Shadow

Geen coronavirus op de Costa Smeralda.

De zesduizend passagiers op de Costa Smeralda mogen weer van boord. Ze werden vastgehouden vanaf donderdag toen het schip aanmeerde in de haven van Civitavecchia (Rome) op verdenking dat twee Chinese passagiers besmet zouden zijn met het Wuhan-virus, dat al aan 170 mensen het leven heeft gekost. De passagiers werden in quarantaine geplaatst, maar de Italiaanse gezondheidsambtenaren hebben vastgesteld dat zij niet met het virus besmet zijn, maar ‘gewoon’ griep hebben.

Costa Smeralda © Costa Cruises

Het schip is vrijgegeven voor vertrek en zal de route verder vervolgen, met uitzondering van de geplande aankomst in La Spezia. In Citvitavecchia zouden 1.143 passagiers van boord gaan om plaats te maken voor 1.112 andere passagiers die vanaf dat moment hun cruisevakantie zouden beginnen op de Costa Smeralda.

Maximale veiligheid belangrijk

Costa erkent het ongemak voor de passagiers, maar zei dat de geldende procedures en de samenwerking met de gezondheidsautoriteiten “doeltreffend waren voor het beheer van deze situatie en bedoeld waren om een maximale veiligheid voor alle gasten, de bemanning en de gemeenschap in haar geheel te garanderen”.
Het bedrijf bedankte de gezondheidsautoriteiten, de kustwacht en de betrokken ministeries voor hun steun en organisatorische inspanningen.

Bekijk aanbiedingen voor cruises met Costa Cruises bij onder meer Cruisereizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, TUI en Stip Reizen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.