Shadow

Cruises naar Dubai: wat is er te zien in Dubai?

Cruises naar Dubai: Cruiseterminal Dubai

Cruises naar Dubai worden steeds populairder en ook het aanbod aan cruises vanuit Dubai, dus dat in Dubai begint, groeit. Cruisemaatschappijen als MSC Cruises en Costa Cruises hebben sinds eind 2013 en in 2014 meer aanbiedingen van cruises naar Dubai.

Steeds meer cruises naar Dubai

Dubai is een sterk opkomende cruisebestemming geworden. Costa Cruises heeft zelfs twee schepen die Dubai als start- en eindpunt gebruiken en ook de Duitse cruisemaatschappij Aida gebruikt Dubai als thuishaven voor een van haar schepen evenals TUI-cruises. En Royal Carribean Cruiseline maakt sinds 2012 een wekelijkse cruise vanuit Dubai met de Serenade of the Seas. Bekijk alle aanbiedingen van cruises naar Dubai. Maar wat is er eigenlijk te zien tijdens een cruise naar Dubai. In 2015 worden 180 cruiseschepen in Dubai verwacht die samen goed zijn voor 625.000 cruisepassagiers.

Cruiseterminal in Dubai

Dubai, een van de zeven emiraten die samen de Verenigde Arabische Emiraten vormen, heeft sinds 2010 een splinternieuwe cruiseterminal in het noorden van de stad, in Port Rashid bij het Dubai Maritime Center. Hier kunnen maar liefst zeven cruiseschepen tegelijk afmeren. In de in Arabische stijl gebouwde cruiseterminal kun je onder meer geld wisselen, souvenirs kopen, pinnen en er is een business center. Er zijn ook diverse busshuttles onder meer naar de Mercato Mall en het stadscentrum.

Bezienswaardigheden tijdens een cruise naar Dubai

Cruise naar Dubai: ski Dubai

De cruiseterminal, de grootste van het Midden Oosten, ligt vlakbij de wijk Deira, die lang het centrum van Dubai Stad was. Door de bouw van een aantal grote wijken zoals het Financial District, heeft Dubai eigenlijk geen echt centrum meer. In Deira vind je nog diverse soeks, zoals de goudsoek en de specerijensoek. Je vindt hier ook nog de typische huizen met windtorens die in de zomer voor enige koelte in de huizen zorgen. Met een abra of een dhow kun je voor een habbekrats de rivier oversteken en de handelshaven bekijken. Ook het Dubai Museum in de wijk Bur Dubai, aan de overkant van de rivier, is een ‘must see’ tijdens een cruise in Dubai. Het museum is gevestigd in het Al Faheidi Fort, het oudste gebouw van Dubai.

Besparen op je cruise naar Dubai

Dubai heeft een uitstekend openbaar vervoer net. En omdat Dubai ook en veilige stad is, kun je op je cruise besparen door niet met een standaard excursie mee te gaan, maar op eigen houtje de stad te gaan ontdekken.

Het busnetwerk van Dubai is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Voor vrouwen en families zijn plaatsen voor in de bussen gereserveerd.  Ook heeft Dubai een metro, een automatisch bestuurde trein die vrijwel geheel bovengronds en zeer frequent  rijdt. De rode en de groene lijn rijden van ’s ochtends zes uur tot ’s avonds elf uur. Van donderdag tot zaterdag, als het in de Arabische landen weekend is, rijden ze nog iets later door. Hou er wel rekening mee dat de  metro op vrijdagochtend gesloten is. De haltes worden in het Arabisch en Engels aangekondigd. De metro is ook voor alleenreizende vrouwen een veilig vervoermiddel, onder meer dankzij een apart vrouwenrijtuig.

Excursies tijdens cruises naar Dubai

Dubai cruises: Burj Khalifa

Heb je tijdens je cruise naar Dubai weinig tijd? Pak dan de hooggelegen metro, want van daaruit heb je een perfect zicht op alle bezienswaardigheden van Dubai, zoals de Burj Khalifa  (het hoogste gebouw ter wereld), de Dubai Mall (het grootste overdekte winkelcentrum ter wereld, met oa een indoor ijsbaan en het grootste indoor aquarium ter wereld), het beroemde palmvormige eiland Jumeirah en de nabijgelegen indoor skihal Skidubai. Dubai is waarschijnlijk het enige land waar je op een dag zowel op water, als op sneeuw en op zand kunt skiën. Dat skiën op zand, sandboarden,  kan tijdens een van de excursies in de woestijn van Dubai. Tijdens zo’n woestijnexcursie kun je ook met een 4×4 door de duinen crossen, oryxen bekijken en de dag afsluiten met een diner in een bedoeïnenkamp. Al na een uurtje rijden vanaf Dubai-stad zit je al in het hart van de woestijn. Maak zo’n woestijnexcursie wel in de namiddag, want anders is het er te heet. En ben je moe van alle excursies, ga dan lekker naar het strand.
Kijk voor aanbiedingen van meer cruises naar het Midden Oosten bij Cruisetravel (cruises naar Dubai en cruises naar Oman), bij Arke (cruises naar Bahrein en cruises naar de Verenigde Arabische Emiraten/Dubai).

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.