Groot onderzoek naar veiligheid op cruiseschepen en havens

Geplaatst door Redactie op 21 januari 2015 om 10:27 in de categorie Cruise nieuws

cruisebestemming HamburgHet Nederlandse Arcadis en MSS Maritime Security Solutions (MSS) gaan in opdracht van de Europese Commissie onderzoek doen naar de beveiliging van cruiseschepen en havens. Het consortium is na een openbare aanbesteding geselecteerd uit een groep van achttien gerenommeerde internationale adviesorganisaties, aldus Arcadis woensdag.

Veiligheid op cruiseschepen

Het wereldwijde onderzoek behelst diverse havens in onder andere Europa en het Caraïbisch gebied. Verder worden cruise ship ‘terminals’ en individuele cruiseschepen onder de loep genomen. Het onderzoek richt zich op geografische verschillen, de beveiliging in havens en de beveiliging van de cruise schepen zelf.

Het MSS-ARCADIS consortium onderzoekt minimaal twintig havens en vier cruisemaatschappijen. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de onderzoeksmethode en het krijgen van een goede afspiegeling van cases. Daarom zullen zowel grote als kleine havens worden onderzocht. In de selectie van de te onderzoeken cruiseschepen wordt onderscheid gemaakt in de categorieën afmetingen en comfort.

“Schepen kunnen duizenden passagiers herbergen en ze worden steeds groter”, aldus algemeen directeur Gert Kroon van Arcadis. “Zeker in de huidige tijd is het belangrijk om de beveiliging goed geregeld te hebben”.

Groot onderzoek naar veiligheid op cruiseschepen en havens
5 (100%) 1 vote[s]

Delen

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.