Shadow

Cruises naar de Griekse eilanden: Dit zijn de mooiste cruises naar Griekenland in 2022

Cruises naar de Griekse eilanden zijn altijd populair. Welke Griekse eilanden zijn interessant om tijdens een Griekland-cruise te bezoeken en welke cruisemaatschappijen bieden cruises naar de Griekse eilanden aan?

Cruises naar de Griekse eilanden met MSC, AIDA, Holland America Line, Norwegian Cruise Line, TUI Cruises en Seabourn

Cruises naar de Griekse eilanden waren in de winter van 2020 – 2021 zo ongeveer de enige cruises in Europa die nog doorgang konden vinden. Inmiddels zijn alle inreisbeperkingen voor Griekenland opgeheven en hebben de meeste cruisesmaatschappijen alle cruiseschepen weer in de vaart.

Laatst gewijzigd: 7 juni 2022.

Cruises naar de Griekse eilanden en andere bestemmingen in de Oostelijke Middellandse Zee: Kroatië, Montenegro en Turkije

Cruises naar de Griekse eilanden met Norwegian Cruise Line © Norwegian Cruise Line
Cruises naar de Griekse eilanden met Norwegian Cruise Line © Norwegian Cruise Line

Een cruise naar de Griekse eilanden is eigenlijk een vast onderdeel van zo ongeveer elke cruise door de Oostelijke Middellandse Zee. Want ga maar na: veel cruises vertrekken uit Italië en dan is het logisch om in oostelijke richting eerst naar Kroatië (oa Dubrovnik), Montenegro (met name Kotor) en Griekenland te cruisen en daarna door te cruisen naar Turkije, Cyprus, Israël en Egypte. Bovendien telt Griekenland veel uren zon, heeft het een lange geschiedenis, is het de bakermat van de Westerse beschaving en is het een schakel tussen Oost en West.

Verder kun je een cruise naar Griekenland prima verlengen door een rondreis over het vasteland te maken nadat je cruise langs de Griekse eilanden is afgelopen. Ook hebben veel van de grotere eilanden uitstekende vliegverbindingen met West-Europa.

Cruises naar de Griekse eilanden vanuit Triëste, Venetië, Bari of Kroatië

Griekenland telt meer dan zesduizend eilanden, maar slechts 78 daarvan tellen honderd of meer inwoners. Met afstand de meeste Griekse eilanden liggen in de Egeïsche Zee tussen het vasteland van Griekenland en Turkije. Maar bijvoorbeeld Corfu en Zakynthos liggen aan de westkant van Griekenland, in de Adriatische Zee. Cruises naar die Griekse eilanden zijn dus prima te combineren met een cruise naar Triëste, Venetië, Bari of Kroatië.

Elk eiland heeft z’n eigen charme, cultuur en geschiedenis. Santorini is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Rhodos, Mykonos, Kreta of Corfu. En een cruise door het spectaculaire Kanaal van Korinthe zul je ook niet snel vergeten.

Bekijk aanbiedingen voor cruises naar de Griekse eilanden bij onder meer Captain Cruise, TUI en CruiseReizen.nl.

Met Holland America Line naar de Griekse eilanden

Holland America Line heeft in 2022 en 2023 tal van cruises naar de Griekse eilanden of het vasteland van Griekenland gepland. De Oosterdam maakt tot begin september 202 een serie cruises van 7 nachten waarbij combinaties van cruises naar Italië, Kroatië, Griekenland en Turkije gemaakt worden. De routes en aanleghavens variëren per cruise. Ook in juni en juli 2023 maakt de Oosterdam 7-daagse cruises naar Griekenland, met onder meer cruises naar Santorini, Rhodos en Mykonos. Tijdens de cruise in oktober wordt Rhodos vervangen door Argostoli op Kefalonia.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, CruiseReizen.nl, Cruise Travel, Sunweb, ANWB, TUI en Cruisewinkel.

Met Norwegian Cruise Line cruisen naar de Griekse eilanden

Norwegian Cruise Line heeft een ruim aanbod aan cruises naar Griekenland. De Norwegian Gem maakt tussen juli en oktober 2022 7 daagse cruises vanuit Triëst naar Kotor in Montenegro, Corfu, Santorini, Mykonos en Dubrovnik.

Ook de Norwegian Jade maakt in juni, juli, september en oktober 7-daagse cruises naar de Griekse eilanden. De Norwegian Jade vertrekt uit Athene en doet het Turkse Kusadasi en de Griekse eilanden Patmos, Rhodos, Mykonos, Kefalonia, Corfu en Santorini aan. Tijdens andere 7-daagse cruises met de Norwegian Jade van en naar Athene worden ook Kusadasi en Istanbul in Turkije aan gedaan. Daarnaast cruiset de Jade naar Volos, Mykonos, Rhodos en Santorini. Bekijk of schrijf reviews over de Norwegian Jade.

De Norwegian Escape maakt in juli 7-daagse cruises vanuit Civitavecchia bij Rome naar onder meer Dubrovnik, Corfu, Sicilië, Napels en Livorno (Florence en Pisa). Ook heeft de Norwegian Escape van juni tot augustus 2022 10-daagse cruises naar Italië en Griekenland in de aanbieding.

Ook maakt de Norwegian Jade in oktober en november vanuit Athene cruises naar de Griekse eilanden in combinatie met Tel Aviv/Haifa en Ashdod (Jeruzalem) in Israël en Limassol op Cyprus.

Wie iets meer dagen wil cruises langs de Griekse eilanden kan in augustus in Athene aan boord stappen van de Norwegian Jade voor een 9-daagse cruise. Die doet onder meer Kreta, Kusadasi en Bodrum in Turkije en de Griekse eilanden Patmos, Rhodos, Mykonos, Kefalonia en Corfu aan.

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line rechtstreeks bij CruiseOnline, Cruise Travel, Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Zeetours, Sunweb, Stip Reizen, Captain Cruise en TUI.

MSC Cruises naar de Griekse eilanden in 2022

MSC Cruises heeft van oudsher de Middellandse Zee en de wateren rond Italië en Griekenland als ‘achtertuin’. Lees meer over cruisen met MSC op de Middellandse Zee.

Ook in de zomer van 2022 heeft MSC een aantal cruises naar de Griekse eilanden gepland. Met 5 schepen wil MSC cruises van 7 nachten naar Griekenland maken.
• MSC Musica maakt op zaterdagen cruises vanaf Venetië naar Bari, Santorini, Chania op Kreta, Corfu en Dubrovnik;
• MSC Armonia maakt 8-daagse cruises vanaf Athene naar Split, Venetië, Brindisi en Mykonos;
• MSC Lirica maakt vanaf Venetië cruises naar Split, Santorini, Mykonos, Dubrovnik en Ancona;
• MSC Sinfonia vertrekt op zaterdagen vanaf Venetië voor cruises naar de Griekse eilanden Mykonos en Santorini, Sarande, Bari en Kotor;
• MSC Opera vertrekt op zaterdagen vanuit Triëst naar Bari, Corfu, Kotor, Dubrovnik en Split.

Cruises van MSC boeken kan rechtstreeks bij Msccruises.nl of MSCCruises.be. Kijk voor MSC-aanbiedingen ook bij Sunweb, CruiseReizen.nl, Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, Cruisewinkel, Cruise Travel, Stip Reizen en TUI. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Griekse cruises met Aida Cruises

De Duitse cruisemaatschappij Aida Cruises maakt tot en met oktober 2022 diverse cruises naar Griekenland met de AIDAblu. De AIDAblu maakt 7-daags4e cruises vanaf Corfu naar Athene, Kusadasi in Turkije, Santorini en Souda op Kreta. Maar je kunt ook 7-daagse cruises maken vanaf Corfu naar Argostoli/Kefalonia en Katakolon/Olympia waarbij ook Valletta op Malta, Catania op Sicilië en Crotone in de hak van Italië bezocht worden. Verder maakt de AIDAblu ook 14-daagse cruises langs de westkust van Griekenland naar bestemmingen in de Adriatische Zee zoals Kotor, Dubrovnik, Zadar, Triëst, Bari, Malta, Sicilië en Crotone. Ook in oktober en november 2022 maakt de AIDAblu 14-daagse cruises waarbij Griekenland, Turkije, Kroatië, Italië en Malta bezocht worden.

Cruises met Aida Cruises kun je direct boeken bij Cruisereizen.nl, TUI, Zeetours, Captain Cruise, Cruisewinkel en Cruise Travel.

Costa Cruises langs de Griekse Eilanden

Ook het Italiaanse Costa Cruises kan de Oostelijke Middellandse Zee tot haar thuiswater rekenen. Costa Cruises plant in 2022 diverse cruises naar de Griekse Eilanden, zoals Santorini, en Athene. Die worden sinds medio juni 2022 gemaakt met de Costa Deliziosa. Vaak gaat het om cruises vanuit Venetië naar Argostoli, Santorini, Mykonos en Bari. Ook de Costa Luminosa is in de zomer van 2022 te vinden in de Griekse wateren. De Luminosa maakt onder meer cruises naar diverse bestemmingen in de Adriatische Zee en de Griekse eilanden.

De Costa Venezia kun je vanuit Istanbul cruises maken van 8, 14 of 15 dagen naar onder meer Athene, Mykonos, Kreta en diverse Turkse cruisehavens. Deze cruises worden ook aangeboden in een variant met Athene als vertrek- en aankomsthaven. De Costa Venezia maakt ook 8-daagse cruises van en naar Istanbul naar Kusadasi, Kreta en Rhodos.

Bekijk aanbiedingen voor cruises met Costa Cruises bij onder meer Captain Cruise, Zeetours, CruiseOnline, Cruisereizen.nl, Cruise Travel, Cruisewinkel, TUI, Sunweb en Stip Reizen.

Met Disney Cruise Line naar Griekenland

Disney Cruise Line maakt in de zomer van 2022 cruises naar de Griekse eilanden met de Disney Dream. Dit cruiseschip maakt cruises van 7, 8, 9 en 11 nachten vanuit Civitavecchia bij Rome naar Chania op Kreta, Mykonos, Santorini en Napels. De cruises van 9 nachten vertrekken vanuit Barcelona en varen ook naar onder meer Livorno in Noord-Italië. De Disney Magic maakt eveneens diverse cruises door Griekenland en doet daarbij onder meer Mykonos, Heraklion op Kreta, Kefalonia, Katakolon op de Peloponnesos en Santorini aan.

Aanbiedingen voor Disney Cruise Line kun je boeken bij Cruisewinkel, Cruise Travel, Zeetours, Captain Cruise en CruiseReizen.nl.

Royal Caribbean cruises naar Griekenland

Royal Caribbean heeft een aantal Griekse cruises op het programma die ideaal zijn voor het eerst wilt gaan cruisen. Het zijn korte cruises van 2 tot 7 nachten met vertrek uit Haifa in Israël. De cruises worden gemaakt met de Rhapsody of the Seas en gaan ook naar Cyprus. Afhankelijk van de duur van deze cruises kom je ook op Rhodos en Santorini. De Rhapsody of the Seas maakt ook een cruise van 8 nachten vanuit Haifa via Souda op Kreta naar Barcelona.

Cruises van Royal Caribbean International boeken kan bij Cruisereizen.nl, Zeetours, Cruise Travel, Sunweb en Captain Cruise.

Regent Seven Seas Cruises naar Griekenland

Ultraluxe rederij Regent Sevens Seas Cruises stuurt in de zomer van 2022 de Seven Seas Explorer naar de Griekse wateren. De Seven Seas Explorer maakt de hele zomer cruises door de Middellandse Zee, waarbij het ultraluxe cruiseschip regelmatig in Athene te zien is. Het schip maakt cruises van 7 tot 14 nachten naar onder meer Athene, Rome/Civitavecchia, Venetië en Istanbul.

Boek een cruise van Regent Seven Seas Cruises rechtstreeks bij CruiseReizen.nl, Zeetours, Cruisewinkel, Cruise Travel of Captain Cruise.

Griekse cruises met Celebrity Cruises in 2021 en 2022

Celebrity Cruises maakt vanaf juni 2022 weer cruises naar de Griekse eilanden. De Celebrity Edge, Celebrity Beyond en de Celebrity Constellation maken in de zomer van 2022 cruises naar Griekenland. die cruises duren 7 tot 11 nachten. Afhankelijk van de lengte van de cruise worden deze zeereizen gecombineerd met cruises naar Italië, Malta en Turkije.

Cruises van Celebrity Cruises kun je rechtstreeks boeken bij onder meer CruiseReizen.nl, Zeetours, Captain Cruise, Cruise Travel en Sunweb.

Zeilcruises langs de Griekse eilanden met Star Clippers

Maak een cruise langs de Griekse eilanden met een zeilschip van Star Clippers. Hier de viermaster Star Flyer bij het eiland Amargos. © Star Clippers
Maak een cruise langs de Griekse eilanden met een zeilschip van Star Clippers. Hier de viermaster Star Flyer bij het eiland Amargos. © Star Clippers

Cruisemaatschappij Star Clippers laat je op een hele bijzonder manier cruisen langs de Griekse eilanden. Star Clippers vaart met grote, luxe zeilschepen. Het 4-mast zeilschip Star Flyer maakt vanaf mei tot en met begin oktober 2022 en vanaf april 2023 zeilcruises langs de Cycladen en de Sporaden-eilanden. Het gaat om zeilcruises van 7 tot 11 nachten. Maar de Star Flyer maakt ook twee 10-daagse zeilcruises langs de Griekse eilanden, Montenegro en Kroatië. In april en mei 2023 maakt de Star Flyer zeilcruises van Athene naar Istanbul. Aansluitend worden in de rest van 2023 weer cruises langs de Sporaden, de Cycladen en naar Montenegro en Kroatië gemaakt.

Kijk voor het aanbod van Star Clippers cruises bij Cruisereizen, Zeetours, Captain Cruise, Cruise Travel en Cruisewinkel.

Zeilen langs de Griekse eilanden

Nog meer zeilcruises langs de Griekse eilanden worden aangeboden door Sea Cloud Cruises. Deze cruisemaatschappij vaart met twee windjammers, de Sea Cloud I en Sea Cloud 2. Een derde schip is in aanbouw. In april en mei maakt Sea Cloud Cruises zeilcruises vanaf Athene naar onder meer de Peloponnesos, Kreta, Milos en Paros. Bij de andere route gaat de cruise vanaf Athene naar Patmos, Amorgos, Santorini, Syros, Andros en weer terug naar Athene. Sea Cloud cruises boeken kan bij Captain Cruise.

Cruises naar Athene

Veel cruises langs de Griekse eilanden doen ook de hoofdstad Athene aan, op het Griekse vasteland. Meestal leggen cruiseschepen dan aan in de haven van Piraeus, waarna je met de metro, buslijn 40 of een taxi makkelijk en goedkoop naar de Akropolis in Athene kunt komen. Een taxiritje doet er normaal gesproken iets meer dan tien minuten over.

Metrolijn M1 (de groene lijn) brengt je voor 2 euro van Piraeus naar de Akropolis, al ben je dan een half uurtje onderweg. Het eindstation van de metro ligt op iets meer dan 3 kilometer lopen van Cruiseterminal B in Piraeus. Je kunt in het centrum van Athene uitstappen op het Monastiraki-station. Dat ligt in de gezellige wijk Plaka waar je ook tal van leuke winkeltjes en restaurantjes vindt. Bekijk de Engelstalige site van het stedelijk vervoersbedrijf van Athene. Cruises naar Athene kun je boeken bij onder meer CruiseReizen.nl.

Celestyal Cruises maakt tegenwoordig gebruik van een eigen cruiseterminal in Lavrion, net als Piraeus een voorstad van Athene. De cruisehaven van Lavrion ligt op 22 kilometer van het vliegveld van Athene. De reistijd van Lavrion naar het centrum van Athene zou net zo lang zijn als vanuit Piraeus.

Boek een Celestyal cruise bij Captain Cruise.

Cruises naar de Griekse eilanden: Zakynthos

Het Griekse eiland Zakynthos in de Ionische Zee is een van de weinige Griekse eilanden met zandstranden. En op een van die zandstranden, in de baai van Navagio Beach {= ‘scheepswrak-strand’) , ligt hoog op het zand een scheepswrak. Het is waarschijnlijk het meest gefotografeerde scheepswrak ter wereld, want een foto, meestal van bovenaf de rotsen genomen, prijkt op zo ongeveer elke Griekenland-kalander. Geen wonder als je bedenkt dat de witte rotsen, de witte zandstranden en het azuurblauwe water van Zakynthos erg fotogeniek, zeg maar ‘Instagrammable’ zijn.

Verder is Zakynthos beroemd om de caretta-caretta, de zeeschildpadden die op speciaal afgezette stranden hun eieren komen leggen. Veel excursies op Zakynthos maken een boottocht langs deze schildpadstranden in combinatie met een bezoek aan het scheepswrak. De kans dat je de schildpadden ziet zwemmen, is echter heel klein, maar de boottocht is absoluut leuk. Veel grote cruiseschepen kunnen niet bij Zakynthos aanleggen.

Cruises naar Corfu

Ook Corfu behoort net als Zakynthos en Kefalonia, tot de Ionische eilanden. Cruises naar Corfu gaan meestal naar de hoofdstad Kerkira, ook wel Corfu-stad genoemd. De stad heeft een mooi fort dat op 3 kilometer van de cruiseterminal van Corfu ligt, in de Neo Limani, oftewel de nieuwe haven. Van hieruit vertrekken ook tal van veerboten, dus als je cruise in Corfu eindigt, dan kun je hier makkelijk een ferry naar het Griekse vasteland of de veerboot naar Italië pakken.

Behalve Corfu-stad heeft het eiland Corfu cruisegangers nog meer te bieden. Een bekende trekpleister is het Achilleon, het neo-klassieke paleis van de Oostenrijks-Hongaarse keizerin Sissi. Zij was helemaal weg van het bloemeneiland. Na haar dood werd het paleis eigendom van de Duitse keizer Wilhelm II. Vanuit de tuin van het Achilleon in Gastouri, heb je een prachtig uitzicht over het eiland.

Verder kun je op Corfu een auto of brommer huren om vanaf Corfu-stad een dagje naar Palaeokastritsa te gaan. In deze badplaats in het noordwesten van Corfu vind je tal van beschutte baaitjes en heerlijke, rustige stranden. Ook het klooster van Paleokastritsa is een trekpleister. Vanuit Corfu-stad ben je met de bus na ongeveer drie kwartier in Paleokastritsa. Corfu ontdekken kan trouwens ook door een scooter of een auto te huren.

Cruises naar Santorini

Maak met de vernieuwde Norwegian Spirit van Norwegian Cruise Line cruises naar de Griekse eilanden Santorini, Mykonos en Patmos. ©  Norwegian Cruise Line
Maak met de vernieuwde Norwegian Spirit van Norwegian Cruise Line cruises naar de Griekse eilanden Santorini, Mykonos en Patmos. © Norwegian Cruise Line

Het vulkanische eiland Santorini, Thira op z’n Grieks, heeft z’n huidige gedaante te danken aan een gigantische vulkaanuitbarsting rond 1650 voor Christus. Santorini maakt deel uit van de Cycladen-eilanden. De aankomst met een cruiseschip op Santorini is ronduit spectaculair. De ongeveer 300 meter hoge rotsen met bovenop de witte huisjes en kapelletjes, rijzen vrijwel loodrecht uit zee op.

Cruiseschepen kunnen op Santorini niet aanleggen, maar moeten op zee, in de voormalige vulkaankrater, voor anker gaan. Tenders brengen passagiers naar de wal in Skala Fira, het kleine haventje onderaan de rotsen bij de hoofdstad Fira (die ook wel Thira genoemd wordt). Om boven in de stad te komen, kun je steile trappen gaan lopen, je door ezels naar boven laten dragen of een gondellift te nemen. Andere cruiseschepen brengen hun passagiers naar Athinos, de tweede haven in de baai. Vanuit Athinos gaan bussen naar Fira.

Aan de oostkant van Santorini liggen lange stranden van donker, vulkanisch materiaal. In de middag, als de zon blakert aan de hemel, kan het hier snikheet worden. Natuurlijk kun je via je cruisemaatschappij een excursie op Santorini boeken, maar je kunt er ook makkelijk zelf rondslenteren of een wandeling over het eiland maken.

Boek een cruise naar Santorini bij CruiseReizen.nl.

Cruises naar Mykonos

Cruise naar Mykonos met Norwegian Cruise Line © Norwegian Cruise Line
Cruise naar Mykonos met Norwegian Cruise Line © Norwegian Cruise Line

Het Griekse eiland Mykonos behoort net als Santorini tot de Cycladen-groep. Mykonos staat van oudsher bekend als feesteiland en de nauwe straatjes van Mykonos-stad barsten van de barretjes. De wirwar van straatjes bieden tal van Instagram-mogelijkheden.

Tijdens de aankomst met een cruiseschip op Mykonos zie je de bekende Griekse molens al van verre. Die staan naast de wijk Klein-Venetië waar de huizen tot aan de zee gebouwd zijn. Vanuit de Mykonos New Port, waar de meeste cruiseschepen liggen, loop je langs de zee en de oude haven naar Klein Venetië, een wandeling van iets meer dan drie kilometer. Het roemruchte Paradise Beach aan de zuidkant van het eiland, ligt op ongeveer 8,5 heuvelachtige kilometers van de cruisehaven van Mykonos. Het vliegveld van Mykonos ligt op 6 kilometer van de cruiseterminal. Ben je al eens op Mykonos geweest? Pak dan de veerboot naar Delos. Op dat eiland kun je prachtige opgravingen van woningen en paleizen uit de Klassieke Oudheid bekijken. Echt een aanrader!

Boek een cruise naar Mykonos bij CruiseReizen.nl.

Cruises naar Kreta

Cruises naar Kreta gaan vaak naar Chania, de oude hoofdstad van Kreta. Het oude centrum van Chania, tegenwoordig de een na grootste stad van Kreta, is typisch zo’n stadje waar alle beschavingen die ooit hun sporen in Griekenland hebben achtergelaten, nog terug te vinden zijn. Je vindt er een bonte mix van Griekse, Joodse, Turks-Ottomaanse en Venetiaanse invloeden die het stadje een uniek karakter geven. Chania heeft ook een universiteit en dat brengt de levendigheid van een studentenstad met zich mee.

Vanuit Chania worden ook excursies gemaakt naar het beroemde paleis van Knossos, ooit het centrum van de Minoïsche beschaving. Ook worden excursies gemaakt naar de huidige hoofdstad van Kreta, Heraklion. En natuurlijk ga je op Kreta naar de beroemde Samariakloof. Dat is een van de diepste kloven van Europa. Een volledige tocht door de kloof is 16 kilometer lang, dus ga niet op je flipflops.

Andere cruises naar Kreta gaan naar Heraklion, waar je het Archeologisch Museum kunt bezoeken.  Ook het Venetiaanse fort in de haven is een blikvanger. Bekijk cruises naar Heraklion.

Cruises naar Patmos

Het kleine eiland Patmos wordt de laatste jaren steeds vaker opgenomen in de cruiseprogramma’s van de cruisemaatschappijen. Patmos ligt in het zuiden van de Egeïsche Zee en maakt onderdeel uit van de Dodekanesos-eilandengroep. Volgens de legende schreef de evangelist Johannes in een grot op Patmos het bijbelboek Openbaringen. Cruisereizigers kunnen op Patmos het Johannesklooster bezoeken en de grot van Johannes bekijken.

De cruisehaven van Patmos in de plaats Skala biedt alleen plaats aan kleinere cruiseschepen. Grote cruiseschepen moeten in de baai voor anker en brengen passagiers met tenders aan wal. De stad Chora en het klooster liggen op 4,5 kilometer lopen via een steile bergweg. De grot van Johannes ligt halverwege Skala en Chora.

Cruises naar Rhodos

Ook het Griekse eiland Rhodos is populair als cruisebestemming. Rhodos-Stad heeft nog indrukwekkende oude binnenstad die dateert uit de Middeleeuwen. Dankzij de 4 kilometer lange stadsmuur ziet Rhodos-Stad er van een afstandje uit als een enorm kasteel. In de klassieke Oudheid stond bij de haven een groot beeld van Apollo, de Kolossos, dat gold als een van de zeven wereldwonderen van de klassieke beschaving. Van het beeld is niets meer te zien, maar je kunt nog wel de resten van de tempel van Aphrodite bekijken. Stream vanuit Rhodos-Stad al je filmpjes door naar je vrienden, want de stad biedt gratis wifi. Ook in Lindos, op een uurtje rijden van Rhodos-Stad, kun je nog veel resten van van het Klassieke Griekenland zien. Op zo’n 20 kilometer van Rhodos-Stad ligt de kust van Turkije. Vandaar dat veel cruises naar Rhodos ook aanleggen in Turkije.

Cruises naar Katakolon: naar de bakermat van de Olympische Spelen

Katakolon is bij Nederlandse cruisereizigers minder bekend als cruisebestemming. En hoewel het geen Grieks eiland is, maar een kustplaats in de baai van Aigios Andreas, mag Katakolon in dit overzicht van Griekenland-cruises niet ontbreken. Het ligt namelijk op 20 kilometer van Olympia, u weet weel, van de klassieke Olympische Spelen. Katakolon dient dan ook vooral als uitvalsbasis voor excursies naar de uitgestrekte ruïnes van het oude Olympia, maar je kunt er ook een stranddagje van maken.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

2 Comments

    • Dank voor uw vraag. Decruisegids.nl is een journalistieke site over cruisen en cruisevakanties. We hebben zelf geen reisaanbod, maar verwijzen door naar onze partners. In het artikel staan onder het kopje ‘es langs de Griekse eilanden met Star Clippers’ links naar de reisorganisaties die zeilcruises met Star Clippers naar de Griekse eilanden aanbieden. Fijne vakantie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.