Shadow

Cruises naar de Griekse eilanden: Dit zijn de mooiste cruises naar Griekenland in 2022

Cruises naar de Griekse eilanden zijn in 2021 razend populair, omdat Griekenland vanaf mei haar grenzen weer geopend heeft. Daardoor kunnen ook weer cruises naar de Griekse eilanden gemaakt worden. Welke Griekse eilanden zijn interessant om tijdens een Griekland-cruise te bezoeken en welke cruisemaatschappijen bieden cruises naar de Griekse eilanden aan?

Cruises naar de Griekse eilanden met MSC, AIDA, Holland America Line, Norwegian Cruise Line, TUI Cruises en Seabourn

Cruises naar de Griekse eilanden waren in de winter van 2020 – 2021 zo ongeveer de enige cruises in Europa die nog doorgang konden vinden. Nu Griekenland sinds 18 januari 2021 de lockdown heeft opgeheven, kunnen er ook weer cruises naar de Griekse eilanden gemaakt worden. Cruisemaatschappijen van MSC Cruises, Aida Cruises, Holland America Line en TUI Cruises tot Seabourn en Norwegian Cruise Line bieden in de zomer van 2021 cruises naar de Griekse eilanden aan.

Cruises naar de Griekse eilanden en andere bestemmingen in de Oostelijke Middellandse Zee: Kroatië, Montenegro en Turkije

Cruises naar de Griekse eilanden met Norwegian Cruise Line © Norwegian Cruise Line
Cruises naar de Griekse eilanden met Norwegian Cruise Line © Norwegian Cruise Line

Een cruise naar de Griekse eilanden is eigenlijk een vast onderdeel van zo ongeveer elke cruise door de Oostelijke Middellandse Zee. Want ga maar na: veel cruises vertrekken uit Italië en dan is het logisch om in oostelijke richting eerst naar Kroatië (oa Dubrovnik), Montenegro (met name Kotor) en Griekenland te cruisen en daarna door te cruisen naar Turkije, Cyprus, Israël en Egypte. Bovendien telt Griekenland veel uren zon, heeft het een lange geschiedenis, is het de bakermat van de Westerse beschaving en is het een schakel tussen Oost en West.

Verder kun je een cruise naar Griekenland prima verlengen door een rondreis over het vasteland te maken nadat je cruise langs de Griekse eilanden is afgelopen. Ook hebben veel van de grotere eilanden uitstekende vliegverbindingen met West-Europa.

Cruises naar de Griekse eilanden vanuit Triëste, Venetië, Bari of Kroatië

Griekenland telt meer dan zesduizend eilanden, maar slechts 78 daarvan tellen honderd of meer inwoners. Met afstand de meeste Griekse eilanden liggen in de Egeïsche Zee tussen het vasteland van Griekenland en Turkije. Maar bijvoorbeeld Corfu en Zakynthos liggen aan de westkant van Griekenland, in de Adriatische Zee. Cruises naar die Griekse eilanden zijn dus prima te combineren met een cruise naar Triëste, Venetië, Bari of Kroatië.

Elk eiland heeft z’n eigen charme, cultuur en geschiedenis. Santorini is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Rhodos, Mykonos, Kreta of Corfu. En een cruise door het spectaculaire Kanaal van Korinthe zul je ook niet snel vergeten.

Bekijk aanbiedingen voor cruises naar de Griekse eilanden bij onder meer Captain Cruise, TUI en CruiseReizen.nl.

Met Holland America Line naar de Griekse eilanden

Holland America Line begint vanaf 15 augustus 2021 met cruises naar de Griekse eilanden. De cruises vertrekken vanuit Athene/Piraeus en worden gemaakt met de Eurodam. Net als bij andere cruisemaatschappijen mogen alleen volledig gevaccineerde passagiers mee. Er staan voorlopig vier cruises op het programma. Op 15 en 29 augustus vertrekt een cruise naar de Griekse eilanden Santorini en Mykonos. Ook gaat deze cruise naar Kotor in Montenegro.

Op 22 augustus vertrekt een 7-daagse cruise uit Piraeus via de Griekse eilanden Nafplion, Mykonos en Santorini naar Haifa in Israël. En op 5 september maakt de Eurodam een cruise vanuit Athene via Mykonos, Katakolon (Olympia) en Kreta (Chania), naar Sarandë in het zuiden van Albanië. De komende tijd worden nog meer cruises met de Eurodam n de Middellandse Zee voorbereid. Later in de herfst vertrekt de Eurodam naar de Verenigde Staten om van daaruit cruises in het Caraïbisch gebied te maken.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI en Cruisewinkel.

Met Norwegian Cruise Line cruisen naar de Griekse eilanden

Norwegian Cruise Line heeft een ruim aanbod aan cruises naar Griekenland. Onder meer de Norwegian Dawn, Norwegian Pearl en Norwegian Spirit maken in 2021 7- en 8-daagse cruises naar Santorini, Mykonos, Patmos en Athene. Verder kun je nu al boeken voor de eerste zevendaagse cruise van Norwegian Jade van Athene, Griekenland naar Bodrum en Paros. Deze cruise wordt in de zomer van 2023 gemaakt, dus nu boeken betekent extra lange voorpret.

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line bij Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Stip Reizen, Captain Cruise en TUI.

MSC Cruises naar de Griekse eilanden in 2021

MSC Cruises maakt al in februari en maart 2021 met de MSC Magnifica cruises van 8 of 10 nachten naar de Griekse eilanden. Vertrek- en eindpunt zijn de cruisehaven van Livorno in Italië. In Griekenland staan onder meer stops in Katakolon en Athene op het programma. Ook maakt MSC met de MSC Opera cruises naar Corfu. Die duren 7 nachten en hebben Triëste als begin- en eindpunt. Lees meer over cruisen met MSC op de Middellandse Zee en lees of schrijf ook reviews over de MSC Magnifica.

Ook in de zomer van 2022 heeft MSC een aantal cruises naar de Griekse eilanden gepland. Met 5 schepen wil MSC cruises van 7 nachten naar Griekenland maken.
• MSC Musica maakt op zaterdagen cruises vanaf Venetië naar Bari, Santorini, Chania op Kreta, Corfu en Dubrovnik;
• MSC Armonia vertrekt op zondagen vanaf Venice naar Brindisi, Mykonos, Piraeus, Corfu en Kotor;
• MSC Lirica maakt vanaf Venetië cruises naar Split, Santorini, Mykonos, Dubrovnik en Ancona;
• MSC Sinfonia vertrekt op zaterdagen vanaf Venetië voor cruises naar de Griekse eilanden Mykonos en Santorini, Sarande, Bari en Kotor;
• MSC Opera vertrekt op zaterdagen vanuit Triëst naar Bari, Corfu, Kotor, Dubrovnik en Split.

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI. Of boek rechtstreeks bij Msccruises.nl. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Griekse cruises met Aida Cruises

De Duitse cruisemaatschappij Aida Cruises maakt vanaf april tot en met oktober 2021 diverse cruises naar Griekenland. In veel gevallen gaat het om 7-daagse cruises met de Aidablu en de Aidamira. De Aidablu maakt cruises vanaf Corfu naar Kreta, Santorini, Athene en Brindisi in de hak van de Italiaanse laars. De Aidablue maakt ook cruises vanaf Corfu naar Malta, Sicilië, Zuid-Italië, Katakolon en Argostoli. Met de Aidamira kun je cruisen door de Egeïsche Zee, onder meer naar Istanbul. Maar de Aidamira maakt ook cruises naar de Griekse eilanden, Cyprus en Israël. Verder maken de Aidacara en de Aidablu 15-daagse cruises vanaf Kreta naar Dubai en vanaf Kreta naar de Seychellen (18-daagse cruises in november 2021). In oktober 2021 maakt Aida met de Aidablu 13-daagse cruises van Kreta naar Mallorca, waarbij onderweg gestopt wordt bij diverse Griekse eilanden.

Cruises met Aida Cruises kun je boeken bij Cruisereizen.nl, TUI, Captain Cruise en Cruisewinkel.

Costa Cruises langs de Griekse Eilanden

Ook het Italiaanse Costa Cruises kan de Oostelijke Middellandse Zee tot haar thuiswater rekenen. Costa Cruises plant in 2021 diverse cruises naar de Griekse Eilanden, zoals Santorini, en Athene, maar welke dat zijn konden we op het moment van schrijven niet goed achterhalen. Aan deze pagina’s op de website van Costa Cruises werd nog gewerkt.

Bekijk aanbiedingen voor cruises met Costa Cruises bij onder meer Captain Cruise, Cruisereizen.nl, Cruisewinkel, TUI en Stip Reizen.

Met Disney Cruise Line naar Griekenland

Disney Cruise Line heeft in maart 2021 aangekondigd in de zomer van 2022 cruises naar Griekenland te gaan maken. Het gaat om cruises van 8, 9 en 12 nachten. De cruises worden gemaakt met de Disney Magic en gaan onder meer naar Pireaus/Athene, Santorini, Mykonos en Chania op Kreta. De cruises beginnen in Civitavecchia in Italië. Na de cruises rond de Griekse eilanden gaat de Disney Magic naar Noord-Europa voor cruises naar onder meer de Noorse fjorden, IJsland, de Britse eilanden en de Baltische Zee.

Aanbiedingen voor Disney Cruise Line kun je boeken bij Cruisewinkel, Captain Cruise en CruiseReizen.nl.

Royal Caribbean cruises naar Griekenland

Royal Caribbean maakt vanaf mei tot en met oktober 2021 cruises naar Griekenland. De cruises worden gemaakt met de Rhapsody of the Seas en de Brilliance of the Seas. Het gaat om cruises van 6, 7 en 12 nachten. Startpunt is in de meeste gevallen Venetië. Op het programma staan cruises naar onder meer Mykonos, Santorini, Corfu, Athene, Katakolon/Olympia. Ook in 2022 staan de Griekse cruises op de agenda bij Royal Caribbean International.

Cruises van Royal Caribbean International boeken kan bij Cruisereizen.nl en Captain Cruise.

Regent Seven Seas Cruises naar Griekenland

Ultraluxe rederij Regent Sevens Seas Cruises stuurt in de lente en zomer van 2021 de Seven Seas Mariner naar de Zwarte Zee en de Middellandse Zee. Deze reizen duren voornamelijk 7 nachten en gaan onder meer naar de oude stad Nessebur in Bulgarije en Igoumenitsa in Griekenland.

Op 5 januari 2022 begint Seven Seas Mariner aan Regent’s wereldcruise door de Aziatische-Pacifische regio met onder meer bezoeken aan: Istanbul – Nessebur – Constanta – Odessa – Bozcaada – Ephesus (Kusadasi) – Bodrum – Rhodos – Santorini – Mykonos – Athene (Piraeus) (20 juni, 2021, 12 nachten).

Boek een cruise van Regent Seven Seas Cruises bij CruiseReizen.nl, Cruisewinkel of Captain Cruise.

Griekse cruises met Celebrity Cruises in 2021 en 2022

Celebrity Cruises maakt vanaf juni 2021 weer cruises naar de Griekse eilanden. De splinternieuwe Celebrity Apex maakt vanaf 19 juni tot september 2021 cruises vanaf Athene. Het gaat om cruises van 7 nachten naar Mykonos, Rhodos en Santorini. Ook Limassol op Cyprus en Haifa in Israël staan op het programma.

De Celebrity Infinity maakt in juni en juli 2022 diverse cruises van Venetië via Kotor, Corfu, Zakynthos en Dubrovnik weer terug naar Venetië. De cruises 7 of 8 nachten. Celebrity Cruises had eerder alle Europese cruises tussen mei en oktober 2021 geannuleerd.

Cruises van Celebrity Cruises kun je boeken bij onder meer CruiseReizen.nl en Captain Cruise.

Zeilcruises langs de Griekse eilanden met Star Clippers

Maak een cruise langs de Griekse eilanden met een zeilschip van Star Clippers. Hier de viermaster Star Flyer bij het eiland Amargos. © Star Clippers
Maak een cruise langs de Griekse eilanden met een zeilschip van Star Clippers. Hier de viermaster Star Flyer bij het eiland Amargos. © Star Clippers

Cruisemaatschappij Star Clippers laat je op een hele bijzonder manier cruisen langs de Griekse eilanden. Star Clippers vaart met grote, luxe zeilschepen. Het 4-mast zeilschip Star Flyer maakt vanaf mei tot en met begin oktober 2021 zeilcruises langs de Cycladen en de Sporaden-eilanden. En de vijfmaster Royal Clipper maakt in juli 2021 7-daagse cruises met Athene als begin- en eindpunt. Lees meer over cruises van Star Clippers naar de Middellandse Zee in 2021 en 2022.

Kijk voor het aanbod van Star Clippers cruises bij Cruisereizen, Captain Cruise en Cruisewinkel.

Zeilen langs de Griekse eilanden

Nog meer zeilcruises langs de Griekse eilanden worden aangeboden door Sea Cloud Cruises. Deze cruisemaatschappij vaart met twee windjammers, de Sea Cloud I en Sea Cloud 2. Een derde schip is in aanbouw. In april en mei maakt Sea Cloud Cruises zeilcruises vanaf Athene naar onder meer de Peloponnesos, Kreta, Milos en Paros. Bij de andere route gaat de cruise vanaf Athene naar Patmos, Amorgos, Santorini, Syros, Andros en weer terug naar Athene. Sea Cloud cruises boeken kan bij Captain Cruise.

Cruises naar Athene

Veel cruises langs de Griekse eilanden doen ook de hoofdstad Athene aan, op het Griekse vasteland. Meestal leggen cruiseschepen dan aan in de haven van Piraeus, waarna je met de metro, buslijn 40 of een taxi makkelijk en goedkoop naar de Akropolis in Athene kunt komen. Een taxiritje doet er normaal gesproken iets meer dan tien minuten over.

Metrolijn M1 (de groene lijn) brengt je voor 2 euro van Piraeus naar de Akropolis, al ben je dan een half uurtje onderweg. Het eindstation van de metro ligt op iets meer dan 3 kilometer lopen van Cruiseterminal B in Piraeus. Je kunt in het centrum van Athene uitstappen op het Monastiraki-station. Dat ligt in de gezellige wijk Plaka waar je ook tal van leuke winkeltjes en restaurantjes vindt. Bekijk de Engelstalige site van het stedelijk vervoersbedrijf van Athene. Cruises naar Athene kun je boeken bij onder meer CruiseReizen.nl.

Celestyal Cruises maakt tegenwoordig gebruik van een eigen cruiseterminal in Lavrion, net als Piraeus een voorstad van Athene. De cruisehaven van Lavrion ligt op 22 kilometer van het vliegveld van Athene. De reistijd van Lavrion naar het centrum van Athene zou net zo lang zijn als vanuit Piraeus.

Boek een Celestyal cruise bij Captain Cruise.

Cruises naar de Griekse eilanden: Zakynthos

Het Griekse eiland Zakynthos in de Ionische Zee is een van de weinige Griekse eilanden met zandstranden. En op een van die zandstranden, in de baai van Navagio Beach {= ‘scheepswrak-strand’) , ligt hoog op het zand een scheepswrak. Het is waarschijnlijk het meest gefotografeerde scheepswrak ter wereld, want een foto, meestal van bovenaf de rotsen genomen, prijkt op zo ongeveer elke Griekenland-kalander. Geen wonder als je bedenkt dat de witte rotsen, de witte zandstranden en het azuurblauwe water van Zakynthos erg fotogeniek, zeg maar ‘Instagrammable’ zijn.

Verder is Zakynthos beroemd om de caretta-caretta, de zeeschildpadden die op speciaal afgezette stranden hun eieren komen leggen. Veel excursies op Zakynthos maken een boottocht langs deze schildpadstranden in combinatie met een bezoek aan het scheepswrak. De kans dat je de schildpadden ziet zwemmen, is echter heel klein, maar de boottocht is absoluut leuk. Veel grote cruiseschepen kunnen niet bij Zakynthos aanleggen.

Cruises naar Corfu

Ook Corfu behoort net als Zakynthos en Kefalonia, tot de Ionische eilanden. Cruises naar Corfu gaan meestal naar de hoofdstad Kerkira, ook wel Corfu-stad genoemd. De stad heeft een mooi fort dat op 3 kilometer van de cruiseterminal van Corfu ligt, in de Neo Limani, oftewel de nieuwe haven. Van hieruit vertrekken ook tal van veerboten, dus als je cruise in Corfu eindigt, dan kun je hier makkelijk een ferry naar het Griekse vasteland of de veerboot naar Italië pakken.

Behalve Corfu-stad heeft het eiland Corfu cruisegangers nog meer te bieden. Een bekende trekpleister is het Achilleon, het neo-klassieke paleis van de Oostenrijks-Hongaarse keizerin Sissi. Zij was helemaal weg van het bloemeneiland. Na haar dood werd het paleis eigendom van de Duitse keizer Wilhelm II. Vanuit de tuin van het Achilleon in Gastouri, heb je een prachtig uitzicht over het eiland.

Verder kun je op Corfu een auto of brommer huren om vanaf Corfu-stad een dagje naar Palaeokastritsa te gaan. In deze badplaats in het noordwesten van Corfu vind je tal van beschutte baaitjes en heerlijke, rustige stranden. Ook het klooster van Paleokastritsa is een trekpleister. Vanuit Corfu-stad ben je met de bus na ongeveer drie kwartier in Paleokastritsa. Corfu ontdekken kan trouwens ook door een scooter of een auto te huren.

Cruises naar Santorini

Maak met de vernieuwde Norwegian Spirit van Norwegian Cruise Line cruises naar de Griekse eilanden Santorini, Mykonos en Patmos. ©  Norwegian Cruise Line
Maak met de vernieuwde Norwegian Spirit van Norwegian Cruise Line cruises naar de Griekse eilanden Santorini, Mykonos en Patmos. © Norwegian Cruise Line

Het vulkanische eiland Santorini, Thira op z’n Grieks, heeft z’n huidige gedaante te danken aan een gigantische vulkaanuitbarsting rond 1650 voor Christus. Santorini maakt deel uit van de Cycladen-eilanden. De aankomst met een cruiseschip op Santorini is ronduit spectaculair. De ongeveer 300 meter hoge rotsen met bovenop de witte huisjes en kapelletjes, rijzen vrijwel loodrecht uit zee op.

Cruiseschepen kunnen op Santorini niet aanleggen, maar moeten op zee, in de voormalige vulkaankrater, voor anker gaan. Tenders brengen passagiers naar de wal in Skala Fira, het kleine haventje onderaan de rotsen bij de hoofdstad Fira (die ook wel Thira genoemd wordt). Om boven in de stad te komen, kun je steile trappen gaan lopen, je door ezels naar boven laten dragen of een gondellift te nemen. Andere cruiseschepen brengen hun passagiers naar Athinos, de tweede haven in de baai. Vanuit Athinos gaan bussen naar Fira.

Aan de oostkant van Santorini liggen lange stranden van donker, vulkanisch materiaal. In de middag, als de zon blakert aan de hemel, kan het hier snikheet worden. Natuurlijk kun je via je cruisemaatschappij een excursie op Santorini boeken, maar je kunt er ook makkelijk zelf rondslenteren of een wandeling over het eiland maken.

Boek een cruise naar Santorini bij CruiseReizen.nl.

Cruises naar Mykonos

Cruise naar Mykonos met Norwegian Cruise Line © Norwegian Cruise Line
Cruise naar Mykonos met Norwegian Cruise Line © Norwegian Cruise Line

Het Griekse eiland Mykonos behoort net als Santorini tot de Cycladen-groep. Mykonos staat van oudsher bekend als feesteiland en de nauwe straatjes van Mykonos-stad barsten van de barretjes. De wirwar van straatjes bieden tal van Instagram-mogelijkheden.

Tijdens de aankomst met een cruiseschip op Mykonos zie je de bekende Griekse molens al van verre. Die staan naast de wijk Klein-Venetië waar de huizen tot aan de zee gebouwd zijn. Vanuit de Mykonos New Port, waar de meeste cruiseschepen liggen, loop je langs de zee en de oude haven naar Klein Venetië, een wandeling van iets meer dan drie kilometer. Het roemruchte Paradise Beach aan de zuidkant van het eiland, ligt op ongeveer 8,5 heuvelachtige kilometers van de cruisehaven van Mykonos. Het vliegveld van Mykonos ligt op 6 kilometer van de cruiseterminal. Ben je al eens op Mykonos geweest? Pak dan de veerboot naar Delos. Op dat eiland kun je prachtige opgravingen van woningen en paleizen uit de Klassieke Oudheid bekijken. Echt een aanrader!

Boek een cruise naar Mykonos bij CruiseReizen.nl.

Cruises naar Kreta

Cruises naar Kreta gaan vaak naar Chania, de oude hoofdstad van Kreta. Het oude centrum van Chania, tegenwoordig de een na grootste stad van Kreta, is typisch zo’n stadje waar alle beschavingen die ooit hun sporen in Griekenland hebben achtergelaten, nog terug te vinden zijn. Je vindt er een bonte mix van Griekse, Joodse, Turks-Ottomaanse en Venetiaanse invloeden die het stadje een uniek karakter geven. Chania heeft ook een universiteit en dat brengt de levendigheid van een studentenstad met zich mee.

Vanuit Chania worden ook excursies gemaakt naar het beroemde paleis van Knossos, ooit het centrum van de Minoïsche beschaving. Ook worden excursies gemaakt naar de huidige hoofdstad van Kreta, Heraklion. En natuurlijk ga je op Kreta naar de beroemde Samariakloof. Dat is een van de diepste kloven van Europa. Een volledige tocht door de kloof is 16 kilometer lang, dus ga niet op je flipflops.

Andere cruises naar Kreta gaan naar Heraklion, waar je het Archeologisch Museum kunt bezoeken.  Ook het Venetiaanse fort in de haven is een blikvanger. Bekijk cruises naar Heraklion.

Cruises naar Patmos

Het kleine eiland Patmos wordt de laatste jaren steeds vaker opgenomen in de cruiseprogramma’s van de cruisemaatschappijen. Patmos ligt in het zuiden van de Egeïsche Zee en maakt onderdeel uit van de Dodekanesos-eilandengroep. Volgens de legende schreef de evangelist Johannes in een grot op Patmos het bijbelboek Openbaringen. Cruisereizigers kunnen op Patmos het Johannesklooster bezoeken en de grot van Johannes bekijken.

De cruisehaven van Patmos in de plaats Skala biedt alleen plaats aan kleinere cruiseschepen. Grote cruiseschepen moeten in de baai voor anker en brengen passagiers met tenders aan wal. De stad Chora en het klooster liggen op 4,5 kilometer lopen via een steile bergweg. De grot van Johannes ligt halverwege Skala en Chora.

Cruises naar Rhodos

Ook het Griekse eiland Rhodos is populair als cruisebestemming. Rhodos-Stad heeft nog indrukwekkende oude binnenstad die dateert uit de Middeleeuwen. Dankzij de 4 kilometer lange stadsmuur ziet Rhodos-Stad er van een afstandje uit als een enorm kasteel. In de klassieke Oudheid stond bij de haven een groot beeld van Apollo, de Kolossos, dat gold als een van de zeven wereldwonderen van de klassieke beschaving. Van het beeld is niets meer te zien, maar je kunt nog wel de resten van de tempel van Aphrodite bekijken. Stream vanuit Rhodos-Stad al je filmpjes door naar je vrienden, want de stad biedt gratis wifi. Ook in Lindos, op een uurtje rijden van Rhodos-Stad, kun je nog veel resten van van het Klassieke Griekenland zien. Op zo’n 20 kilometer van Rhodos-Stad ligt de kust van Turkije. Vandaar dat veel cruises naar Rhodos ook aanleggen in Turkije.

Cruises naar Katakolon: naar de bakermat van de Olympische Spelen

Katakolon is bij Nederlandse cruisereizigers minder bekend als cruisebestemming. En hoewel het geen Grieks eiland is, maar een kustplaats in de baai van Aigios Andreas, mag Katakolon in dit overzicht van Griekenland-cruises niet ontbreken. Het ligt namelijk op 20 kilometer van Olympia, u weet weel, van de klassieke Olympische Spelen. Katakolon dient dan ook vooral als uitvalsbasis voor excursies naar de uitgestrekte ruïnes van het oude Olympia, maar je kunt er ook een stranddagje van maken.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

2 Comments

    • Dank voor uw vraag. Decruisegids.nl is een journalistieke site over cruisen en cruisevakanties. We hebben zelf geen reisaanbod, maar verwijzen door naar onze partners. In het artikel staan onder het kopje ‘es langs de Griekse eilanden met Star Clippers’ links naar de reisorganisaties die zeilcruises met Star Clippers naar de Griekse eilanden aanbieden. Fijne vakantie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.