Shadow

Holland America Line krijgt eigen tulp in Keukenhof

holland-amercia-line-tulpTer gelegenheid van het 140 jarige bestaan van de Holland America Line vond vanmiddag  de officiële inzegening van de nieuwe Holland America Line ‘Signature’ tulp plaats  in de tuinen van wereldberoemde Keukenhof.

President en CEO van Holland America Line, Stein Kruse nam samen met de president van de raad van bestuur van Keukenhof Walter Jansen en meesterkweker Jan Pennings deel aan de ceremonie.

Er is gekozen voor een witte variant met delicaat geschulpte bloemblaadjes om het bedrijf dat op 18 april 1873 in Nederland werd opgericht als een trans-Atlantisch vracht-en personenvervoersbedrijf te huldigen. Nu 140 jaar later vaart de vloot van 15 premium cruiseschepen met meer dan 500 cruises over alle 7 continenten.

Holland America Line tulp

Holland America Line
‘’Holland America Line heeft een hele sterke band met Nederland en om een eigen tulp te hebben speciaal voor ons bedrijf is een grote eer ” zei Stein Kruse, voorzitter en CEO van Holland America Line. “Ik kan me geen betere manier voorstellen om onze 140ste verjaardag te vieren dan met het inzegenen van onze tulp in ‘s werelds mooiste en bekendste tuinen.”

Holland America Line cruisemaatschappij

Tijdens een ceremonie in november 2012 werden de Holland America Line ‘Signature’ tulpenbollen al door de kweker overhandigd bij de molen in de Keukenhof, die in 1957 door Holland America aan Keukenhof geschonken is.  In december zijn de bloembollen op het hoofdkantoor van de cruisemaatschappij in Seattle en op haar kantoor in Southampton, Engeland geplant. Daarnaast neemt Holland America Line, in samenwerking met de Keukenhof, deel aan het jaarlijkse Bloemencorso Bollenstreek op 19 en 20 april. De cruisemaatschappij nam in 1948 ook deel aan de parade met een 10 meter lange praalwagen met als model het ss Westerdam die toen de eerste prijs won.

Meevaren op een Holland America Line cruise? Kijk voor scherpe aanbiedingen bij Cruisetravel, TUI, Kuoni en Stip Reizen.

Delen