Shadow

Cruisen op de Mardi Gras van Carnival Cruise Line: nieuwe cruise-concepten en achtbaan op zee

Carnival Cruise Line heeft op 18 december 2020 haar nieuwste schip, de Mardi Gras in ontvangst genomen. Dit nieuwe cruiseschip meet 180.000 brutoregisterton en telt 20 dekken. Ongetwijfeld het spectaculairste onderdeel van de Mardi Gras: een achtbaan op zestig meter boven zeeniveau.

De Mardi Gras is op 18 december 2020 opgeleverd aan de eigenaar Carnival. © Meyer Turku
De Mardi Gras is op 18 december 2020 opgeleverd aan de eigenaar Carnival. © Meyer Turku

De naam ‘Mardi Gras’ is geen onbekende voor Carnival Cruise Line. Sterker nog, het eerste cruiseschip van Carnival Cruises in 1972 heette ook de Mardi Gras. Dat cruiseschip zorgde destijds voor innovatie en een revolutie in de cruise-branche, aldus Carnival. En het nieuwe cruiseschip Mardi Gras moet ook zo’n omwenteling teweeg brengen. Het schip krijgt een aantal faciliteiten en biedt ervaringen die alleen op de Mardi Gras te vinden zijn. Bekijk of schrijf een beoordeling over de Mardi Gras.

Bekijk aanbiedingen voor cruises van Carnival Cruise Lines bij Zeetours, Captain Cruise, Cruisewinkel, Cruise Travel en CruiseReizen.nl.

Het 20 dekken tellende schip is verdeeld in zes zones. Elk van die zones heeft een eigen thema rond Grand Central, French Quarter, La Piazza, Summer Landing, Lido en The Ultimate Playground. De midscheepse dekken zes, zeven en acht moeten passagiers een gevoel van verwondering geven zodra ze aan boord stappen. “Het Grand Central moet het traditionele atrium naar nieuwe hoogten brengen”, ronkt Carnival Cruise Line in een persbericht. Het drie verdiepingen tellende atrium is ongetwijfeld een van de blikvangers van het schip. Dat komt mede door de hoge ramen en de prominente aanwezigheid van beeldschermen.

Grand Central: mega-atrium en entertainment

De Mardi Gras bij haar eerste aankomst in de nieuwe cruise terminal in Port Canaveral, Florida. De nieuwe terminal is speciaal voor dit schip gebouwd. © Carnival Corporation
De Mardi Gras bij haar eerste aankomst in de nieuwe cruise terminal in Port Canaveral, Florida. De nieuwe terminal is speciaal voor dit schip gebouwd. © Carnival Corporation

Dit Grand Central wordt een dag-en-nacht entertainmentcomplex met spectaculaire drie dekken hoge ramen en een bar met uitzicht op de stuurboordzijde van het schip. Dit moet een plek vol gezelligheid worden waar mensen elkaar ontmoeten en genieten van de vergezichten over de oceaan. Vlak daarbij komen de Bonsai Sushi en Bonsai Teppanyaki. Die restaurants zijn ook al op bestaande schepen te vinden, maar worden hier doorontwikkeld. Hier is ook de allereerste speciale Punchliner Comedy Club waar gasten kunnen genieten van nachtelijke shows, en de altijd populaire Piano Bar 88 die passagiers samenbrengt in een intieme feel-good-setting.

French Quarter: New Orleans op een cruiseschip

Het French Quarter op het achterdek van dek zes is een knipoog naar de cultuur van New Orleans die levendig entertainment combineert met een ongeëvenaarde eetcultuur. Het French Quarter krijgt nieuwe bars, muziek en eetgelegenheden die de feestelijke geest van de Big Easy perfect weergeven. Via een promenade van twee verdiepingen hoog kom je in een traditionele jazzclub uit New Orleans met live entertainment.

Op dek acht van de Mardi Gras belanden cruisereizigers in Italiaanse sferen op La Piazza. Hier combineert Carnival het rijke Italiaanse erfgoed met authentieke gerechten uit de informele familie-stijl Cucina del Capitano. Ook kun 24/7 eten in de Pizzeria del Capitano en er komt een nieuw visrestaurant met een mediterraan thema. Er is ook een bar waar gasten ’s avonds kunnen genieten van cappuccino of klassieke Italiaanse cocktails, terwijl rondzwervende muzikanten iedereen vermaken.

Artist impression van een van de zonnedekken op het achterdek van de Mardi Gras © Carnival Cruise Line
Artist impression van een van de zonnedekken op het achterdek van de Mardi Gras © Carnival Cruise Line

Achterin op dek acht komt de zogeheten ‘Summerlanding’. Dit is een ultieme plek om te chillen. Passagiers vinden hier een uitgebreid Guy’s Pig & Anchor Smokehouse Brewhouse met favorieten van de barbecue, gemaakt door Carnival-partner Guy Fieri. Je kunt hier ook de exclusieve ParchedPig-ambachtelijke bieren drinken die direct aan boord worden gebrouwen. Verder komen hier een zwembad, bubbelbaden een nieuwe bar, de lunchbar voor het Smokehouse Brewhouse, en loungeruimtes.

De achterdekken van dek zestien en zeventien worden het Lido-dek. Cruisereizigers vinden hier informele restaurants aan het zwembad Guy’s Burger Joint, de op New England geïnspireerde Seafood Shack, en BlueIguana Cantina Mexican Eatery. Ook komen hier nog wat formules die pas later bekend gemaakt worden. Carnival belooft dat het uitgebreide Lido op de Mardi Gras het Lido-concept naar een heel nieuw niveau tillen.

Achtbaan op zee

Het Sports Square met de achtbaan op zee op de Mardi Gras van Carnival Cruise Line. © Carnival Cruise Line
Het Sports Square met de achtbaan op zee op de Mardi Gras van Carnival Cruise Line. © Carnival Cruise Line

De dekken achttien tot en met twintig krijgen het thema ‘Ultimate Playground’. De Mardi Gras krijgt de eerste achtbaan op zee. The Bolt, zoals deze achtbaan heet, biedt je een waanzinnige 360-graden uitzicht over zee. De maximumsnelheid ligt op 64 kilometer per uur, maar je kunt zelf bepalen hoe hard je gaat.

Inaugurele cruise Mardi Gras

De Mardi Gras heeft 2600 hutten en 180 suites en kan 5200 passagiers vervoeren. Zo’n 2000 bemanningsleden zorgen er voor dat het die passagiers aan niets ontbreekt. De Mardi Gras is 340 meter lang, zo’n negen meter langer dan de MSC Grandiosa, maar die kan wel 1100 passagiers meer vervoeren. De Mardi Gras is 42 meter breed en telt 19 dekken. Het is bovendien het eerste door LNG aangedreven cruiseschip van een Noord-Amerikaanse rederij.

De inaugurele cruise van de Mardi Gras zou in april 2021 vanuit Port Canaveral in Florida vertrekken, maar die datum is al een aantal keer opgeschoven.. Inmiddels is bekend geworden dat de Mardi Gras vanaf 31 juli 2021 pre-inaugurele cruises maakt. Het gaat om cruises van 7 dagen vanuit Port Canaveral naar de Oostelijke en Westelijke Caraïben.

Het cruiseschip krijgt in 2022 gezelschap van haar zusterschip de Carnival Celebration, die ook bij Meyer Turku in Finland wordt gebouwd. Cruisemaatschappij Carnival viert in dat jaar ook haar vijftigste verjaardag.

Verder komt hier het waterpark en het Sports Square.

Twintig verschillende soorten hutten op de Mardi Gras

Cruisegangers kunnen op de Mardi Gras kiezen uit meer dan twintig verschillende hutten. Lees hier hoe je een hut of suite op een cruiseschip kiest.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.