Shadow

Geen cruises vanuit of naar Amerika tot 30 september

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben het verbod op varen voor cruiseschepen die vanuit de Verenigde Staten opereren, verlengd tot 30 september. In eerste instantie mocht er niet gevaren worden tot 24 juli. CLIA (Cruise Lines International Association) had in juni al  aangegeven dat cruisemaatschappijen hun cruiseactiviteiten in en naar Amerika op zouden schorten tot 15 september.

Cruiseschip
©Alonso Reyes-Unsplasj

Sinds de oorspronkelijke niet-varen order die het CDC op 14 maart afkondigde en later verlengde, zijn er allerlei maatregelen genomen om de COVID-19 uitbraken onder controle te krijgen op de cruiseschepen die op zee moesten blijven.

Volgens de cijfers waren er tussen 1 maart en 10 juli in totaal 2.973 gevallen van COVID-19 of COVID-achtige verschijnselen op op cruiseschepen zien. Het aantal sterfgevallen bedroeg 34.
Er waren 99 uitbraken op 123 cruiseschepen. Negen schepen die nu nog in Amerikaanse wateren liggen hebben nog uitbraken aan boord of zijn in de nasleep van uitbraken..

CDC zei dat verdere actie nodig is voordat cruiseschepen hun passagiersverrichtingen hervatten en ondersteunt de vrijwillige verlenging van bij CLIA . Het Amerikaanse centrum voor gezondheid (vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM) wil echter zeker zijn dat ook de maatschappijen uit de vaart blijven  die zich niet hoeven of willen houden aan de no-sail order van CLIA en heeft daarom het vaarverbod verlengd tot 30 september. “We willen er zeker van zijn dat de passagiersvervoersactiviteiten niet voortijdig worden hervat”.

Het niet-varen verbod geldt voor schepen die 250 of meer mensen (passagiers en bemanning) vervoeren tijdens een nachtelijke reis.

Wil je op de hoogte blijven van cruisenieuws? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en mis niets!

Kijk voor de beste aanbiedingen bij onder meer Zeetours, Cruisetravel, Dreamlines, Captain Cruise, CruiseReizen.nl en Stip Reizen.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.