Shadow

Norwegian Cruise Line wil op Independance Day weer cruisen vanuit Amerika

Norwegian Cruise Line Holdings, het moederbedrijf van de cruiserederijen Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises, heeft een plan gemaakt waarmee het vanaf 4 juli 2021 weer cruises vanuit Amerika kan maken. Het voorstel is ingediend bij de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), het Amerikaanse RIVM. Belangrijk onderdeel van het voorstel van Norwegian is om alleen cruises vanuit Amerika te maken met bemanningen én passagiers die volledig gevaccineerd zijn. En op 6 april heeft Norwegian Cruise Line herstart van de cruises in Europa en de Caraïben aangekondigd. De cruisemaatschappij wil in juli te beginnen met cruises langs de Griekse eilanden en in het Caraïbisch gebied.

Stappenplan CDC voor herstart cruises vanuit Amerika

De nieuwe Norwegian Encore © Norwegian Cruise Line.
De nieuwe Norwegian Encore © Norwegian Cruise Line.

Het CDC had in oktober 2020 een stappenplan opgesteld waaraan cruisemaatschappijen moeten voldoen om weer vanuit Amerikaanse havens te mogen cruisen. Zo moesten bemanningen gevaccineerd zijn, moesten rederijen een gezondheids- en hygiëneplan opstellen en moesten er oefencruises gemaakt worden. Aan de stappenplan was echter geen tijdpad gekoppeld.

Verschillende cruiserederijen meenden destijds dat ze aan de hand van dat stappenplan in februari 2021 al weer vanuit Amerikaanse havens konden cruisen, maar dat bleek te optimistisch. En eind maart bleek in een hoorzitting voor de Amerikaanse senaat dat het CDC eigenlijk niet wist wie nou eigenlijk het finale akkoord op de herstart van cruises uit Amerikaanse havens moest geven. En ook een update van het stappenplan, die op 2 april werd gepubliceerd, bood de cruisemaatschappijen weinig houvast.

Concreet plan voor herstart cruises vanuit Amerika

Norwegian Cruise Line Holdings heeft nu op 5 april een stap vooruit gezet en als eerste cruisemaatschappij een concreet plan ingediend bij de CDC-autoriteiten. Dat plan is gebaseerd op gezondheidsprogramma’s die in samenwerking met internationale experts zijn opgesteld. Norwegian had zelf ook al en eigen expert-panel opgericht, het Healthy Sail Panel. In een toelichting zegt het cruisebedrijf dat het zelf tientallen miljoenen dollars heeft geïnvesteerd in hygiëne- en gezondheidsmaatregelen zoals luchtfiltersystemen en medische voorzieningen aan boord. Daardoor hoeft het, mocht er toch weer een coronageval opduiken, geen beroep te doen op medische voorzieningen van de overheid.

De eerste cruise vanuit Amerikaanse havens zou volgens Norwegian op 4 juli moeten plaatsvinden, de Amerikaanse nationale feestdag Independance Day. Dat zit er dus niet in, maar Norwegian heeft wel voor de periode daarna een groot aantal cruises aangekondigd:

  • Norwegian Joy zal vanaf 19 oktober 2021 vanuit Miami cruisen met vijf tot elf dagen durende Caribische reizen.
  • Norwegian Breakaway vaart vanaf 24 oktober 2021 zevendaagse routes naar Bermuda vanuit New York.
  • Pride of America biedt vanaf 6 november 2021 zevendaagse reizen tussen de eilanden van Hawaï aan vanuit Honolulu.
  • Norwegian Bliss vaart vanaf 7 november 2021 vanuit Los Angeles voor zevendaagse reizen naar de Mexicaanse Rivièra.
  • Norwegian Encore biedt vanaf 14 november 2021 reisroutes van zeven nachten aan van Miami naar het Caribisch gebied.
  • Vanaf 20 november 2021 zal Norwegian Escape voor het eerst cruisen vanuit Orlando (Port Canaveral), Florida, met zevendaagse routes naar het Caribisch gebied.
  • Norwegian Pearl biedt vanaf 23 december 2021 cruises aan vanuit Miami naar het Panamakanaal, de Bahama’s en de Caraïben.

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line bij Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Stip Reizen, Captain Cruise en TUI.

Op onze zoek- en boekpagina kun je cruises zoeken op cruisemaatschappij, vaargebied en cruisethema.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.