Shadow

Cruisen op het grootste cruiseschip ter wereld: de Symphony of the Seas

Op de STX-scheepswerf in het Franse Saint-Nazaire is vrijdag 23 maart 2018 het grootste cruiseschip ter wereld, de Symphony of the Seas, overgedragen aan eigenaar Royal Caribbean International. Dat gebeurde uiteraard met veel ceremonieel en feestgedruis.

Update 26 augustus 2021: De Symphony of the Sea is niet langer het grootste cruiseschip ter wereld. Die titel is overgegaan naar de Wonder of the Seas, eveneens van Royal Caribbean International. De Wonder of the Seas maakt in maart 2022 haar inaugurele cruise vanuit Shanghai.

De Symphony of the Seas verlaat de haven van Saint-Nazaire op weg naar Barcelona. ©Royal Caribbean International
De Symphony of the Seas verlaat de haven van Saint-Nazaire op weg naar Barcelona. © Royal Caribbean International

Alle cijfers over de Symphony of the Seas zijn ronduit indrukwekkend. Het schip is 362 meter lang, een paar centimeter langer dan de Harmony of the Seas. De Harmony of the Seas werd in 2016 opgeleverd en was tot dusverre het grootste cruiseschip ter wereld.

Zowel de Harmony of the Seas als de Symphony of the Seas maken deel uit van de Oasis-klasse. De Symphony of the Sweas is en 25ste schip van Royal Caribbean en weeg 228.081 ton, is tachtig meter hoog en heeft plaats voor 5518 passagiers. Die verblijven in 2759 hutten en worden verzorgd door 2200 bemanningsleden uit 77 landen. Zo’n 4700 scheepsbouwers hebben de Symphony of the Seas in 36 maanden gebouwd. Lees ook: Zo kies je een hut of suite op een cruiseschip.

Cruises van Royal Caribbean International boeken kan bij Cruisereizen.nl en Captain Cruise.

Het grootste cruiseschip ter wereld: Symphony of the Seas © Royal Caribbean International.
Het grootste cruiseschip ter wereld: Symphony of the Seas © Royal Caribbean International.

“Symphony ot the Seas zal familievakanties naar een heel nieuw niveau brengen met energie en opties die nog nooit samen aangeboden zijn op één plek”, belooft Michael Bayley, president en directeur van Royal Caribbean International. Vermaak en beleving voor de hele familie staan centraal op de nieuwe zeereus. Zo heeft het schip de hoogste glijbaan op zee. Verder zijn er een glow-in-the-dark laser game en een escape-room.

Suites met glijbaan, bubbelbad en privé-bioscoop

Ultimate family suite op de Symphony of the Seas © Royal Caribbean International.
Ultimate family suite op de Symphony of the Seas © Royal Caribbean International.

Speciaal voor families en groepen vrienden zijn er familie-suites op de Sympony of the Seas. Dat zijn 125 vierkante meter grote suites over twee verdiepingen. De suites hebben een glijbaan in de woonkamer, een privé-bioscoop met 85 inch televisie en een Lego-muur van de vloer tot het plafond. Ook een balkon van 20 vierkante meter met tafeltennistafel en bubbelbad ontbreken niet. Verder kun je in deze familie-suites genieten van onder meer een butlerservice.

Een stukje Central Park op de Symphony of the Seas © Royal Caribbean International.
Een stukje Central Park op de Symphony of the Seas © Royal Caribbean International.

Maar de Sympony of the Seas kent nog meer verrassingen. Zo is er het ‘Hooked Seafood’: Dit hoogwaardige eetcafé gelegen in het solarium van ‘s werelds grootste cruiseschip serveert de smaak van op New-England geïnspireerde zeevruchten in combinatie met ongeëvenaarde uitzichten op de oceaan. Het menu biedt klassieke gerechten onder andere kreeft, krab en vis sandwiches. Tevens is er een bar waar passagiers de mogelijkheid hebben om vers bereide oesters te proeven. Daarnaast kun je ontspannen in de Playmakers Sports Bar & Arcade of genieten van Mexicaanse street-food in El Loco Fresh.

Voor zoetekauwers is de Sugar Beach een verplichte stop. Deze snoep- en ijssalon is de zoete stop op de Boardwalk biedt keuze uit meer dan 100 soorten snoep, een keuze menu bestaande uit verschillende ijs soorten en de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met deze zoetwaren.

Cruisen met de Symphony of the Seas

Golfsurfen op de flowrider aan boord van de Symphony of the Seas © Royal Caribbean International.
Golfsurfen op de flowrider aan boord van de Symphony of the Seas © Royal Caribbean International.

De eerste cruise van de Sympony of the Seas vertrekt 31 maart. Het gaat om een cruise van vijf nachten cruise naar Napels en Rome (Civitavecchia), Italië. De Maiden Voyage van zeven nachten vertrekt op 7 april vanuit Barcelona. Dat is ook de voorlopige thuishaven van het schip. Vanuit Barcelona maakt het schip cruises naar Palma de Mallorca, de Provence, Florence/ Pisa, Rome/Civitavecchia en Napels.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.