Shadow

‘Cruises Holland America Line niet voor iedereen’

“Hou je van waterglijbanen, cartbanen en lasergames op een cruiseschip? Dan verzoeken we je vriendelijk je cruise bij een andere cruisemaatschappij te boeken.” Maar ga niet cruisen met Holland America Line. Dat zijn niet onze woorden, maar dat is letterlijk de boodschap van een spotje van Holland America Line. Lees hieronder wat voor cruises Holland America Line dan wél aanbiedt.

Vanuit het Crow's Nest op de Nieuw Statendam heb je ook in de haven een prachtig uitzicht over de omgeving © Nico van Dijk
Vanuit het Crow’s Nest op de Nieuw Statendam heb je ook in de haven een prachtig uitzicht over de omgeving © Nico van Dijk

Er zijn tal van cruiserederijen die allemaal op een andere doelgroep mikken. Ultraluxe cruiserederijen zoals Seabourn en Silversea mikken op goed bij kas zittende cruisereizigers. Zij willen graag cruises maken op kleinere schepen, met een uitstekende, persoonlijke service en onbekende bestemmingen ontdekken. Wie de hoogtijdagen van de oude zeilvaart wil beleven, in combinatie met hedendaags comfort, kan terecht bij Star Clippers. Bij andere cruisemaatschappijen is het schip zelf de bestemming en barst het uit z’n voegen van de attracties.

Holland America Line (HAL) kiest voor een andere lijn. “Bij ons blijft de bestemming centraal staan”, zegt Nico Bleichrodt, managing Director Sales & Marketing Continental Europe bij Holland America Line, tijdens een presentatie op de Nieuw Statendam. “Onze passagiers zijn moderne ontdekkers. Ze werken hard, verdienen goed en willen alles uit het leven halen. Ze zoeken memorabele ervaringen.” Lees hier meer informatie over Holland America Line en de schepen van HAL.

Bestemmingen en cruises Holland America Line

Om aan die memorabele ervaringen tegemoet te komen, cruiset Holland America Line naar alle continenten en wereldzeeën. En hoewel de van oorsprong Nederlandse cruisemaatschappij inmiddels een Amerikaanse eigenaar heeft, varen de schepen van de Holland America Line nog steeds onder Nederlandse vlag. “We doen meer dan 470 havens in de wereld aan”, weet Bleichrodt. Weten welke cruises Holland America Line aanbiedt?

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Captain Cruise, CruiseReizen.nl, ANWB, TUI en Cruisewinkel.

Maar ook aan boord van de HAL-schepen wordt invulling gegeven aan het creëren van die memorabele cruise-ervaring. Daarbij heeft Holland America Line gekozen voor drie speerpunten: ontdekken, muziek en culinaire topervaringen.

Ontdekkings-cruises bij Holland America Line

Het ontdekken van de bestemmingen van de HAL-schepen gebeurt al aan boord, en dan met name in het Crow’s Nest. Dat ligt op het Observatian Deck. Op de Nieuw Statendam, het nieuwste HAL-schip, is dat dek 12. Je hebt hier niet alleen een prachtig panorama, maar je kunt ook via grote schermen en tafels met een touchscreen informatie krijgen over de komende bestemmingen. Op een ander scherm kun je zien wat de kapitein en officieren op de brug, vier dekken lager, op dat moment op hun schermen zien.  Je kunt hier ook heel makkelijk met andere passagiers in contact komen en hun ervaringen vernemen. Overigens is het ook een heerlijke plek om onder het genot van een kop koffie even uit te rusten.

Culinaire cruises van Holland America Line

Het Lincoln Center Stage op de Nieuw Statendam. Boek muzikale cruises Holland America Line © Nico van Dijk
Het Lincoln Center Stage op de Nieuw Statendam © Nico van Dijk

Iets anders wat tijdens cruises van Holland America Line echt een speerpunt is, zijn de culinaire ervaringen. Daarvoor heeft HAL een speciale ‘culinaire raad’ in het leven geroepen. Die adviesraad bestaat uit zeven topkoks uit de hele wereld, onder wie sterrenchef Jonnie Boer uit Nederland. Die topchefs bemoeien zich niet alleen met de samenstelling van de menukaarten van de diverse restaurants aan boord van de HAL-schepen, maar trainen ook de scheepskoks. In die zin zijn er parallellen met de culinaire cruises van Seabourn, de ultra luxe zustermaatschappij van Holland America Line.

Verder heeft Holland America Line een samenwerking met het Amerikaanse televisieprogramma America’s Test Kitchen. Concurrent MSC Cruises werkt samen met het televisieprogramma MasterChef, maar die insteek is net weer wat anders dan bij de cruises van Holland America Line. Liefhebbers van goed eten kunnen op speciale cruises van Holland America Line de chefs van de Culinairy Counsil ontmoeten. Ook heeft Holland America Line cruises voor wijnliefhebbers met gerenommeerde vinologen.

Muzikale cruises Holland America Line

Rock 'n Roll in de Rolling Stone Rock Room © Nico van Dijk
Rock ’n Roll in de Rolling Stone Rock Room © Nico van Dijk

De derde pijler tijdens cruises van Holland America Line is muziek. Aan boord heeft Holland America Line de zogeheten Music Walk. Dat is een bundeling van vier ruimtes die elk draaien om een eigen muziekstroming. En ook hierbij wordt samenwerkt met gerenommeerde instituties op muzikaal terrein.

Zo is er de BB King Blues Club, het Lincoln Center Stage en Billboard Onboard. Eind 2018 is daar de samenwerking met Rolling Stone bij gekomen. Daardoor is er nu op bijvoorbeeld de Koningsdam en de Nieuw Statendam een Rolling Stone Rock Room, waar een uitstekende vijfmans-band tijdens live-optredens allerlei rockklassiekers ten gehore brengt.

Ook op cruises van Holland America Line tref je zwembaden aan boord aan, zoals hier op de Nieuw Statendam. Alleen zijn dat niet van die waterparadijzen zoals bij andere cruisemaatschappijen. © Nico van Dijk
Ook op cruises van Holland America Line tref je zwembaden aan boord aan, zoals hier op de Nieuw Statendam. Alleen zijn dat niet van die waterparadijzen zoals bij andere cruisemaatschappijen. © Nico van Dijk

Bij Billboard Live zitten passagiers dicht om de twee zangers en twee piano’s heen. Iedereen kan verzoeknummers van tophits van de afgelopen vijftig jaar indienen. U houdt meer van moderne klassieke muziek? Dan zit u gebeiteld in het Lincoln Center Stage. De optredende musici komen rechtstreeks van het Lincoln Center Stage in New York. En ook de artiesten die optreden in de BB King Blues Club komen uit Memphis.

In het voorjaar van 2020 wordt het entertainment bij Holland America Line uitgebreid. Zo worden meer onderdelen van de Music Walk aangeboden op de Zaandam, de Amsterdam en de Volendam. Op de Rotterdam is het Lincoln Center Stage al in 2019 toegevoegd. Voorjaar 2020 wordt het entertainment-aanbod op de Rotterdam aangevuld met Billboard Onboard.

Theater, standup-comedy en musicals

BBC Earth-documentaires met live muziek op de Zuiderdam © Nico van Dijk
BBC Earth-documentaires met live muziek op de Zuiderdam © Nico van Dijk

Daarnaast hebben de schepen van Holland America Line nog een theater aan boord. Daar wordt onder meer dans en standup-comedy opgevoerd, maar ook de BBC-Earth-shows. Dat zijn filmvoorstellingen van BBC Earth waarbij musici live meespelen. Ook worden er nog regelmatig musicals opgevoerd, zij het wat minder dan vroeger. Musicalfans kunnen even goed cruises met Holland America Line maken, want de rederij verzorgt regelmatig musicalcruises.

“We hebben geen nachtclub aan boord, maar met het Lincoln Center Stage, de BB King Club, Billboard en Rolling Stone krijgen we de beste artiesten aan boord”, aldus Bleichrodt.

Het nieuwe entertainment bij Holland America Line is al ingevoerd op de nieuwe schepen en wordt over alle schepen uitgerold.

Cruises Holland America Line niet voor iedereen, maar…

‘We zijn niet voor iedereen , maar misschien wel perfect voor jou’ is de pay-off van het eerder aangehaalde promospotje. En als je toch meer van waterglijbanen en cartbanen op een cruiseschip houdt? Bekijk dan even de aanbiedingen voor cruises van Royal Caribbean of Norwegian Cruise Line.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Captain Cruise, CruiseReizen.nl, ANWB, TUI en Cruisewinkel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.