Grootste cruiseschip ter wereld even in Rotterdam

Geplaatst door Redactie op 24 mei 2016 om 11:47 in de categorie Cruise nieuws
Harmony of the Seas in Rotterdam

Harmony of the Seas bij de cruiseterminal in Rotterdam © Port of Rotterdam

Na de ontvangst en de doop van de Koningsdam, het nieuwste schip van de Holland America Line, kon de haven van Rotterdam dinsdagmorgen 24 mei een nieuwe mijlpaal noteren: het eerste bezoek van de Harmony of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld.

Om kwart voor zeven arriveerde de Harmony of the Seas aan de Wilhelminapier van Cruiseport Rotterdam. Het splinternieuwe schip dat op Pinksterzondag pas de werf in Saint Nazaire verliet, is in de Maasstad voor een korte promotietoer. Vanmiddag om 18.00 uur vertrekt het schip weer naar Southampton.

De kosten van het nieuwste schip van Royal Carribean International bedroegen 1 miljard euro. De Harmony of the Seas is vijf keer zo groot als de ‘Titanic’, heeft een omvang van 227.000 BRT en er kunnen bijna achtduizend mensen aan boord (passagiers en bemanning), aldus de Cruiseport Rotterdam in een persbericht. De dekken samen zijn 84 voetbalvelden groot. Het schip is in afmetingen en zwaarte net iets groter dan de Oasis of the Seas. Cruises met schepen van Royal Caribbean zijn onder meer te boeken bij CruiseReizen.nlDreamlines, Cruisetravel en Zeetours.

Update: de Harmony of the Seas is niet langer het grootste cruiseschip ter wereld. Zusterschip Symphony of the Seas, dat in maart 2018 in de vaart kwam, is net een paar centimeter langer en is nu het grootste cruiseschip ter wereld. Het meet 362 meter.

Bekijk de timelaps van de bouw van het schip

Grootste cruiseschip ter wereld even in Rotterdam
1.5 (30%) 6 vote[s]

Delen

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.