Shadow

Holland America Line, Seabourn en Princess Cruises annuleren alle cruises met vertrek of aankomst in Canada

Holland America Line stopt voor heel 2021 alle cruises die vertrekken of aankomen in een haven in Canada. Ook zusterrederijen Princess Cruises en Seabourn schrappen alle cruises van en naar Alaska en Britisch Columbia in 2021. Dit besluit van Holland America Line omvat verschillende Alaska, drie Canada/New England en twee Pacific Coastal cruises in de zomer en herfst van dit jaar. Ook alle Land+Sea Journeys vallen hieronder.

Holland America Line Alaska
Holland-America-Line-Alaska©PR

De annulering van cruises van Seabourn heeft betrekking op 19 afvaarten gepland aan boord van Seabourn Odyssey in de zomer van 2021 tussen Vancouver, Canada en Juneau, Alaska, met inbegrip van één Pacific Coast-reis aan het einde van het seizoen.

Het besluit van de beide cruisemaatschappijen hangt samen met een besluit van de Canadese overheid om alle cruiseschepen me meer dan 100 opvarenden tot 28 februari 2022 te weren uit Canadese havens.

Deel Alaska-cruises HAL niet geannuleerd

Op dit moment worden de Alaska-cruises van Holland America Line die vanaf midden mei vertrekken en een rondreis maken vanuit Seattle, Washington, niet geannuleerd. Er wordt overleg gepleegd met de Canadese en Amerikaanse overheidsinstanties om een manier te vinden om deze afvaarten te behouden. Zodra meer informatie bekend is komt hierover een mededeling. Ook Princess Cruises is nog met Amerikaanse en Canadese autoriteiten in gesprek om een deel van het Alaska- en Canada-seizoen te redden.

Geen overstap

Gasten van een huidige Alaska cruise en Land+Sea Journey met als tussenstop Vancouver, British Columbia, Canada, kunnen op dit moment niet overstappen op een rondreis vanuit Seattle. Deze afvaarten zijn momenteel niet boekbaar in afwachting van de verdere aankondigingen.
“Holland America Line is, in samenwerking met onze gehele industrie, optimistisch over het hervatten van cruises in Noord-Amerika en wereldwijd,” aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “We moeten echter praktisch zijn in onze aanpak door de beperkingen te erkennen die zijn ingesteld door het huidige Canadese verordening dat ons dwingt om geselecteerde afvaarten te annuleren. We danken onze gasten voor hun geduld en begrip en weten dat zij, net als wij, enthousiast zijn om het cruisen snel weer te zien beginnen.”

Cruises van Holland America Line die worden getroffen:

  • Alaska: Cruises tot en met september 2021 naar Alaska vanuit alle vertrekhavens aan boord van Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam en Zuiderdam. Dit omvat ook alle Land+Sea Journeys die verbonden zijn met de geannuleerde Alaska-afvaarten.
  • Pacific Coastal: Twee afvaarten begin oktober 2021 aan boord van Koningsdam en Oosterdam.
  • Canada/New England: Drie cruises aan boord van Zaandam met vertrek in september 2021.

Alle Alaska en Canada/New England 2022 cruises zullen volgens schema worden uitgevoerd. De Canadian Interim Order loopt af op 28 februari 2022.

Geen Amerikaanse cruises langer dan zeven dagen

Bijkomend probleem voor de cruiserederijen is dat het CDC, het Amerikaanse RIVM, cruises van meer dan zeven dagen in 2021 verboden heeft. Dat maakt het lastig om een cruise vanuit bijvoorbeeld Seattle naar Alaska en retour te organiseren. En de Canadese overheid heeft zelfs technische stops in Canadese havens, waarbij niemand van boord gaat, verboden.

Opties voor al geboekte cruises

Gasten van geannuleerde afvaarten in Alaska en Canada/New England die volledig zijn betaald, worden automatisch omgeboekt op een gelijkwaardige cruise of Land+Sea Journey in 2022 tegen het tarief dat voor 2021 is betaald – met alle contante en FCC-gelden overgeboekt naar de nieuwe boeking. Er is geen actie vereist bij het accepteren van het omgeboekte reisschema. Holland America Line informeert de gasten over alle mogelijkheden.

Holland America Line pauzeerde eerder de wereldwijde cruise-activiteiten en annuleerde alle afvaarten op alle schepen tot en met 30 april 2021, evenals Alaska cruises tot en met half mei of begin juni, Middellandse Zee cruises tot en met begin juni en Canada/New England routes tot en met augustus 2021.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI en Cruisewinkel.

Mis nooit meer een bericht en schrijf je via onderstaand formulier in voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.