Shadow

Holland America Line verlengt cruisepauzes voor cruises buiten Europa

Met het voortduren van reis- en havenbeperkingen vanwege de wereldwijde gezondheidssituatie, verlengt Holland America Line de pauze van cruiseactiviteiten en annuleert het afvaarten van alle schepen tot 15 december 2020.

Cruiseschip Zaandam van Holland America Line © HAL
Cruiseschip Zaandam van Holland America Line © HAL

De verlenging van de pauze heeft betrekking op routes in het Caribisch gebied, Mexico, het Panamakanaal, de Pacifische kust, Zuid-Amerika, Antarctica, Hawaï, de Stille Zuidzee, Australië en Azië.

Alle cruises worden automatisch geannuleerd en er is geen actie vereist voor gasten die al hadden geboekt en kiezen voor het Future Cruise Credit (FCC).Wel heeft Holland America Line de boekingen geopend voor de Grand Africa Voyage in 2021 en de Grand World Voyage in 2022. En inmiddels zijn ook de Europese cruises van Holland America Line in 2021 bekend gemaakt.

Compensatie voor geannuleerde cruises

  • Heb je de cruise al volledig betaald dan ontvang je 125% FCC van het basistarief voor een cruise.
    Heb je nog niet volledig betaald dan krijg je een FCC van 200% over de aanbetaling die voor de cruise is betaald. De minimum FCC is € 100 en het maximum is een bedrag dat overeenkomt met het betaalde basistarief.
  • Alle andere bedragen die aan Holland America Line zijn betaald, kunnen worden overgeboekt naar een nieuwe boeking of worden automatisch terugbetaald via dezelfde betaalmethode die is gebruikt om de services te kopen.

De Future Cruise Credit is 12 maanden geldig vanaf de uitgiftedatum en kan worden gebruikt om afvaarten te boeken die vertrekken tot en met 31 december 2022.

Wil je volledige restitutie dan moet je dat voor 15 september aan Holland America Line laten weten.

De bovenstaande opties zijn niet van toepassing op gasten die geboekt hebben voor een charter cruise. Als de cruise niet via Holland America Line is geboekt, kunnen andere boekings- en annuleringsvoorwaarden en -beleid van toepassing zijn.

Lees in dit artikel tot wanneer andere cruisemaatschappijen cruises geannuleerd hebben.

Lees ook:

Afscheid van de Rotterdam
Holland America Line: de schepen

Cruises van Holland America Line boeken kan bij onder meer CruiseReizen.nl, Cruisetravel, Captain Cruise, Cruisewinkel, Zeetours, Dreamlines en Stip Reizen.

Op de hoogte blijven van het laatste cruisenieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief.  Volg ons ook op Facebook.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.