Eerste staal gesneden voor MSC Seashore

Geplaatst door Redactie op 26 november 2018 om 12:10 in de categorie Cruise nieuws

De MSC Seaside krijgt een zusje en ze heet: MSC Seashore. Het eerste staal voor de nieuwe telg in de MSC-familie is op 26 november 2018 gesneden. De MSC Seashore komt in het voorjaar van 2021 in de vaart.

MSC Seashore © MSC Cruises

MSC Seashore © MSC Cruises

De Seashore is het eerste Seaside-EVO-schip dat in de vaart komt. Deze klasse schepen, waarvan de MSC Seaside de eerste was, is speciaal ontworpen vor cruises in warme gebieden. De MSC Seaside vaart rond in het Caraïbisch Gebied en richt zich vooral op de Amerikaanse markt. Vandaar dat MSC destijds ook koos voor een Engelstalige naam. Ook met de Seashore richt MSC zich op Amerikaanse cruisepassagiers. De Seashore is ontworpen om indruk te maken. Met een lengte van 339 meter, een breedte van 41 meter en een hoogte van 74 meter is het geen schip om over het hoofd te zien. Het schip biedt plaats aan 5632 passagiers en 1648 bemanningsleden. In totaal komen er 2270 hutten. De maximumsnelheid van de MSC Seashore bedraagt 21,8 knopen. Volgens Giuseppe Bono, de bestuursvoorzitter van scheepsbouwer Fincantieri, is de Seashore het grootste schip dat ooit in Italië gebouwd is.

MSC Seashore: ‘ontworpen om indruk te maken’

Volgens Bono is de Seashore een schip ontworpen om indruk te maken. De MSC Seashore krijgt een aantal extra faciliteiten zoals een extra lounge aan de achterzijde en specialiteitenrestaurants op het promenadedek (dek 8) waar je buiten kunt eten. Ook komen er meer bubbelbaden, 200 extra hutten en nog luxere openbare ruimtes. Bovendien krijgt de Seashore een verbterde MSC Yacht Club, die verdeeld wordt over drie dekken aan de voorzijde van het cruiseschip. De MSC Yacht Club is een soort ‘schip in het schip’. Passagiers die de Yacht Club boeken, hebben luxere hutten, eigen restaurants en wellnessfaciliteiten en andere privileges.

Het snijden van het eerste staal van de MSC Seashore volgt een jaar na de introductie van de MSC Seaside. En over anderhalf jaar wordt begonnen met de bouw van een derde Seaside-Evo-schip. Dat schip moet in de herfst van 2022 in de vaart komen.

MSC Cruises heeft momenteel vier schepen tegelijkertijd in aanbouw: de MSC Bellissima, de MSC Grandiosa, de MSC Virtuosa, die allemaal van de Meraviglia-klasse zijn, en nu dus ook de MSC Seashore.

MSC Cruises zijn onder meer te boeken bij Dreamlines, Kras, CruiseReizen.nl, Cruisewinkel, Captain Cruise, Cruisetravel, Zeetours en Stip Reizen.

Partnerschap met Chelsea Football Club

Op dezelfde dag werd ook bekend dat MSC Cruises officieel partner van de Chelsea Football Club is geworden. De bekendmaking werd gedaan op Stamford Bridge, de thuisbasis van Chelsea. Het partnerschap is voor MSC een strategische stap op de belangrijke markten van het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Met de overeenkomst, die loopt van 1 januari 2019 tot juni 2021, zijn vele miljoenen gemoeid. In ruil daarvoor krijgt MSC reclame-uitingen, VIP-hospitality en ontmoetingen met de spelers.

Eerste staal gesneden voor MSC Seashore
5 (100%) 1 vote[s]

Delen

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.