Shadow

Cruises met Norwegian Cruise Line in 2022 en 2023

Cruiserederij Norwegian Cruise Line is gestart met de verkoop van cruises voor 2021, 2022 en 2023. Daar zitten een aantal unieke cruises bij. Zo maakt de Norwegian Jade als eerste cruiseschip van Norwegian Cruise Line in 2022 cruises uit Zuid-Afrika.

Norwegian Cruise Line hervat cruises

De Norwegian Star maakt in 2021 cruises naar Antarctica © Maria Monasterios/NCL
De Norwegian Star maakt in 2021 cruises naar Antarctica © Maria Monasterios/NCL

Vanaf heden kun je al cruises met Norwegian Cruise Line voor 2022 en 2023 boeken. Voor Nederlandse cruisereizigers lijkt het misschien absurd vroeg om nu al voor een cruise over 2 tot 3 jaar te boeken. Maar voor Amerikanen en cruisegangers uit andere delen van de wereld was dat, voor de coronacrisis uitbrak althans, heel gewoon. Of dat na de coronacrisis ook weer zo zal zijn, zal de toekomst leren.

Welke cruises maakt Norwegian Cruise Line in 2022 en 2023?

Norwegian Cruise Line heeft voor2022 en 2023 een cruiseprogramma opgesteld dat cruises over de hele wereld aanbiedt. In een aantal gevallen maken schepen van Norwegian Cruise Line cruises naar bestemmingen waar de maatschappij nog niet eerder was geweest. Norwegian Star reist in maart 2022 naar Zuid-Amerika en wordt het eerste schip in de vloot dat Fortaleza en Salvador de Bahia in Brazilië bezoekt tijdens een 15-daagse cruise die vertrekt vanuit Rio de Janeiro. En de Norwegian Star doet in juli 2022 voor het eerst in het bestaan van NCL Groenland aan. Tijdens twee opeenvolgende cruises vanuit IJsland van tien en elf dagen legt de Norwegian Star aan in Nuuk, Qaqortoq en Nanortalik op Groenland.

Cruises Norwegian Cruise Line boeken

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line rechtstreeks bij CruiseOnline, Cruise Travel, Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Zeetours, Sunweb, Stip Reizen, Captain Cruise, Corendon en TUI.

Cruises van Norwegian Cruise Line vanuit Zuid-Afrika

De Norwegian Jade maakt in 2021 en 2022 cruises vanuit Zuid-Afrika.  © Maria Monasterios/NCL
De Norwegian Jade maakt in 2021 en 2022 cruises vanuit Zuid-Afrika © Maria Monasterios/NCL

Maar het cruise-aanbod van Norwegian Cruise Line biedt meer primeurs. Neem Norwegian Jade’s 12-daagse Extraordinary Journey cruises van december 2021 tot januari 2022. Als eerste schip van NCL maakt de Norwegian Jade cruises vanuit Kaapstad, Zuid-Afrika. De cruises omvatten bezoeken aan Luderitz en Walvis Bay, Namibië, Durban met overnachtingen in Kaapstad en Richard’s Bay, Zuid-Afrika.

Cruises naar Azië

Norwegian Sun maakt in november 2021 haar debuut in Azie als het eerste schip van NCL dat de exotische bestemmingen Nagoya; Beppu en Himeji, Japan; Manila en Coron, Filipijnen; Korta Kinabalu en Melaka, Maleisië; Muara, Brunei en Kampot in Cambodja aandoet.

In april 2018 onderging Norwegian Sun een volledige renovatie in het kader van het renovatieprogramma Norwegian Edge. Doel van dat programma is de bestaande Norwegian-vloot op het niveau te brengen van de nieuwe Norwegian Edge. De hutten en publieke ruimtes werden gerenoveerd en het schip heeft drie nieuwe eet- en entertainmentgelegenheden: Los Lobos Cantina, de Bliss Ultra Lounge en de Spinnaker Lounge.

Cruises naar Zuid-Amerika en Antarctica

Opvallend is ook de eerste cruise van Norwegian Star naar Antarctica in 2021. Zij vaart vanuit Buenos Aires een seizoen een 14-daagse Extraordinary Journey cruise, waarbij zij vijf havens bezoekt in Argentinië, Chili, Uruguay en de Falklandeilanden, inclusief een tocht langs Deception Island en Elephant Island/Cape Lookout.

In maart 2022 wordt de Norwegina Star het eerste schip in de vloot dat Fortaleza en Salvador de Bahia in Brazilië bezoekt tijdens een 15-daagse cruise die vertrekt vanuit Rio de Janeiro.

Overige cruises van Norwegian Cruise Line in 2022 en 2023

Een greep uit de overige cruises van Norwegian Cruise Line tot en met 2023:
• Nuuk Groenland – juli 2022 (Norwegian Star)
• Qaqortoq, Groenland – juli 2022 (Norwegian Star)
• Nanortalik, Groenland – juli 2022 (Norwegian Star)
• Yangon, Myanmar – november 2022 (Norwegian Spirit)
• Maputo, Mozambique – januari 2023 (Norwegian Jade)
• Kampot, Cambodja – januari 2023 (Norwegian Sun)

Bekijk voor cruises naar andere bestemmingen of van andere cruisemaatschappijen onze Zoek- en Boek-pagina.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.