Shadow

Cruisetips: nieuwe cruiseschepen, nieuwe cruiseroutes

Sommige cruisereizigers vinden het geweldig om als eerste mee te varen op de nieuwste cruiseschepen. Deze ‘inaugurele’ cruises, zoals ze worden genoemd zijn vaak extra feestelijk. Dat geldt ook voor de maidenvoyages: cruiseschepen die voor het eerst een bepaalde route varen. En dan hebben we het nog niet over de combinatie ‘nieuw cruiseschip en eerste route’. Om het gemakkelijker te maken zetten we op deze pagina de nieuwe cruiseschepen en nieuwe cruiseroutes op een rij.

Cruisen op de Nieuw Statendam van Holland America Line © Nico van Dijk Nico van Dijk
Cruisen op de Nieuw Statendam van Holland America Line © Nico van Dijk Nico van Dijk

We vullen deze pagina aan zodra we bericht hebben over een nieuw cruiseschip of nieuwe cruiseroute, dus kom dus regelmatig een kijkje nemen!

Holland America Lijn: ms Nieuw Statendam

Het duurt nog even, maar de maidenvoyage en inaugurele Caribische cruises voor het seizoen 2018-2019 op het ms Nieuw Statendam zijn nu al te boeken.

Boek een cruise op de Nieuw-Statendam bij onder meer TUI, CruiseReizen.nl, Captain Cruise en Cruisewinkel.

ms Nieuw Statendam wordt in december 2018 voor het eerst te water gelaten en is het tweede Pinnacle-class schip binnen de vloot van Holland America Line. Op het moment is deze nog in aanbouw bij de Fincantieri Marghera scheepswerf in Italië.
De maidenvoyage start op 5 december met een 15-daagse trans-Atlantische cruise van Civitavecchia via Málaga (Spanje) en Funchal (Madeira) naar naar Fort Lauderdale, Florida. In het winterseizoen vaart het schip 8-daagse Caribische routes vanuit de haven van Zuid-Florida. Er zijn ook enkele cruises van vier, vijf of elf dagen.

Caraibisch genieten

Vanaf december 2018 tot april 2019 gaat het ms Nieuw Statendam tijdens het inaugurele seizoen de gouden stranden en zonovergoten hemel van het Caribische gebied ontdekken tijdens cruises vanuit Fort Lauderdale. Alle Caribische routes omvatten stops op Half Moon Cay, het bekroonde privé eiland in de Bahamas dat bekend staat om zijn ongerepte landschappen, spannende excursiemogelijkheden, exclusieve strand cabanas en kindvriendelijke activiteiten.

De tarieven voor de eerste ms Nieuw Statendam 4- of 5-daagse cruises beginnen bij  € 499 per persoon, dubbele bezetting. Voor een 8-daagse Caribische cruise is dit  € 799. De maidenvoyage begint bij  € 1.999 per persoon, dubbele bezetting. Belastingen, toeslagen en havenkosten zijn inbegrepen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.