Shadow

Cruisen op de Costa Diadema

Cruisen op de Costa Diadema

Cruisen op de Costa Diadema is zelfs voor de meest ervaren cruiseganger nog een belevenis. Want dit nieuwste cruiseschip van de Costa-vloot geeft een nieuwe dimensie aan cruisevakanties.

Genieten en cruisen op de Costa Diadema

De Costa Diadema is in oktober 2014 gedoopt en is met een lengte van 306 meter het grootste schip van de Costa-vloot en zes meter langer dan de Aida Prima, het nieuwe vlaggenschip van Aida Cruises. Costa Cruises noemt de Diadema zelf ‘een sieraad op zee’ en de ‘Regina del Mediterraneo’ en dat is niet overdreven. Het vier-sterren-cruiseschip biedt plaats aan 4947 passagiers die in de watten gelegd worden door 1253 bemanningsleden. Het nieuwe schip telt 1862 hutten, waarvan er 141 in de wellness-zone liggen. Maar liefst 756 hutten hebben een privé-balkon. Ook de 64 suites hebben een privé-balkon. Van die suites liggen er elf in de wellnesszone. De hutten en de openbare ruimtes zijn verdeeld over vijftien dekken. Lees meer over het kiezen van hutten op cruiseschepen.

Bubbelen en wandelen langs de zee op de Costa Diadema

Ruimtelijkheid en contact met de zee stonden bij het ontwerpen van de Costa Diadema centraal. Die uitgangspunten zijn onder meer vertaald in een wandelpromenade van 500 meter lengte met zes cabanas en twee bubbelbaden die boven zee uitsteken. Je kunt dus net als op de cruiseschepen van vroeger van achtersteven tot boeg rond het schip wandelen. Langs de wandelpromenade liggen diverse bars. In de cabanas kun je, beschermd tegen de wind, dineren bij zonsondergang. De twee jacuzzi’s, die eveneens boven zee hangen, zijn ook met een glazen koepel beschermd tegen de wind.

Restaurants op de Costa Diadema

Costa Diadema achterste restaurant

Zoals van een Italiaanse rederij verwacht mag worden, is er aan boord van de Costa Diadema veel aandacht voor gastronomie. Het schip telt zeven restaurants waaronder vier specialiteitenrestaurants zoals een pizzeria en het Japanse Teppanyakirestaurant. Ook het bij Costa Cruises gebruikelijke Clubrestaurant, waar u tegen betaling van een toeslag kunt eten, ontbreekt niet. Gasten die een Samsara-wellness-cruise geboekt hebben, kunnen dineren in het eigen Samsara-restaurant. Verder beschikt de Costa Diadema over elf bars, waaronder een bierstube (de ‘Birreria’), een wijnbar (de ‘Vinoteca Gran Duca di Toscana’) en een ijssalon.

Wellness op de Costa Diadema

Een cruise op de Costa Diadema betekent totale ontspanning. De Costa Diadema beschikt over een 6200 vierkante meter grote Samsara-wellness die verdeeld is over maar liefst vier niveaus. De wellness omvat onder meer een sauna, hammam, een zwembad voor thalasso-therapie, thermen en een solarium. Verder telt de Costa Diadema acht hydromassagebaden.

Zwemmen en sporten op de Costa Diadema

Alle kilo’s die er tijdens een cruise met de Costa Diadema aan komen, kunt u ook aan boord weer kwijtraken in een van de drie zwembaden, op de 200 meter lange joggingbaan, op de golfsimulator of in de grote fitnesszaal. Bij wat koeler weer kan een van de zwembaden van een overkapping voorzien worden. Film kijken vanuit het zwembad op een megascherm kan ook. Voor kinderen is er een apart kinderzwembad.

Animatie en entertainment tijdens een cruise op de Costa Diadema

Costa Diadema theater
Costa Diadema Emerald-theater

Hoe jong of oud je ook bent, tijdens een cruise met de Costa Diadema hoef je je geen moment te vervelen. Er is entertainment genoeg. Zo is er een theater over drie verdiepingen, een 4D-bioscoop, een Grand-Prix-simulator, een casino, een discotheek, een ruimte voor lasergames, een bibliotheek, een winkelgalerij. Voor kinderen is er animatie in de Squok Club. Meer over cruisen met kinderen bij Costa Cruises.

Drankenpakket op de Costa Diadema

Om uw cruise op de Costa Diadema betaalbaar te houden, biedt Costa Cruises drankenpakketten aan. Deze zijn niet bij de cruiseprijs inbegrepen. Een drankenpakket voor volwassenen kost 25 euro per dag per persoon, inclusief 15 procent servicetoeslag (prijzen januari 2015). Met dit pakket kunt u op elk moment van de dag, in het restaurant, bij het buffet of aan de bar onbeperkt kiezen uit de drankenlijst met alcoholische en niet-alcoholische drankjes staan. Consumpties uit de minibar vallen er niet onder. Voor kinderen van vier tot 17 jaar is er een apart drankenpakket zonder alcoholische drankjes. Dit drankenpakket voor kinderen kost 16 euro per kind per dag.

Zelf eens cruisen op de Costa Diadema? Aanbiedingen voor cruises met de Costa Diadema zijn te boeken bij onder meer Zeetours, Cruisetravel en Stip Reizen. Cruises van Costa Cruises zijn onder meer te boeken bij CruiseReizen.nl, Zeetours, Dreamlines, Captain Cruise, Stip Reizen, Cruisetravel en Kras.

cruisen op de Costa Diadema: het zwembad met filmscherm

Delen

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.