Shadow

Cruisen door het Panamakanaal met Holland America Line en Norwegian Cruise Line in 2022 en 2023

Altijd al eens willen cruisen door het Panamakanaal? Dan is dit misschien wel het juiste moment om te boeken, want Holland America Line gaat in 2022 – 2023 met vier schepen cruisen door het Panamakanaal. De Panama-kanaal-cruises worden gemaakt met de Eurodam, Nieuw Amsterdam, Volendam en Zuiderdam. Ook Norwegian Cruise Line heeft in 2022 en 2023 een aantal cruises door het Panamakanaal op het programma staan.

Ga in 2022-2023 cruisen door het Panamakanaal met Holland America Line. Hier de Nieuw Amsterdam in Gatun Lake dat onderdeel is van het Panamakanaal. © Holland America Line
Ga in 2022-2023 cruisen door het Panamakanaal met Holland America Line. Hier de Nieuw Amsterdam in Gatun Lake dat onderdeel is van het Panamakanaal. © Holland America Line

Panamakanaal cruises van Holland America Line

Holland America Line laat in 2022- 2024 vier schepen cruisen door het Panamakanaal. De cruises door het Panamakanaal worden overdag gemaakt, zodat passagiers alle tijd hebben om het schitterende landschap in zich op te nemen. Holland America Line is in 2019 bij de Cruise Critic’s 2019 Cruisers’ Choice Destination Awards uitgeroepen tot uitgeroepen tot beste aanbieder van cruises door het Panamakanaal.

De cruises door het Panama-kanaal duren 14 tot 23 dagen en hebben verschillende vertrek- en aankomsthavens. Je kunt onder meer vertrekken uit San Diego in Californië, Seattle (Washington State), Fort Lauderdale in Florida en Vancouver in Canada. Ook voor deze cruises kun je boeken met het Have it all-premium-pakket.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij CruiseOnline, Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI en Cruisewinkel.

Cruisen door het Panamakanaal

Er zijn verschillende boeken geschreven over de ‘levensader van Midden-Amerika’ (o.a. ‘Het Panamakanaal’ van Christopher Ward, ‘De Verborgen Geschiedenis van Costaguana’ van Juan Gabriek Vasquez). Je kunt nu zelf de hoofdrol spelen, althans in gedachten, als je zo’n Panamacruise van Holland America Line. De cruises door het Panama-kanaal worden gecombineerd met diverse stops in het Caraïbisch Gebied en Midden-Amerika. Op de Caraïbische cruises met de Eurodam en de Volendam wordt een gedeeltelijke cruise door het Panamakanaal gemaakt en wordt Gatun Lake bezocht. Beide schepen maken 10- en 11-daagse cruises vanuit Fort Lauderdale.

Cruise met de Eurodam door het Panamakanaal

De Eurodam maakt vanaf 8 oktober 2022 een 21-daagse cruise vanuit Seattle naar Vancouver en San Diego via Mexico, Guatemala, Nicaragua en Aruba naar Fort Lauderdale. In april 2023 wordt de cruise in omgekeerde richting gemaakt. Dan worden stops gemaakt in Mexico, Guatemala, Nicaragua, Costa Rica en Colombia, inclusief een avond-vertrek vanuit Victoria, B.C.

In de herfst van 2022 en het voorjaar van 2023 maakt de Eurodam een aantal zogeheten Panama Sunfarer cruises van 10 en 11 dagen. Die cruises hebben Fort Lauderdale als begin- en eindpunt en bezoeken ook Gatun Lake. Ook een gedeeltelijke doorsteek van het Panamakanaal en stops in Costa Rica, Colombia en het Caraïbisch Gebied staan op het programma.

Met de Nieuw Amsterdam op cruise door het Panamakanaal

De Nieuw Amsterdam maakt vanaf oktober 2022 ook een aantal cruises door het Panamakanaal. De Nieuw Amsterdam vertrekt uit Vancouver en vaart via San Francisco (met vertrek in de avond), San Diego, Mexico, Guatemala, Nicaragua, Costa Rica en Aruba naar Fort Lauderdale. Ook wordt gestopt op Half Moon Cay, het privé-eiland van Holland America Line op de Bahama’s.

In april 2023 vertrektt de Nieuw Amsterdam vanuit Fort Lauderdale om in 17 dagen naar San Diego en in 21 dagen naar Vancouver te varen. Dan wordt gestopt in Mexico, Nicaragua, Costa Rica, Colombia, Aruba en de Turks and Caicos-eilanden.

Panama Sunfarer cruises met de Volendam

De Volendam maakt vanaf 17 december 2022 een Panama Canal Sunfarer cruise van en naar Fort Lauderdale, Florida. Onderweg wordt het Gatun Lake bezocht en wordt een gedeeltelijke doorvaart van het Panamakanaal gemaakt. Je kunt deze cruise combineren met een 7-daagse cruise door de oostelijke Caraïben.

In april 2023 begint de Volendam aan een 21 daagse cruise door het Panamakanaal vanuit Fort Lauderdale naar San Diego (17 dagen) en Vancouver (21 dagen). Stops staan gepland op de Turks and Caicos-eilanden, Aruba, Colombia, Costa Rica, Nicaragua en Mexico. Bekijk of schrijf een cruise review over de Volendam.

Met de Zuiderdam cruisen door het Panamakanaal

Ook de Zuiderdam gaat in 2022 en 2023 cruisen door het Panamakanaal. De Zuiderdam vertrekt op 17 november 2022 en 4 april 2023 vanuit San Diego om in 15 dagen naar Fort Lauderdale te cruisen, inclusief een doorvaart door het Panamakanaal. Ook tijdens deze Panama-cruise staan stops gepland in Colombia, Nicaragua, Mexico, Costa Rica en Guatemala.

Cruises van Norwegian Cruise Line door het Panamakanaal

Cruisen door het Panamakanaal met de Norwegian Jewel kan in 2022. © Norwegian Cruise Line
Cruisen door het Panamakanaal met de Norwegian Jewel kan in 2022. © Norwegian Cruise Line

Cruisen door het Panamakanaal kan ook met Norwegian Cruise Line. De cruise terminals Colón Cruise Terminal en Fuerte Amador Cruise Terminal Panama City in Panama vormen in 2022 en 2023 een belangrijke uitvalsbasis voor Norwegian Cruise Line. NCL biedt in 2022 en 2023 twaalf cruises aan vanuit de homeport Panama City. Vanaf 24 november 2022 gaat de gerenoveerde Norwegian Jewel cruises vanuit Panama maken. Tot eind maart 2023 biedt Norwegian Jewel in totaal acht retour cruises door het Panamakanaal aan, variërend van acht tot tien dagen. Beginnend in Colón, de Caribische kant van Panama, en eindigend in Panama City (Fuerte Amador), de Pacifische kant van Panama, en omgekeerd.

Vanaf 14 januari 2023 maakt de Norwegian Gem cruises vanuit Panama, waaronder een 11-daagse cruise naar New York. Onderweg bezoekt het schip Puerto Limon in Costa Rica, Oranjestad op Aruba, Willemstad op Curaçao, Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek en Grand Turk op de Turks & Caicos Eilanden.

Op 6 december 2023 maakt de Norwegian Joy een 10-daagse cruise van Panama City naar Puerto Limon in Costa Rica, Georgtown op Grand Cayman, Roatán op de Bay Islands en Harvest Caye, het privé-resort van Norwegian Cruise Line in Belize. Ook stops in het Mexicaanse Cozumel en Great Stirrup Cay, het privé-eiland van Norwegian Cruise Line op de Bahama’s staan op het programma. Deze cruise eindigt in Miami.

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line rechtstreeks bij CruiseOnline, Cruise Travel, Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Zeetours, Sunweb, Stip Reizen, Captain Cruise, Corendon en TUI.

Caribische cruise door het Panamakanaal

Eeuwenlang hebben mensen gedroomd van een korte weg tussen de Atlantische en de Stille Oceaan in plaats van de lange, gevaarlijke route rond Zuid-Amerika. De droom werd pas in 1914 gerealiseerd met de officiële opening van het Panamakanaal. Het waren de Fransen die in 1873 als eerste de 77 kilometer lange waterweg probeerden te bouwen. Die eerste poging mislukte en bij de werkzaamheden kwamen toen 22.000 arbeiders om het leven, vooral door gele koorts en malaria. Het waren de Amerikanen die het werk afmaakten nadat de Panamezen 1400 km² van hun grondgebied, aan weerzijden van de waterweg, ‘voor eeuwig’ overdroegen aan de VS.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.