet mogelijk. Gelukkig ging ik vragen of de afgesproken tijd met een half uurtje verlengd kon worden, maar er was geen reservering voor die datum, wel voor 29 mei. Ik heb de reservering uitdraai uit mijn hut gehaald en laten zien en inderdaad deze stond op 24 mei. We konden ineens wel en het restaurant was minder dan half vol, Heerlijk gegeten, maar zeer slordig! Het internet waar we apart voor hebben betaald werkte 2 dagen totaal niet en daarna heel, heel slecht, zelfs de Tv kanalen werkten niet naar behoren, Ik heb een horloge aankoop gedaan op het schip omdat er een discount was van 75% en dat is leuk. Bij aankomst thuis ben ik op de site van Swissvoice gegaan en daar staat hetzelfde horloge voor €10 goedkoper?? Ik vind dit pure nep en niet HAL waardig. Wat aankopen gedaan aan de wal, kleding enz. en een formulier om de BTW terug te kunnen krijgen. Ik heb de bon bij de servicebalie afgegeven en zij zouden alles regelen, maar helemaal niets. Als klap op de vuurpijl kwamen mijn vrouw ik ik van boord met Covid en zijn nog steeds niet totaal genezen hiervan. Dus, resumé, geen cruise meer met de HAL.

  • Esther

    Algemene indruk

    10

    Service

    10

    Kwaliteit hutten en suites

    10

    Kwaliteit en variatie eten

    10

    Entertainment

    10

    Aanbod voor kinderen en jongeren

    8

    Variatie en kwaliteit bestemmingen

    10

    Waar voor je geld?

    10

    Ik was lang geleden met hal weg geweest en dat kwam omdat ik het entertainer toentertijd beetje saai vind.
    Op de Rotterdam was het alles behalve saai! 2 uitstekende band die sfeer weten te maken en iedereen op de dans vloer. Wat een feest. Het schip is prachtig en hutten ook mooi en ruim. Ik had tot ons genoegen een mega groot balkon.
    De bemanning is super vriendelijk en de route was ondanks alle wijzigingen prachtig. Ik heb rechtstreeks geboekt bij de hal en nooit lang hoeven wachten en keurig geholpen.
    Geweldige werk gehad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.