Shadow

Zo bijzonder wordt de Allura, het nieuwste cruiseschip van Oceania Cruises

Het nieuwe cruiseschip Allura wordt een week eerder opgeleverd dan verwacht. Dat betekent dat Oceania Cruises de inaugurele cruise van de Allura ook een week eerder kan uitvoeren, namelijk op 18 juli 2025. Gasten die al voor de eigenlijke maiden cruise op 24 juli 2025 hadden geboekt, kunnen met voorrang boeken voor de nieuwe eerste cruise van de Allura.

Nieuw cruiseschip Allura eerder opgeleverd

Het nieuwe cruiseschip Allura van Oceania Cruises wordt een zusterschip van de Vista. © Oceania Cruises
Het nieuwe cruiseschip Allura van Oceania Cruises wordt een zusterschip van de Vista. © Oceania Cruises

Het gebeurt niet vaak dat nieuwe cruiseschepen eerder opgeleverd worden dan verwacht, integendeel. Doordat de nieuwste cruiseschepen ook met de nieuwste technieken worden uitgerust, gebeurt het regelmatig dat een nieuw schip later wordt opgeleverd dan gepland.

Maar de Allura van Oceania Cruises wordt door scheepsbouwer Fincantieri een week eerder opgeleverd. De eerste cruise van de Allura vertrekt nu op 18 juli 2025 vanuit het Italiaanse Trieste om in zes dagen een cruise door de Oostelijke Middellandse Zee te maken. De Allura vaart dan naar Rijeka en Dubrovnik in Kroatië, Ravenna in Italië en Kotor in Montenegro. De cruise eindigt in Athene. Bekijk alvast de impressie van de Allura op de site van Oceania Cruises.

Cruises met de Allura naar Canada, New England en de Caraïben

Rondom het zwembad van de Vista en de Allura zijn fijne zitjes gecreëerd. © Oceania Cruises
Rondom het zwembad van de Vista en de Allura zijn fijne zitjes gecreëerd. © Oceania Cruises

Oceania Cruises zet de Allura in haar eerste zomerseizoen in de Middellandse zee in. In september maakt het nieuwe cruiseschip een transatlantische oversteek. Aansluitend worden een aantal unieke cruises naar New England en Canada gemaakt. Ook heel bijzonder is een unieke 4-daagse cruise van en naar New York, de ‘Taste of Oceania Cruises’, die eind september 2025 op het programma staat. Het daarop volgende winterseizoen maakt de Allura cruises vanuit Miami naar het Caraïbisch gebied.

Die naam ‘Taste of Oceania Cruises’ is niet toevallig gekozen. De luxe cruisemaatschappij Oceania Cruises staat bekend als de cruiserederij met de ‘Finest Cuisine at Sea’, oftewel de beste culinaire ervaringen aan boord van cruiseschepen. Dat gold al voor de bestaande 7 cruiseschepen, waarvan de Vista in mei 2023 als zusterschip van de Allura in de vaart kwam, maar gaat zeker ook gelden voor de Allura.

Nieuwe Executive Culinary Directors aan de slag met nieuwe menu’s

Het Ginger-restaurant met Aziatische specialiteiten heeft een opvallende entree. © Oceania Cruises
Het Ginger-restaurant met Aziatische specialiteiten heeft een opvallende entree. © Oceania Cruises

Oceania Cruises heeft recent twee nieuwe Executive Culinary Directors aangesteld, de chefs Alexis Quaretti en Eric Barale. Zij stellen met de culinaire experts van Oceania Cruises de nieuwe menu’s voor alle restaurants op de Allura samen. Op dat schip is ook een Crêperie te vinden, een restaurant dat nog niet op een van de andere Oceania-schepen te vinden was. In de Crêperie kunnen gasten hun eigen wafels en crêpes tot in de perfectie personaliseren. “Oceania Cruises is een cruisemaatschappij die is opgericht door fijnproevers, wordt gerund door fijnproevers en is bedoeld voor fijnproevers. Eten staat centraal bij alles wat we doen”, zegt Chef Alex.

Ook worden momenteel meer dan 300 nieuwe recepten ontwikkeld voor gerechten in de Grand Dining Room, het hoofdrestaurant op de Allura.

Daarom wil je gaan cruisen met de Allura

De mooiste suite op de Allura en de Vista is de Owner's Suite. © Oceania Cruises
De mooiste suite op de Allura en de Vista is de Owner’s Suite. © Oceania Cruises

Oceania Cruises heeft met de Allura nu dus acht kleinere, maar zeer luxe cruiseschepen in de vaart. Net als zusterschip Vista biedt Allura plaats aan 1200 passagiers. Daarmee zijn het de op twee na grootste cruiseschepen in de vloot van Oceania Cruises. Het hoge serviceniveau aan boord wordt onder meer bereikt doordat voor elke drie passagiers twee bemanningsleden beschikbaar zijn. Op elke tien gasten aan boord loopt 1 kok rond, waardoor de helft van de bemanning zich met culinaire ervaringen bezighoudt.

De Allura heeft twee nieuwe restaurant formules: Ember (foto) en Aquamar Kitchen © Oceania Cruises
De Allura heeft twee nieuwe restaurant formules: Ember (foto) en Aquamar Kitchen © Oceania Cruises

De Allura telt 5 specialiteitenrestaurants, waaronder de twee nieuwe restaurant formules Ember en Aquamar Kitchen. Die zijn bij de cruiseprijs inbegrepen. Verder heeft de Allura met een oppervlakte van ruim 27 vierkante meter de grootste standaardhutten van alle cruiseschepen die momenteel rondvaren.

De nieuwe bibliotheek is een echte blikvanger geworden. © Oceania Cruises
De nieuwe bibliotheek is een echte blikvanger geworden. © Oceania Cruises

Een andere blikvanger is de nieuwe bibliotheek. Die heeft ramen van de vloer tot het plafond, oversized stoelen waarin je heerlijk kunt wegduiken en luxe meubilair. De bibliotheek ligt naast het LYNC Digital Center, het internet café. Verder kunnen gasten meedoen aan kunstworkshops, lezingen van gastsprekers bijwonen en genieten van exclusieve wijnproeverijen. In het Culinairy Center en in de Chef’s Studio kunnen gasten zelf bijzondere gerechten leren maken tijdens de kookworkshops.

De Regatta-klasse van Oceania Cruises

In de Aquamar Spa van de Allura en de Vista kun je heerlijk ontspannen. © Oceania Cruises
In de Aquamar Spa van de Allura en de Vista kun je heerlijk ontspannen. © Oceania Cruises

De Allura en de Vista vormen samen de Allura-klasse. Daarnaast heeft Oceania Cruises nog 4 schepen in de Regatta-klasse varen: Insignia, Regatta, Sirena en Nautica. Deze cruiseschepen bieden plaats aan 684 gasten en ongeveer 400 bemanningsleden. De Regatta-klasse schepen bieden een scala aan specialiteitenrestaurants en een fine dining aanbod in de Grand Dining Room.

Alle restaurants op de Allura, zoals het steakhouse Polo Grill, hebben een verfijnde, zeer smaakvolle inrichting, waarbij geen detail is overgeslagen. © Oceania Cruises
Alle restaurants op de Allura, zoals het steakhouse Polo Grill, hebben een verfijnde, zeer smaakvolle inrichting, waarbij geen detail is overgeslagen. © Oceania Cruises

Daarnaast heeft Oceania Cruises nog twee schepen in de Oceania-klasse; Marina en Riviera. Deze zijn ruimer dan de Regatta-klasse en bieden een capaciteit aan 1.250 gasten en zo’n 800 bemanningsleden. De schepen in de Oceania-klasse zijn ook meer gericht op fijnproevers met vier specialiteitenrestaurants aan boord: het steakhouse Polo Grill, het Italiaanse Toscana, het Aziatische Red Ginger en het Franse Jacques. Voor gasten die op zoek zijn naar een exclusieve ervaring, biedt de maatschappij private fine dining ervaringen zoals Privée en La Reserve, waar zorgvuldig samengestelde menu’s voor foodies aan boord worden gepresenteerd.

Aan de Vista en de Allura de taak om die culinaire ervaringen naar een nog hoger niveau te tillen.

Lees ook: Oceania Cruises legt de lat weer hoger.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.