Shadow

Cruisen op de Norwegian Getaway: informatie en aanbiedingen

De Norwegian Getaway is het één jaar jongere zusterschip van de Norwegian Breakaway uit 2013. Samen vormen zijn de Breakaway-klasse. Decruisegids.nl stapte in in de Cruiseterminal in Amsterdam aan boord en keek rond op de Norwegian Getaway.

Cruiseschip Norwegian Getaway © Danny Lehman / Norwegian Cruise Line
Cruiseschip Norwegian Getaway. De vrolijk beschilderde boeg van de Norwegian Getaway springt onmiddellijk in het oog. © Danny Lehman / Norwegian Cruise Line

Cijfers en feiten over de Norwegian Getaway

 • Lengte: 326 meter
 • Breedte: 52 meter
 • Volume: 145.655 brutoregisterton
 • Aantal passagiers: 3.903
 • Aantal dekken: 17, waarvan dek 6 t/m 17 voor passagiers toegankelijk zijn.
 • Aantal bemanningsleden: 1.646
 • Bouwjaar: 2014, gerenoveerd in 2019.
 • Aantal restaurants: 15, waarvan er 7 bij de standaard cruiseprijs zijn inbegrepen
 • Aantal bars: 8
 • Bij de prijs inbegrepen restaurants: The Manhattan Room, Savor, Taste, O’Sheenan’s Grill, buffetrestaurant Garden Café, Shanghai’s Noodle Bar en American Diner.
 • Specialiteitenrestaurants met toeslag: Teppanyaki, La Cucina, Moderno Churrascaria, Cagney’s Steakhouse, Ocean Blue, The Raw Bar, Wasabi en Le Bistro.

Bekijk cruise beoordelingen over de Norwegian Getaway of schrijf zelf een review.

Norwegian Getaway: Middelgroot cruiseschip van Norwegian Cruise Line

De Norwegian Getaway biedt plaats aan 3963 passagiers en behoort daarmee inmiddels tot de middelgrote cruiseschepen in de 19 schepen tellende vloot van Norwegian Cruise Line (NCL). Naderhand heeft NCL de Breakaway-Plus ontwikkeld. Die 4 schepen, waarvan de Norwegian Encore de nieuwste is, zijn een flinke maat groter, maar hebben op de Norwegian Joy na, ook allemaal meer passagiers aan boord.

De cruiseschepen uit de Breakaway-klasse waren de eerste cruiseschepen van Norwegian Cruise Line met een zogeheten Waterfront. Daarbij is een soort promenade-dek ontstaan, waaraan allerlei restaurants en bars liggen. Je kunt er da voor kiezen om binnen of buiten te eten en te borrelen. Inmiddels is The Waterfront, in verschillende gedaanten, een vast element op de schepen die in latere jaren in de vaart zijn gekomen.

De nieuwste cruiseschepen van Norwegian Cruise Line

Maar de Norwegian Getaway krijgt concurrentie vanuit eigen huis. Op dit moment rolt NCL de nieuwe schepen uit de Prima-klasse uit. Daarvan zijn er nu twee in de vaart, de Norwegian Prima en de Norwegian Viva. Zusterschip 3, de Norwegian Aqua, volgt in 2025. Tot en met 2028 moeten er in totaal 6 Prima- en Prima-Plus-klasse-schepen in de vaart komen. Qua volume zijn de nieuwe cruiseschepen even groot als de Norwegian Getaway, maar bieden zij plaats aan maximaal 3100 passagiers. Die nieuwste cruiseschepen bieden dus meer ruimte per passagier.

Dat gezegd hebbende bieden cruiseschepen als de Norwegian Breakaway en de Norwegian Getaway nog steeds voldoende charme om er lekker mee op cruise te gaan. Bovendien speelt bij de keuze van een cruise niet alleen het cruiseschip, maar ook de route een rol. Norwegian Cruise Line heeft in 2024 de meeste variatie in cruiseroutes in haar bestaan.

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line rechtstreeks bij CruiseOnline, Cruise Travel, Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Zeetours, Sunweb, Stip Reizen, Captain Cruise, Corendon en TUI.

Lees meer over het cruiseprogramma van Norwegian Cruise Line.

Free Style cruisen op de Norwegian Getaway

Een groot lichtobject is de blikvanger in het drie verdiepen tellende atrium op de Norwegian Getaway. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl

Toch zal een cruise op de Norwegian Getaway nog steeds veel Nederlandse en Vlaamse passagiers zal aanspreken. Dat komt niet alleen door de de kwaliteit van het eten aan boord, maar ook door het grote en gevarieerde aanbod van het entertainment en de vrije cultuur die aan boord heerst. Norwegian Cruise Line hanteert op alle cruiseschepen het ‘Free Style Cruise-principe’. Dat betekent dat in de standaard restaurants vrije zitting is en dat er geen dresscode gehanteerd wordt. En juist die vrijheid is iets wat veel Nederlanders aanspreekt.

De Norwegian Getaway dateert uit 2014, maar is in 2019 flink gerenoveerd. Daardoor voldoet de Norwegian Getaway nog helemaal aan de eisen van deze tijd. De vrolijk beschilderde boeg van de Norwegian Getaway springt onmiddellijk in het oog. Meestal komen passagiers op de Norwegian Getaway binnen op dek 6. Hier, in het drie dekken tellende Atrium, liggen onder meer de receptie, het excursiebureau, het internet-café, de Starbucks en de Atrium Bar. Tegenover de bar hangt een enorm bioscoopscherm waar je films kunt kijken.

Entertainment en horeca op de Norwegian Getaway

Bij het Illusinarium op de Norwegian Getaway kom je via een soort rariteitenkabinet in een knusse theaterruimte. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl
Bij het Illusinarium op de Norwegian Getaway kom je via een soort rariteitenkabinet in een knusse theaterruimte. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl

De meeste restaurants, bars en clubs op de Norwegian Getaway zijn geconcentreerd op de dekken 6, 7 en 8. Als je vanuit de receptie op dek 6 naar de boeg van het schip loopt, kom je bij het Illusionarium. Dit is een knusse ruimte, rondom een podium waar dinershows, optredens en spelletjesavonden worden gehouden. Om het Illusionarium binnen te komen, ga je door een fantasy-achtige ruimte die nog het meeste lijkt op een rariteitenkabinet.

In het Franse specialiteitenrestaurant Le Bistro op de Norwegian Getaway kun je binnen en 'buiten' eten. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl
In het Franse specialiteitenrestaurant Le Bistro op de Norwegian Getaway kun je binnen en ‘buiten’ eten. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl

Loop je vanuit de receptie richting het achterschip, dan kom je eerst bij het drie dekken tellende atrium. Via een kunstgalerij loop je dan naar een tweede atrium waar een drie dekken hoog lichtornament in het oog springt. Op dek 6 liggen hier het Franse restaurant Le Bistro. Dit restaurant ademt buiten de sfeer van een Frans dorpsplein, hoewel je natuurlijk gewoon binnen zit. Op het menu staan Franse klassiekers en méditerane gerechten. Le Bistro is echt een van de signature-restaurants van Norwegian Cruise Line.

Boek een cruise op de Norwegian Getaway bij Zeetours, Cruiseonline, Captain Cruise, Cruisereizen, Sunweb, Cruisetravel en TUI.

Comedy club en specialiteitenrestaurants

Tegenover Le Bistro ligt Headliners, de comedy-club. Schuin achter Le Bistro heb je Aziatisch restaurant Teppanyaki. Zowel Le Bistro als Teppanyaki behoren tot de 8 specialiteitenrestaurants op de Norwegian Getaway waarvoor je apart moet betalen.

Klik op een afbeelding voor een vergroting.

Op het achterste deel van het schip, aan weerszijden van bar The Mixx, liggen de Savor en Taste. Deze twee restaurants, die min of meer hetzelfde menu hebben, zijn bij de cruiseprijs inbegrepen. De tafels zijn zodanig neergezet dat je geen moment het idee hebt dat je met zoveel mensen op een cruiseschip zit. Savor biedt plaats an 252 passagiers, Taste kan 270 gasten tegelijk ontvangen.

Ook op dek 7 biedt de Norwegian Getaway één en al entertainment en horeca. Voor op de boeg bevindt zich, verdeeld over twee dekken, het Getaway theater. Bij de Box Office bij de entree kun je theaterplaatsen reserveren. Dat kan trouwens ook via de interactieve schermen in de hutten.

In O'Sheehan's kun je op de Norwegian Getaway 24/7 terecht om te eten of te drinken. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl
In O’Sheehan’s kun je op de Norwegian Getaway 24/7 terecht om te eten of te drinken. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl

Midscheeps kom je in O’Sheenans Neighbourhood Grill. Dit grote, maar desondanks knusse, restaurant is 24/7 open en is inbegrepen bij de cruiseprijs. Je bent echt niet de enige die hier om een uur of drie ‘s nachts nog even de stille trek komt stillen met bijvoorbeeld een hamburger. Via grote televisies kun je sportwedstrijden volgen. Maar je kunt hier ook terecht voor ontbijt, lunch of diner. Naast O’Sheenans, een beetje verstopt, is nog een bowlingbaan.

Achter O’Sheenans ligt het grote Getaway casino, een van de weinige ruimtes waar binnen gerookt mag worden. Daarachter liggen de Bliss Ultra Room, een trendy bar annex disco, met aan de overkant de Shanghai’s Noodle Bar.

Tropicana Room, het grootste restaurant van de Norwegian Getaway

De rest van het achterschip van de Norwegian Getaway is ingeruimd voor de Tropicana Room, een van de restaurants die bij de cruiseprijs zijn inbegrepen. Hier kunnen ook artiesten optreden. Dankzij de grote ramen van vloer tot plafond, heb je een prachtig uitzicht op zee. Qua inrichting is gekozen voor een stijl uit de Newyorkse supperclubs uit de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw. De Tropicana Room is met 630 zitplaatsen het grootste restaurant op de Norwegian Getaway.

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line rechtstreeks bij CruiseOnline, Cruise Travel, Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Zeetours, Sunweb, Stip Reizen, Captain Cruise, Corendon en TUI.

Specialiteitenrestaurants Cagney’s Steakhouse en Moderno’s

Cagney’s Steakhouse is een signature specialiteitenrestaurant op de Norwegian Getaway. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl

Precies boven de Tropicana Room, dus op het achterschip van dek 8, zitten Cagney’s Steakhouse en Moderno’s. Cagney’s Steakhouse was ooit het eerste specialiteitenrestaurant op een cruiseschip van Norwegian Cruise Line en is op elk schip terug te vinden. Nog steeds is Cagney’s Steakhouse het populairste specialiteitenrestaurant van de Norwegian-vloot, waarvoor je dus moet bijbetalen.

Tegenover Cagney’s Steakhouse zit Moderno Churrascaria, eveneens een steakhouse, maar dan meer in Braziliaanse stijl. Beide restaurants maken onderdeel uit van The Waterfront, waarbij je dus ook buiten kunt dineren. Hou wel ruimte voor een toetje, want pal naast Moderno’s zit de taartjesshop The Bakeshop en ijsbar Dolce Gelato.

Midscheeps op dek 8 vind je vind je Japans restaurant Wasabi, The Raw Bar en visrestaurant Ocean Blue. Alleen voor het Ocean Blue-restaurant wordt een lichte dresscode gehanteerd. Nette kleding is voldoende, dus je hoeft niet in gala.

Verder vind je hier nog de tax-free winkels, die alleen open zijn als de Norwegian Getaway zich in internationale wateren bevindt, The Humidor-sigarenlounge, de Mojito-bar en de Ice Bar. In die laatste bar vriest het echt en bestaan de bar en de barkrukken uit ijs. Je krijgt hier ook warme capes te leen.

Italiaans specialiteitenrestaurant en Fleetwood Mac covers

Het Italiaanse restaurant La Cucina is een van de 8 specialiteitenrestaurants op de Norwegian Getaway. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl
Het Italiaanse restaurant La Cucina is een van de 8 specialiteitenrestaurants op de Norwegian Getaway. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl

Dan komen twee van onze persoonlijke favorieten: Het Italiaanse specialiteitenrestaurant La Cucina met daar tegenover Syd Norman’s Pour House. Dat laatste is een club in de stijl van de muziekkelders uit Liverpool uit de jaren zestig. Syd Norman’s Pour House is de thuishaven van een Fleetwood Mac coverband. De rest van dek 8 is ingeruimd voor hutten en suites.

Cruisen voor solo-reizigers op de Norwegian Getaway

Voorbeeld van een binnenhut op de Norwegian Getaway © Nico van Dijk / Decruisegids.nl
Voorbeeld van een binnenhut op de Norwegian Getaway © Nico van Dijk / Decruisegids.nl

De dekken 9 tot en met 14 zijn helemaal ingericht met hutten en suites. Ga je alleen op cruise? Norwegian Cruise Line heeft speciaal voor solo-reizigers een aantal eenpersoons hutten gereserveerd op dek 11. Speciaal voor alleenreizende passagiers is daar ook de Studio Lounge waar soloreizigers elkaar kunnen ontmoeten en wat drinken.

Foto links: Op de Norwegian Getaway zijn een aantal hutten voor solo-reizigers geclusterd rond een eigen ontmoetingsruimte, waardoor alleenreizende cruiseliefhebbers elkaar makkelijk kunnen ontmoeten. Foto rechts: Ook als je de liefde van je leven hebt gevonden, word je bij Norwegian Cruise Line niet vergeten. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl
Foto links: Op de Norwegian Getaway zijn een aantal hutten voor solo-reizigers geclusterd rond een eigen ontmoetingsruimte, waardoor alleenreizende cruiseliefhebbers elkaar makkelijk kunnen ontmoeten. Foto rechts: Ook als je de liefde van je leven hebt gevonden, word je bij Norwegian Cruise Line niet vergeten. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl

Tot voor kort had Norwegian Cruise Line alleen binnenhutten als eenpersoonshut beschikbaar, maar nu zijn op buitenhutten en balkonhutten door solo-reizigers te boeken. Deze hutten zijn trouwens ook te boeken door cruisepassagiers die wel een relatie hebben, maar om de een of andere reden alleen op een cruisevakantie gaan. Je moet wel vroeg boeken, want de hutten voor soloreizigers zijn snel volgeboekt.

Boek een cruise op de Norwegian Getaway bij Zeetours, Cruiseonline, Captain Cruise, Cruisereizen, Sunweb, Cruisetravel en TUI.

Lees ook: Steeds beter aanbod voor solo cruisereizigers.

De Studio Lounge is de ontmoetingsruimte voor alleenreizende cruisepassagiers. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl
De Studio Lounge is de ontmoetingsruimte voor alleenreizende cruisepassagiers. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl

Elke cruise wordt er een ontmoetingsbijeenkomst voor alleenreizende passagiers georganiseerd, waarbij ook iemand van de bemanning aanwezig is. Elke avond is er ook ergens in een van de bars een avond voor LHBTIQ+-personen, maar die moeten ze zelf organiseren. En tenslotte zijn er ook meetings voor passagiers die de alcohol laten staan.

Wellness en fitness op de Norwegian Getaway

In de Mandara Spa & Salon staat vriendelijk en vakkundig personeel voor je klaar voor onder meer schoonheidsbehandelingen. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl
In de Mandara Spa & Salon staat vriendelijk en vakkundig personeel voor je klaar voor onder meer schoonheidsbehandelingen. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl

Wie veel van de wellness gebruik wil maken tijdens een cruise met de Norwegian Getaway, kan het beste een hut op dek 14 of 15 boeken. Voorop dek 15, boven de brug, ligt de Mandara Spa & Salon. Hier vind je diverse sauna’s, stoomcabines, een zwembad, en een bubbelbad. Ook kun je hier schoonheidsbehandelingen boeken en naar de kapper gaan. Voor de heren is er een Barbers’ shop. De rustruimte van de spa ligt op het voordek, dus je hebt nog een beter zicht dan de kapitein op de brug.

Aangezien Norwegian Cruise Line een Amerikaanse cruisesmaatschapij is, is badkleding in de wellnes verplicht. Wellnessliefhebbers kunnen een dagpas kopen, maar ook een toegangspas voor de hele cruise.

Kom heerlijk tot rust in de Salt Room van de Mandara Spa. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl
Kom heerlijk tot rust in de Salt Room van de Mandara Spa. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl

Achter de spa liggen twee fitness-zalen. De gym is gratis toegankelijk. Hier kun je zelf trainen, maar ook tegen betaling lessen volgen of met een personal trainer aan de slag gaan. Liever buiten sporten? Ga dan naar het achterschip op dek 17. Daar is het sportdek met onder meer een basketbal-veld, een volleybalveld en een klimparcours op het hoogste punt van het schip.

Zwembaden op de Norwegian Getaway

Het zwembad op de Norwegian Getaway. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl
Het zwembad op de Norwegian Getaway. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl

Midscheeps op dek 15 vind je de zwembaden op de Norwegian Getaway. Het openluchtzwembad op de Norwegian Getaway is omgeven door vier bubbelbaden en een groot zonnedek dat uit twee verdiepingen bestaat. Verwacht niet dat je hier lekker baantjes kunt trekken, want daarvoor is het zwembad simpelweg te klein. Alleen hele grote cruiseschepen hebben grotere zwembaden, maar die moet je ook met meer passagiers delen.

Naast en boven het Kids Aqua Parc lopen vier waterglijbanen met uiteenlopende moeilijkheidsgraad. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl
Naast en boven het Kids Aqua Parc lopen vier waterglijbanen met uiteenlopende moeilijkheidsgraad. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl

Een stukje achter het hoofdzwembad ligt het Kids Aqua Park. Hier vind je allerlei waterspuiters, een kinderbad en maar liefst 4 waterglijbanen die zich over meerdere dekken daarboven uitstrekken. De rest van het achterdek van dek 15 wordt in beslag genomen door het buffetrestaurant Garden Café, dat ook mogelijkheden heeft om buiten te zitten.

Nog meer zwemwater vindt je op het achterschip van dek 16. Hier ligt de Spice H2O. Dit is een adult-only zonnedek, met twee bubbelbaden, een groot bioscoopscherm en een bad met daarin een paar ligbedden. Hier worden ook regelmatig themafeestjes gehouden zoals de populaire glow-party.

Meer richting het middenschip liggen de American Diner (inbegrepen bij de cruiseprijs), de video-arcade en de tienerclub. Midscheeps vind je een groot zonnedek en de kidsclub voor baby’s, de Guppies.

The Haven op de Norwegian Getaway

De concierge-desk en de bar van The Haven op de Norwegian Getaway. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl
De concierge-desk en de bar van The Haven op de Norwegian Getaway. © Nico van Dijk / Decruisegids.nl

Het voorschip van dek 16 is gereserveerd voor The Haven. Dit is een luxe ‘schip in het schip’ waar alleen Haven-gasten toegang hebben. Zij hebben een luxe suite, concierge-service, een eigen zwembad en een eigen restaurant. Een deel van de faciliteiten en services waar cruisereizigers op de rest van het schip een toeslag voor betalen, zijn voor The Haven-passagiers inbegrepen. Het gaat dan bijvoorbeeld om drankpakketten, internetpakketen of excursiepakketten. Het kan dus lucratief zijn om even uit te rekenen of de meerprijs voor The Haven per saldo niet toch voordeliger is.

Ben je zonliefhebber en hou je een beetje van je rust? Dan kun je een toegangspas kopen voor The Vibe, vooraan op dek 17. Dit is een adult-only zonnedek met een bar en diverse bubbelbaden. In de tweepersoons cabana’s kun je heerlijk met z’n tweetjes van de zon en wat privacy genieten. Ook passagiers van The Haven moeten voor The Vibe een pas kopen. Er worden nooit meer passen verkocht dan er plaatsen zijn, dus handdoekje leggen is niet nodig.

Bekijk meer foto’s op de website van Norwegian Cruise Line.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.