Shadow

Eerste keer cruisen, wat neem je mee?

Vakantie. En wat voor vakantie: je gaat voor het eerst cruisen naar Amerika. Maar, waar moet je dan aan denken en wat neem je mee?  Wat handige tips om je bagage in te pakken.

bagage©e-Visum

Wat je beter niet kunt meenemen zijn handboeien of wapens.  Dat lijkt logisch, maar stel dat je met je gezinnetje op vakantie gaat en je kind speelt graag politie? Laat dan die spulletjes toch maar liever thuis. Er wordt namelijk heel streng gecontroleerd. Ook nagelvijlen of -schaartjes kunnen in beslag worden genomen. Overigens verschillen deze regels nogal per rederij. Het beste is dan ook om vooraf even goed te informeren over wat je niet mag meenemen.

Handbagage

Wat je absoluut in je handbagage moet hebben is uiteraard je paspoort en je cruiseticket. Op zowel de eerste dag, maar ook op de laatste avond van de cruise. Dan moet je namelijk je koffer voor je hut/cabine zetten en kun je er niet meer bij. Vergeet ook je portemonnee, telefoon, camera en laptop niet. Laad ze vooraf goed op of stop de laders ook in je handbagage. Denk ook aan kleding die je nog aan zou willen.

Tijdens de Caraïbische cruise brengen culinaire demonstraties van Port-to-Table, EXC Talks en andere verrijkingsprogramma’s de regionale culturen aan boord via boeiende activiteiten en speciale presentaties. Passagiers kunnen ervoor kiezen om de havenbestemmingen zelfstandig te verkennen of door middel van gesponsorde tours met schepen die volgens de gezondheidsrichtlijnen van de lokale havens worden uitgevoerd.

Wat moet je niet vergeten mee te nemen?

Als je een cruise gaat maken door Amerika, kun je te maken krijgen met verschillende weertypes. Het is dan ook handig om kleding in laagjes mee te nemen. Zo kun je bij warmte altijd iets uit doen, en bij koude iets aan doen. Houd je van sporten? Neem dan ook je sportkleding mee, de meeste cruiseschepen hebben een gym aan boord. Houd er wel rekening mee dat ze airco hebben aan boord, en je het wel eens koud kunt hebben. Een tip, neem een sjaaltje mee. Denk ook aan slippers voor bij het zwembad, sportschoenen voor het sporten en wandelschoenen voor tijdens de excursies. Dan nog een tip, neem een kledingspray mee om je kleding op te frissen zodat je ze nog eens aan kunt.

  • Kopie paspoort
  • Nachtlampje
  • Stekkerdoos
  • Oordopjes
  • Iets tegen zeeziekte
  • Zonnebrandcrème
  • Bidon/thermosfles 

ESTA aanvragen

Niet alleen wanneer je met een vliegtuig reist ben je een ESTA nodig, maar ook als je gaat cruisen. Vraag deze dan ook op tijd aan, het liefst een aantal weken voorafgaand aan de reis. Hiermee kun je 90 dagen achtereen in de VS verblijven. Het visum is twee jaar geldig. U kunt hier uw ESTA meteen aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.