Shadow

Holland America Line vaart meer in Middellandse Zeegebied

De fjorden van Noorwegen, de Britse kastelen, de stranden van Griekenland of de smaken van Italië verkennen? Keus genoeg aan havens en regio’s op de cruiseroutes van het Europa-seizoen van 2020. Dankzij de terugkeer van de Nieuw Amsterdam naar de Middellandse Zee bieden van maart tot begin november zes Holland America Line schepen cruises aan in Europa: ook de Nieuw Statendam, Rotterdam, Veendam, Zaandam en Zuiderdam varen door Europa.

De Koningsdam maakt in de zomer van 2019 cruises in de Middellandse Zee. Venetië staat overigens niet op het programma. © Holland America Line/Aviareps
De Koningsdam maakt in de zomer van 2019 cruises in de Middellandse Zee. Venetië staat overigens niet op het programma. © Holland America Line

Naast de trans-Atlantische overtochten van en naar Europa maken de schepen cruises van zeven tot 35 dagen. Onder andere de Baltische Staten, Groot-Brittannië, de Franse en Spaanse Rivièra, het Iberisch schiereiland, IJsland, de Middellandse Zee en Noord-Europa worden aangedaan. Met zeven bezoeken staat ook Istanbul weer op het programma.

Lees alles over de schepen van Holland Amerika Line

In- en uitschepen kan in Amsterdam, Rotterdam, Boston, Civitavecchia (Rome), Venetië, Barcelona en Kopenhagen. Cruises varen ook tussen Barcelona en Venetië of Civitavecchia. Holland America Line heeft overnachtingen gepland in dertien havens, waaronder die van Antwerpen, Amsterdam, Barcelona, Dublin, Funchal (Madeira), Istanbul, Lissabon, Athene, Reykjavik, Edinburgh, St. Petersburg, Venetië en Valletta (Malta).

Met een Holland America Line Collectors Voyage kan bijna elke cruise worden gecombineerd met een aansluitende route zodat je meer van Europa kunt zien en zo meer tijd hebt om kunst, geschiedenis en cultuur van verschillende regio’s in Europa te ontdekken.

Drie schepen brengen het zomerseizoen door in Noord-Europa

Van april tot september bieden drie schepen cruises aan in Noord-Europa. De Nieuw Statendam, het nieuwste schip van Holland America Line, keert terug naar Noord-Europa met 7- en 14-daagse cruises van en naar Amsterdam. De Rotterdam vaart 7- en 14-daagse cruises van en naar Rotterdam. De Veendam, die vanuit Amsterdam vertrekt, geeft je met 14- tot 21-daagse cruises de kans de regio goed te leren kennen.

Vier schepen maken in 2020 mediterrane cruises

De mediterrane cruises van Holland America Line worden in 2020 verankerd door de Nieuw Amsterdam, die een volledig seizoen in de regio zal doorbrengen. Het schip biedt de populaire 12-daagse Mediterrane Romantiek, Mediterrane Tapijten en Mediterrane Rijken cruises naar Griekenland, Turkije en Italië, heen en terug van Venetië of tussen Venetië en Barcelona of Civitavecchia (Rome). Ook vaart het schip de 12-daagse Adriatische Droom en de Griekse Odyssee routes tussen Venetië en Civitavecchia. Ook de Zuiderdam, de Nieuw Statendam en de Veendam bieden mediterrane cruises aan.

Trans-Atlantische overtochten

Wil je genieten van rustige dagen op zee in combinatie met bezoeken aan prachtige havens kies dan in de lente of herfst  voor verschillende trans-Atlantische overtochten tussen Fort Lauderdale en Noord-Europa of de Middellandse Zee. De trans-Atlantische cruises, variërend van 13 tot 17 dagen, zijn zes of zeven dagen aaneensluitend op zee.

De Zuiderdam vaart in augustus de 19-daagse Viking Passage-route van Kopenhagen naar New York. Het schip bezoekt enkele van de meest pittoreske havens in Noorwegen, IJsland, Groenland en Canada en volgt de route die de Vikingen eeuwen geleden hebben gevaren.

In 2020 vaart de Zaandam op de epische 35-daagse Voyage of the Vikings, die op 18 juli vanuit Boston vertrekt. De legendarische reis doet 18 havens aan in de VS, Canada, Groenland, IJsland, Noorwegen, Nederland en Ierland. Het is ook mogelijk in 17 dagen van Boston naar Amsterdam te varen, of in 18 dagen van Amsterdam naar Boston.

EXC-programma brengt Europese culturen aan boord

Tijdens de reizen brengt het EXC-programma de tradities, culinaire geneugten en culturele ervaringen van Europa tot leven aan boord. Via EXC Encounters kunnen gasten deelnemen aan allerlei activiteiten, waaronder het leren vlechten van een Viking-koord met behulp van een lucet, een instrument dat dateert uit de Viking-tijd. Ook kunnen gasten genieten van een Duits bierfest met een live “oompah”-band.

Het EXC-team biedt gepersonaliseerde begeleiding en de online EXC havengidsen bevatten informatie over elke bestemming. De geprinte kaarten geven een eenvoudig overzicht en het EXC-televisiekanaal in de stateroom bevat een selectie van films, documentaires en tv-programma’s over de bestemmingen die worden aangedaan.

Boek je cruise

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI en Cruisewinkel.

Meer nieuws over Holland America Line cruises.

Mediterrane cruises kun je ook maken met Princess Cruises en MSC.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.