Shadow

Holland America Line kiest designers voor nieuw klasseschip

Adam TihanyHolland America Line selecteerde twee bedrijven voor het ontwerp van een nieuw 99.000 ton zwaar schip. De aflevering is gepland is voor februari 2016 en het schip wordt het eerste in de nieuwe ‘Pinnacle klasse’. Het interieur  wordt ontworpen door designer Adam D. Tihany en designer en architect Bjorn Storbraaten.

HAL-schepen MS Eurodam en MS Nieuw Amsterdam

Tihany vergezelt Storbraaten, die al eerder succesvol samenwerkte met Holland America Line aan het ms Eurodam en het ms Nieuw Amsterdam in het ontwerpen van de openbare ruimten van deze schepen. Het nieuwe schip laat een aantal spannende  nieuwe openbare ruimten en dinerlocaties zien, evenals een overweldigende ambiance aan boord die in samenspraak met de twee designers tot stand is gekomen. Verschillende nieuwe concepten- die nog niet eerder aan boord van een Holland America Line schip te zien zijn geweest –  zijn nog in ontwikkeling.  .

“Wij zijn erg blij dat we kunnen samenwerken met deze professionals aan ons ‘volgende generatieschip’, zegt Richard Meadows, executive vice president, marketing, sales en gastprogramma’s van Holland America Line.”De ambiance van een schip is een essentieel onderdeel van de cruise ervaring en beleving en we hebben er alle vertrouwen in dat Adam, Bjorn en hun teams van ervaren designers en architecten deze slag kunnen slaan en de balans kunnen vinden tussen het hedendaagse en traditionele, dat het kenmerk is van de interieurs van de Holland America Line schepen.”

Tihany ontwierp ook voor het King David Hotel in Jeruzalem, Beverly Hills Hotel in Los Angeles en One & Only in Kaapstad.