Shadow

Cruise naar Dubai: aanbiedingen en cruisetips Dubai

Een cruise naar Dubai maken wordt steeds populairder en ook het aanbod aan cruises vanuit of naar Dubai neemt toe. Welke cruises naar Dubai kun je maken? We zetten het aanbod aan Dubai-cruises op een rij en geven je informatie over de cruiseterminal in Dubai.

Tijdens een cruise naar Dubai kun je niet om de markante architectuur van de stad heen, zoals het 7*hotel Burj al Arab © Dubai Tourism
Tijdens een cruise naar Dubai kun je niet om de markante architectuur van de stad heen, zoals het 7*hotel Burj al Arab © Dubai Tourism

Dubai ligt aan de noordzijde van het Arabisch schiereiland. In de jaren vijftig van de vorige eeuw was het nog een stoffige vissers- en handelsstad. Tegenwoordig is Dubai een hypermodern zakencentrum.

Dubai is een van de zeven emiraten die samen de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) vormen. De Emiraten liggen aan de Perzische Golf. Vaak wordt een cruise naar Dubai dan ook gecombineerd naar een van de andere emiraten: Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah in het noorden en Fujairah dat aan de Golf van Oman ligt. Ook buurland Oman, met steden als Muscat, wordt vaak gecombineerd met een cruise naar Dubai.

Cruise naar Dubai steeds populairder

Dubai is een sterk opkomende cruisebestemming geworden. Sterker nog, het cruisetoerisme is het snelst groeiende onderdeel van het toerisme in Dubai. In 2013-2014 kwamen er nog 320.000 cruisereizigers naar Dubai. In 2019 maakten al meer dan 800.000 passagiers een cruise naar Dubai. De nieuwe Dubai Cruise Terminal is in maart 2021 geopend. De nieuwe terminal ligt tussen de eilanden Bluewaters en de befaamde Palm Jumeirah.

Cruise aanbiedingen Dubai

Steeds meer cruisemaatschappijen gebruiken Dubai of het hoofdemiraat Abu Dhabi als uitvalsbasis voor 7-daagse cruises door de Arabische en Perzische Golf. Bekijk alle aanbiedingen van cruises naar Dubai bij onder meer CruiseReizen.nl en TUI. Ook Stip Reizen heeft af en toe cruise-aanbiedingen naar Dubai. Of lees hierna welke cruisemaatschappijen een cruise naar Dubai aanbieden.

MSC Cruises: Cruise naar Dubai

Cruisemaatschappij MSC Cruises maakte cruises vanuit Dubai met de splinternieuwe MSC World Europa. Dit nieuwste cruiseschip van MSC Cruises vaart het seizoen 2023/2024 in de Middellandse Zee. De MSC World Europa is een van de grootste cruiseschepen ter wereld.

Onderweg wordt ook gestopt bij het eiland Sir Bany Yas. Passagiers kunnen daar exotische dieren bekijken of genieten van de smetteloos witte stranden. Die zijn allemaal exclusief voor MSC gereserveerd op dagen dat de MSC World Europa daar aanlegt.

In het seizoen 2023/2024 varen MSC Opera en MSC Virtuosa met cruises die Dubai als begin- en eindpunt hebben.

Cruises van MSC boeken kan rechtstreeks bij Msccruises.nl of MSCCruises.be. Kijk voor MSC-aanbiedingen ook bij Sunweb, CruiseReizen.nl, Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, Corendon, Cruisewinkel, Cruise Travel, Stip Reizen en TUI. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Lees meer artikelen over MSC Cruises.

Cruises naar Dubai met Norwegian Cruise Line in 2023

De Norwegian Jade maakt in 2023 cruises naar Dubai vanuit Zuid-Afrika © Maria Monasterios/NCL
De Norwegian Jade maakt in 2023 cruises vanuit Zuid-Afrika naar onder meer Dubai © Maria Monasterios/NCL

Ook Norwegian Cruise Line heeft cruisea naar Dubai in het aanbod. Zo kun je bijvoorbeeld in december 2023 acht dagen met de Norwegian Dawn van Doha naar Dubai. Boek je cruises bij Norwegian Cruise Line.

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line rechtstreeks bij CruiseOnline, Cruise Travel, Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Zeetours, Sunweb, Stip Reizen, Captain Cruise, Corendon en TUI.

Met TUI Cruises naar Dubai

Maak een cruise naar Dubai met de Mein Schiff-schepen van TUI
Een van de Mein Schiff-schepen van TUI. ©Violetta-Pixabay

TUI Cruises maakt diverse 8-daagse cruises naar Dubai, Oman en Bahrein. De cruises van en naar Dubai worden gemaakt met de Mein Schiff 6. De routes variëren, maar alle cruises beginnen en eindigen in Dubai.

Een zeecruise met de Mein Schiff-schepen van TUI Cruises kun je rechtstreeks boeken bij TUI, CruiseReizen.nl en CaptainCruise.

Aida Cruises naar Dubai: de nieuwe Aidacosma

Kijk ook even naar de Dubai-aanbiedingen van de eveneens Duitse cruisemaatschappij Aida Cruises. Deze cruiserederij maakt tot april 2024 eveneens 8-daagse cruises vanuit Dubai naar Doha, Muscat, Abu Dhabi en Dubai.

Cruises met Aida Cruises kun je direct boeken bij Cruisereizen.nl, TUI, Zeetours, CruiseOnline, Cruisewinkel, Cruise Travel, Corendon en Stip Reizen.

Cruises naar Dubai met Costa Cruises

Ook de Italiaanse rederij Costa Cruises maakt cruises naar Dubai. Er staan cruises op het programma die diverse bestemmingen in de Middellandse Zee aandoen en eindigen in Dubai. Je kunt ook gedeeltes van deze cruise meevaren. Verder zijn er langere en kortere cruises naar Dubai en de Emiraten, in combinatie met andere bestemmingen in het Midden-Oosten. Bekijk het aanbod bij onder meer CruiseReizen.nl.

Bekijk aanbiedingen voor cruises met Costa Cruises bij onder meer Zeetours, CruiseOnline, Cruisereizen.nl, Cruise Travel, Corendon, Cruisewinkel, TUI, Sunweb en Stip Reizen.

Dubai-cruises met Seabourn in 2023 en 2024

De Seabourn Encore maakt tussen november 2023 en april 2024 diverse cruises met stops in Dubai. In veel gevallen gaat het om cruises van ongeveer 16 dagen, maar er zitten ook cruises van meer dan dertig dagen bij. Het gaat dan om cruises vanuit de Middellandse Zee naar Azië of vice versa waarbij verschillende bestemmingen in Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten zijn opgenomen.

Boek een cruise aanbieding met Seabourn bij CruiseOnline, Sunweb, Cruise Travel, Zeetours, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Cruiseterminal in Dubai

Dubai heeft sinds 2010 een splinternieuwe cruiseterminal in het noorden van de stad, in Port Rashid bij het Dubai Maritime Center. Hier kunnen zeven cruiseschepen tegelijk afmeren. In de in Arabische stijl gebouwde cruiseterminal kun je onder meer geld wisselen, souvenirs kopen, pinnen en er is een business center. Er zijn ook diverse busshuttles onder meer naar de Mercato Mall en het stadscentrum.

Op de kaart lijkt het alsof de cruiseterminal dichtbij de stad ligt, maar de bezienswaardigheden liggen te ver weg om vanuit de cruisehaven naartoe te lopen. Je kunt een taxi vanaf de cruiseterminal pakken. Maar je kunt ook met een van de gratis busjes van de winkelcentra naar de stad rijden en dan daar een taxi, bus of metro nemen. Net buiten de cruiseterminal is een halte van de Big Bus Company die hop-on-hop-off-bussen laat rijden. Deze bussen rijden ook ’s avonds.

Hoe kom je bij de cruiseterminal in Dubai?

De cruiseterminal ligt op 15 kilometer van het vliegveld. Een rit van het vliegveld van Dubai naar de cruiseterminal duurt ongeveer 25 minuten. De munteenheid in Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten is de dirham. 1 US dollar is ongeveer 3,5 dirham waard. Een taxirit zou tussen de 50 en 60 dirham moeten kosten of 15 tot 20 US dollar. Als je met een taxi wordt opgehaald vanaf het vliegveld of vanaf de cruiseterminal, betaal je 20 dirham toeslag. Alle taxi’s werken met een taximeter.

Bezienswaardigheden tijdens een cruise naar Dubai

Cruise naar Dubai: ski Dubai

De cruiseterminal, de grootste van het Midden Oosten, ligt vlakbij de wijk Deira, die lang het centrum van Dubai Stad was. Door de bouw van een aantal grote wijken zoals het Financial District, heeft Dubai eigenlijk geen echt centrum meer. In Deira vind je nog diverse soeks, zoals de goudsoek en de specerijensoek.

Je vindt hier ook nog de typische huizen met windtorens die in de zomer voor enige koelte in de huizen zorgen. Met een abra of een dhow kun je voor een habbekrats de rivier oversteken en de handelshaven bekijken. Ook het Dubai Museum in de wijk Bur Dubai, aan de overkant van de rivier, is een ‘must see’ tijdens een cruise in Dubai. Het museum is gevestigd in het Al Faheidi Fort, het oudste gebouw van Dubai.

Besparen op je cruise naar Dubai

Dubai heeft een uitstekend openbaar vervoer net. En omdat Dubai ook en veilige stad is, kun je op je cruise besparen door niet met een standaard excursie mee te gaan, maar op eigen houtje de stad te gaan ontdekken. Lees onze tips voor het boeken van een excursie voor je cruise.

Het busnetwerk van Dubai is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Voor vrouwen en families zijn plaatsen voor in de bussen gereserveerd.  Ook heeft Dubai een metro, een automatisch bestuurde trein die vrijwel geheel bovengronds en zeer frequent  rijdt. De rode en de groene lijn rijden van ’s ochtends zes uur tot ’s avonds elf uur. Van donderdag tot zaterdag, als het in de Arabische landen weekend is, rijden ze nog iets later door. Hou er wel rekening mee dat de  metro op vrijdagochtend gesloten is. De haltes worden in het Arabisch en Engels aangekondigd. De metro is ook voor alleenreizende vrouwen een veilig vervoermiddel, onder meer dankzij een apart vrouwenrijtuig.

Excursies tijdens cruises naar Dubai

Dubai cruises: Burj Khalifa

Heb je tijdens je cruise naar Dubai weinig tijd? Pak dan de hooggelegen metro, want van daaruit heb je een perfect zicht op alle bezienswaardigheden van Dubai, zoals de Burj Khalifa  (het hoogste gebouw ter wereld), de Dubai Mall (het grootste overdekte winkelcentrum ter wereld, met oa een indoor ijsbaan en het grootste indoor aquarium ter wereld), het beroemde palmvormige eiland Jumeirah en de nabijgelegen indoor skihal Skidubai.

Dubai is waarschijnlijk het enige land waar je op een dag zowel op water, als op sneeuw en op zand kunt skiën. Dat skiën op zand, sandboarden, kan tijdens een van de excursies in de woestijn van Dubai. Tijdens zo’n woestijnexcursie kun je ook met een 4×4 door de duinen crossen, oryxen bekijken en de dag afsluiten met een diner in een bedoeïnenkamp.

Al na een uurtje rijden vanaf Dubai-stad zit je al in het hart van de woestijn. Maak zo’n woestijnexcursie wel in de namiddag, want anders is het er te heet. En ben je moe van alle excursies, ga dan lekker naar het strand.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.