Shadow

Cruisen op de Mardi Gras van Carnival Cruise Line: nieuwe cruise-concepten en achtbaan op zee

Carnival Cruise Line onthulde vandaag de ontwerpdetails van haar nieuwste schip, de Mardi Gras. Dit nieuwe cruiseschip komt in 2020 in de vaart en telt 20 dekken. Ongetwijfeld het spectaculairste onderdeel van de Mardi Gras: een achtbaan op zestig meter boven zeeniveau.

Artist impression van de Mardi Gras. Het nieuwe schip van Carnival Cruise Line komst in 2020 in de vaart. © Carnival Cruise Line
Artist impression van de Mardi Gras. Het nieuwe schip van Carnival Cruise Line komst in 2020 in de vaart. © Carnival Cruise Line

De naam ‘Mardi Gras’ is geen onbekende voor Carnival Cruise Line. Sterker nog, het eerste cruiseschip van Carnival Cruises in 1972 heette ook de Mardi Gras. Dat cruiseschip zorgde destijds voor innovatie en een revolutie in de cruise-branche, aldus Carnival. En het nieuwe cruiseschip Mardi Gras moet ook zo’n omwenteling teweeg brengen. Het schip krijgt een aantal faciliteiten en biedt ervaringen die alleen op de Mardi Gras te vinden zijn.

Cruises met Carnival Cruise Lines kun je boeken bij onder meer CruiseReizen.nl, Dreamlines, Cruisewinkel, Captain Cruise, Zeetours en Cruisetravel.

Het 20 dekken tellende schip is verdeeld in zes zones. Elk van die zones heeft een eigen thema rond Grand Central, French Quarter, La Piazza, Summer Landing, Lido en The Ultimate Playground. De midscheepse dekken zes, zeven en acht moeten passagiers een gevoel van verwondering geven zodra ze aan boord stappen. “Het Grand Central moet het traditionele atrium naar nieuwe hoogten brengen”, ronkt Carnival Cruise Line in een persbericht.

Update: Op 18 juni is de traditionele muntceremonie gehouden. Dat is een belangrijke mijlpaal bij de bouw van een cruiseschip.

Grand Central: mega-atrium en entertainment

Dit Grand Central wordt een dag-en-nacht entertainmentcomplex met spectaculaire drie dekken hoge ramen en een bar met uitzicht op de stuurboordzijde van het schip. Dit moet een plek vol gezelligheid worden waar mensen elkaar ontmoeten en genieten van de vergezichten over de oceaan. Vlak daarbij komen de Bonsai Sushi en Bonsai Teppanyaki. Die restaurants zijn ook al op bestaande schepen te vinden, maar worden hier doorontwikkeld. Hier is ook de allereerste speciale Punchliner Comedy Club waar gasten kunnen genieten van nachtelijke shows, en de altijd populaire Piano Bar 88 die passagiers samenbrengt in een intieme feel-good-setting.

French Quarter: New Orleans op een cruiseschip

Het French Quarter op het achterdek van dek zes is een knipoog naar de cultuur van New Orleans die levendig entertainment combineert met een ongeëvenaarde eetcultuur. Het French Quarter krijgt nieuwe bars, muziek en eetgelegenheden die de feestelijke geest van de Big Easy perfect weergeven. Via een promenade van twee verdiepingen hoog kom je in een traditionele jazzclub uit New Orleans met live entertainment.

Op dek acht van de Mardi Gras belanden cruisereizigers in Italiaanse sferen op La Piazza. Hier combineert Carnival het rijke Italiaanse erfgoed met authentieke gerechten uit de informele familie-stijl Cucina del Capitano. Ook kun 24/7 eten in de Pizzeria del Capitano en er komt een nieuw visrestaurant met een mediterraan thema. Er is ook een bar waar gasten ‘s avonds kunnen genieten van cappuccino of klassieke Italiaanse cocktails, terwijl rondzwervende muzikanten iedereen vermaken.

Artist impression van een van de zonnedekken op het achterdek van de Mardi Gras © Carnival Cruise Line
Artist impression van een van de zonnedekken op het achterdek van de Mardi Gras © Carnival Cruise Line

Achterin op dek acht komt de zogeheten ‘Summerlanding’. Dit is een ultieme plek om te chillen. Passagiers vinden hier een uitgebreid Guy’s Pig & Anchor Smokehouse Brewhouse met favorieten van de barbecue, gemaakt door Carnival-partner Guy Fieri. Je kunt hier ook de exclusieve ParchedPig-ambachtelijke bieren drinken die direct aan boord worden gebrouwen. Verder komen hier een zwembad, bubbelbaden een nieuwe bar, de lunchbar voor het Smokehouse Brewhouse, en loungeruimtes.

De achterdekken van dek zestien en zeventien worden het Lido-dek. Cruisereizigers vinden hier informele restaurants aan het zwembad Guy’s Burger Joint, de op New England geïnspireerde Seafood Shack, en BlueIguana Cantina Mexican Eatery. Ook komen hier nog wat formules die pas later bekend gemaakt worden. Carnival belooft dat het uitgebreide Lido op de Mardi Gras het Lido-concept naar een heel nieuw niveau tillen.

Achtbaan op zee

Het Sports Square met de achtbaan op zee op de Mardi Gras van Carnival Cruise Line. © Carnival Cruise Line
Het Sports Square met de achtbaan op zee op de Mardi Gras van Carnival Cruise Line. © Carnival Cruise Line

De dekken achttien tot en met twintig krijgen het thema ‘Ultimate Playground’. Het is nog niet helemaal bekend wat hier komt, maar één ding is wel duidelijk: De Mardi Gras krijgt de eerste achtbaan op zee. The Bolt, zoals deze achtbaan gaat heten, biedt je een waanzinnige 360-graden uitzicht over zee. Je kunt zelf bepalen hoe hard je gaat.

Verder komt hier het waterpark en het Sports Square.

Twintig verschillende soorten hutten op de Mardi Gras

Cruisegangers kunnen op de Mardi Gras kiezen uit meer dan twintig verschillende hutten. Lees hier hoe je een hut of suite op een cruiseschip kiest.

Mis nooit meer een bericht en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.