Shadow

Holland America Line gaat tropisch cruisen!

cruise-ships-maasdamHet cruiseseizoen door het Caribisch gebied is geopend. Holland America Line biedt met haar middelgrote schepen, routes tot 25 dagen en twee opstaphavens een mooi tropisch programma. Acht schepen van Holland America Line bieden unieke rondreizen aan, met vertrek vanaf Tampa of Fort Lauderdale (Verenigde Staten), allen met een stop bij het privé-eiland Half Moon Cay.

Van oktober 2013 tot april 2014 zijn er ruim honderd cruises die variëren van 7, 10, 11 tot 14-dagen. Het is mogelijk  verschillende routes te combineren tot een uitgebreide cruise van 25 dagen. De routes beslaan het hele Caribische gebied, met uitzondering van het noorden en inclusief de oversteek van het Panamakanaal.

“Onze Caribische cruises bieden vele mogelijkheden voor een tropische vakantie,” zegt Richard Meadows, executive vice president marketing, sales en gastenprogramma’s bij Holland America Line. “De Caribische eilanden zijn warm, uitnodigend en ongerept. Wie aan boord van een van onze  middelgrote schepen verblijft, beleeft een unieke cruisevakantie binnen deze regio.”

De cruiseschepen, de bestemmingen

Het ms Eurodam keert terug naar het Caribisch gebied met een alternatieve route. De 7-daagse cruise omvat zowel het oosten als het westen van het Caribisch gebied. Naast de eilanden St. Thomas (Britse Maagdeneilanden) en het privé-eiland van Holland America Line; Half Moon Cay, worden ook de Kaaiman eilanden, Key West (Verenigde Staten) en Jamaica aangedaan.

Het ms Maasdam biedt met 10, 11 en 14-daagse cruises de meest gevarieerde en onontdekte routes aan. Met bestemmingen als Dominica (Bovenwindse Eilanden) en Tortola (Britse Maagdeneilanden). Gasten die het zuiden van de regio op de agenda hebben staan, kunnen kiezen voor een 11-daagse cruise naar de eilanden St. Maarten, St. Kitts, St. Vincent, Barbados, Martinique en St. Croix. Het ms Nieuw Amsterdam doet naast deze bovenwindse eilanden ook Cozumel (Mexico) en Mexico aan.

Holland America Line
Het ms Noordam bezoekt met haar 10-daagse cruise de Nederlandse ABC eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao, evenals Half Moon Cay, Grand Turk en Santa Bárbara de Samaná (Dominicaanse Republiek). Het ms Ryndam maakt als enige schip een rondreis vanuit Tampa voor een 7 of 14-daagse cruise, met stops bij onder andere Mahogany Bay (Honduras), Santo Tomas de Castilla (Guatemala) en Costa Maya (Mexico).

Nieuw in het Caribisch gebied is de cruise met het ms Veendam. Deze 7-daagse rondreis vanaf  Fort Lauderdale vertrekt op 24 april 2014. Hierbij wordt het oosten van het Caribisch gebied bezocht inclusief stops bij  Grand Turk, Turks en Caicos, San Juan (Puerto Rico), St. Thomas ( Britse Maagdeneilanden) en Half Moon Cay.

Het ms Westerdam maakt in het cruiseseizoen meerdere 7-daagse rondreizen vanuit Fort Lauderdale, met stops bij Grand Turk, San Juan, St. Maarten en Half Moon Cay. Ook het ms Zuiderdam maakt 10 en 11-daagse rondreizen met vertrek en aankomst in Fort Lauderdale. Tijdens deze cruises wordt het zuidelijke deel van het Caribisch gebied ontdekt met een gedeeltelijke doorgang door het Panamakanaal. 

Vergelijk prijzen van Holland America Line cruises bij Cruisetravel, TUI, Kuoni, en Stip Reizen.

Delen