Shadow

Eerste afvaart van MS Stavangerfjord uitgesteld

stavangerfjordDe eerste afvaart van MS Stavangerfjord, de eerste van de twee nieuwe cruiseferry’s van Fjord Line, is drie weken uitgesteld. De vertraging is het gevolg van de installatie en het testen van de motoren en andere technische uitrusting dat langer duurt dan verwacht.  In eerste instantie zou ‘s werelds meest milieuvriendelijke cruiseferry op 29 mei vanaf Bergen vertrekken, maar dat staat nu gepland voor vrijdag 21 juni.MS Stavangerfjord is de eerste van de twee grote moderne cruiseferry’s gebouwd voor Fjord Line door Bergen Group Fosen. De werf is niet in staat om het schip voor de oorspronkelijke afvaartdatum te voltooien.  Fjord Line neemt contact op met de reizigers  die een overtocht hebben geboekt met de MS Stavangerfjord tussen 29 mei tot 20 juni.

Vanaf de dag dat de MS Stavangerfjord in dienst gaat deelt het schip de route tussen Hirtshals, Stavanger en Bergen, en de route tussen Hirtshals en Langesund met de huidige MS Bergensfjord.
Bij de Bergen Group Fosen wordt ook aan een tweede nieuwe cruiseferry gewerkt.  Dit schip, de MS Bergensfjord, is identiek aan de MS Stavangerfjord en zal de huidige MS Bergensfjord vervangen. Met deze twee nieuwe schepen zal Fjord Line dagelijkse afvaarten van alle vier de havens gaan aanbieden: Hirtshals – Stavanger – Bergen en Hirtshals – Langesund.

Foto: Fjord Line

Delen