Cruisen op de Enchanted Princess

Geplaatst door Redactie op 18 oktober 2018 om 11:46 in de categorie Schepen

Princess Cruises heeft de eerste vernieuwingen aan boord van haar nieuwste schip, Enchanted Princess, gepubliceerd. Het schip met een capaciteit van 3.660 gasten, zal eind juni 2020 in Southampton worden gedoopt. Zij is het eerste schip dat, na de Royal Princess in 2013, in Europa gelanceerd wordt. De Enchanted Princess wordt het vijfde Royal-Class schip van Princess Cruises. Boeken voor de Enchanted Princess kan vanaf november 2018.

De Sky Princess en Enchanted Princess zien er nagenoeg identiek uit. Artist impression © Princess Cruises

De Sky Princess en Enchanted Princess zien er nagenoeg identiek uit.
Artist impression © Princess Cruises

Princess Cruises heeft momenteel zeventien cruiseschepen rondvaren en daar komen er in rap tempo nog meer bij. Naast de bouw van Enchanted Princess staat een zesde Royal-klasse schip (2022) als ook nog twee nieuwe LNG gedreven cruiseschepen in de planning. Daarmee realiseert Princess Cruises de bouw van 5 nieuwe schepen in 6 jaar tijd.

Sky Suites op de Enchanted Princess

Artist impressions van de Sky Suites op de Sky Princess en Enchanted Princess © Princess Cruises

Artist impressions van de Sky Suites op de Sky Princess en Enchanted Princess © Princess Cruises

De Enchanted Princess is een zusterschip van de Sky Princess die in 2019 in de vaart komt. Beide schepen zien er nagenoeg identiek uit. De Enchanted Princess meet 143.700 bruto ton en wordt gebouwd op de Fincantieri Monfalcone-werf in Italië. Het schip biedt plaats aan 3660 passagiers en 1346 bemanningsleden.Met de Enchanted Princess wil Princess Cruises de lat weer wat hoger leggen. Er komen meer zwembaden en hot tubs dan ooit tevoren en het schip krijgt, net als zusterschip Sky Princess, de nieuwe Sky Suites. Die krijgt hun grootste balkon op zee, belooft Princess Cruises. De twee suites hebben een riant uitzicht van 270 graden en zijn geschikt voor maximaal 5 personen, ideaal voor gezinnen. Zij bieden een eigen uitkijkpunt op het ‘Movie under the stars’ scherm van het schip, evenals een veelzijdige ruimte voor het houden van feesten en cateringevenementen.

Ook een cruise boeken op de Enchanted Princess? Kijk voor aanbiedingen bij onder meer Cruisewinkel, Dreamlines, Captain Cruise, Cruisetravel, Zeetours en Cruisereizen.

Overige suites en hutten op de Enchanted Princess

Behalve uit de Sky Suites kunnen passagiers kiezen uit suites met balkon, Club Class premium staterooms, minisuites met balkon, deluxe hutten met balkon, gewone hutten met balkons en binnenhutten. Een deel van de hutten is geschikt voor passagiers in een rolstoel.

Dineren op de Enchanted Princess

Sabatini’s Italian Trattoria © Princess Cruises

Sabatini’s Italian Trattoria © Princess Cruises

Tijdens een cruise met de Enchanted Princess kunnen passagiers in verschillende restaurants dineren. Aan boord zijn het specialiteitenrestaurant Chef’s Table Lumière, The Salty Dog Grill, waar je naar sportwedstrijden kunt kijken op groot beeld en kleine gerechten met bijpassende drankjes kunt nuttigen, waaronder de prijswinnende ’Ernesto Burger’. Verder nog de Slice top-dek pizzeria, een ijsbar annex pannenkoekenbar. Een gemoderniseerd Sabatini’s specialiteitenrestaurant; Princess Cruises’ Italiaanse Trattoria, waar je kunt genieten van verse huisgemaakte pastagerechten;  de Ocean Terrace seafood-bar en steakhouse The Crown Grill. En voor een ultieme diner-ervaring boek je een privé-diner op je eigen balkon. Voor sommige restaurants gelden toeslagen en is reserveren noodzakelijk.

Je kunt kiezen voor Anytime Dining (waarbij je tussen 17.30 en 22.00 uur kunt dineren waar en met je wie wilt) of voor Traditional Dining (elke dag op dezelfde tijd, met dezelfde obers en met dezelfde tafelgenoten). Bij Traditional Dining zijn twee zittingen.

Wellness en ontspannen op de Enchanted Princess

Ontspannen en wellness zijn belangrijke ingrediënten van elke cruise. De Enchanted Princess heeft natuurlijk een Lotus Spa en een fitness centrum waar ook yoga en bootcamp-trainingen gegeven worden. Heel bijzonder is The Enclave, de grootste op alle Princess-cruiseschepen. Hier bevinden zich therapeutische baden, regendouches en een hammam. En mensen die wat meer behoefte hebben aan rust, kunnen gebruik maken van The Sanctuary. Dat is een beschutte ruimte op het hoogste dek, met onder meer 8 privé-cabana’s. Verder zijn er nog buitenbaden, waterfonteinen en hottubs aan dek. Zo kun je op het achterdek vanuit de Wakeview-infinity-pool eindeloos naar de horizon staren en helemaal ontspannen. Wie wil ontspannen door zich in te spannen, kan terecht op het sportdek.

Entertainment op de Enchanted Princess

Je vervelen op een cruise? Dat zal je echt niet gebeuren, want de Enchanted Princess heeft volop mogelijkheden voor entertainment, de hele dag en avond door. Denk aan het casino, shows in het theater, een comedy-café, cocktailbar Bellini’s en een buitenbioscoop. Heel bijzonder zijn de Voice at the Ocean-talentshows, gastoptredens van bekende artiesten, de feestjes op het bovenste dek en de Festivals of the World-optredens.  Er is een Art Deco ontwerp voor de Princess Live tv-studio en café, met live entertainment met de mogelijkheid voor het bestellen van drankje en een hapje.

Cruisen met kinderen op de Enchanted Princess

Op de Enchanted Princess komen drie kinderclubs. Die zijn voor kinderen van drie tot zeven, van acht tot twaalf en een club voor kinderen van dertien tot zeventien. Gezinnen die samen willen cruisen kunnen naast elkaar gelegen hutten met een tussendeur boeken. Ook het boeken van familiesuites is mogelijk. Familiesuites op de Enchanted Princess hebben meer ruimte, een balkon en twee badkamers.

“De doop van Enchanted Princess in Southampton en onze voortdurende inzet om de voorzieningen aan boord van onze groeiende vloot te verbeteren maakt dit tot een enerverende tijd voor Princess Cruises”, aldus Tony Roberts, Vice-President Princess Cruises Europa. “Wij streven ernaar om voortdurend te voldoen aan de vraag van onze passagiers naar nieuwe en opwindende ervaringen zowel aan boord van onze schepen als in ons aanbod van bestemmingen”.

Na de doopceremonie zal Enchanted Princess de zomer van 2020 varen op de Middellandse Zee. Vanuit Barcelona, Athene en Rome kunnen zeven tot 22-daagse reizen gemaakt worden. Deze cruises en de andere Zuid- en Noord Europa 2020 cruises met Crown Princess en Island Princess zijn vanaf 8 november te boeken.

Kijk voor de beste aanbiedingen bij onder meer Cruisewinkel, Dreamlines, Captain Cruise, Cruisetravel, Zeetours en Cruisereizen.

Meer nieuws over Princess Cruises

Cruisen op de Enchanted Princess
2.3 (46.67%) 3 vote[s]

Delen

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.