Shadow

Eerste staal gesneden voor nieuw schip Holland America Line

Het eerste staal van het nieuwe schip van Holland America Line in de Pinnacle-klasse is op 13 maart gesneden bij de Marghera-scheepswerf van Fincantieri in Italië. Dat is voor cruiseschepen een belangrijke mijlpaal. Update: Het nieuwe HAL-schip gaat Ryndam heten.

Snijden staal©PR HAL

Het nieuwe schip, dat in mei 2021 zal worden opgeleverd, is het 17e schip dat Fincantieri voor Holland America Line bouwt. Onlangs werd de Nieuw Statendam opgeleverd.

Als derde in de Pinnacle serie biedt het nieuwe schip plaats aan 2666 gasten en heeft het ook de populaire Pinnacle innovaties, zoals Rudi’s Sel de Mer; World Stage, 2 verdiepingen hoog, met een 270-graden LED scherm voor meeslepende optredens. Ook is er de beste live muziek aan boord met Lincoln Center Sage, B.B. King’s Blues Club, Billboard Onboard en een nieuwe Rolling Stone Rock Room. Andere voorzieningen uit de Pinnacle serie zijn ook aanwezig zoals luxueuze passagiershutten, een prachtige kunstcollectie en een bekroonde keuken, variërend van casual tot fine dining.

Boek een cruise bij HAL

Spannende mijlpaal

“Het snijden van staal is een spannende mijlpaal, niet alleen omdat het symbool staat voor de start van de bouw, maar ook omdat het vanaf dit punt snel lijkt te gaan”, aldus Orlando Ashford, President van Holland America Line.“De Pinnacle-klasse was een doorslaand succes en we kijken ernaar uit om de derde in de serie te verwelkomen bij onze vloot, samen met zusterschepen Koningsdam en de onlangs gelanceerde Nieuw Statendam.”

Net als bij Koningsdam en Nieuw Statendam zal het nieuwe schip voortreffelijke openbare ruimtes en een eigen stijl hebben, ontworpen door de vooraanstaande ontwerper in de hotelindustrie Adam D. Tihany en ontwerper en architect Bjørn Storbraaten. Grote, met licht gevulde ruimtes creëren een visueel effect en de weelderige interieurs zijn geïnspireerd op de vloeiende rondingen van muziekinstrumenten.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.