Shadow

Grootste cruiseschip ter wereld even in Rotterdam

Na de ontvangst en de doop van de Koningsdam, het nieuwste schip van de Holland America Line, kon de haven van Rotterdam dinsdagmorgen 24 mei een nieuwe mijlpaal noteren: het eerste bezoek van de Harmony of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld.

Harmony of the Seas in Rotterdam
Harmony of the Seas bij de cruiseterminal in Rotterdam © Port of Rotterdam

Om kwart voor zeven arriveerde de Harmony of the Seas aan de Wilhelminapier van Cruiseport Rotterdam. Het splinternieuwe schip dat op Pinksterzondag pas de werf in Saint Nazaire verliet, is in de Maasstad voor een korte promotietoer. Vanmiddag om 18.00 uur vertrekt het schip weer naar Southampton.

De kosten van het nieuwste schip van Royal Carribean International bedroegen 1 miljard euro. De Harmony of the Seas is vijf keer zo groot als de ‘Titanic’, heeft een omvang van 227.000 BRT en er kunnen bijna achtduizend mensen aan boord (passagiers en bemanning), aldus de Cruiseport Rotterdam in een persbericht. De dekken samen zijn 84 voetbalvelden groot. Het schip is in afmetingen en zwaarte net iets groter dan de Oasis of the Seas.

Update: de Harmony of the Seas is niet langer het grootste cruiseschip ter wereld. Zusterschip Symphony of the Seas, dat in maart 2018 in de vaart kwam, is net een paar centimeter langer en is nu het grootste cruiseschip ter wereld. Het meet 362 meter. Bekijk beoordelingen over de Symphony of the Seas.

Bekijk de timelaps van de bouw van het schip

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.