Shadow

Holland America Line schrapt weer in cruiseprogramma 2021

Nu het coronavirus nog steeds om zich heen grijpt, heeft Holand America Line besloten opnieuw een groot aantal geplande cruises in 2021 te schrappen. Ondertussen werkt HAL er hard aan om later dit voorjaar te kunnen voldoen aan de eisen van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention.

Cruiseschip Zaandam van Holland America Line © HAL
Cruiseschip Zaandam van Holland America Line © HAL

Holland America Line schrapt alle cruises met vertrek tot en met 30 april 2021 in de Verenigde Staten, Mexico, het Caraïbisch gebied, de Middellandse Zee en Canada/New England. De Alaska-cruises met de Koningsdam, Nieuw-Amsterdam en Noordam worden uitgesteld tot medio mei. De Alaska-cruises met de Eurodam en de Oosterdam worden uitgesteld tot de eerste week van juni. De Zuiderdam vaart pas ergens in de eerste helft van juni naar Alaska.

Update 25 mei 2021: Holland America Line gaat vanaf 24 juli 2021 wel weer cruises naar Alaska maken. Het gaat om 7-daagse cruises vanuit Seattle en terug die met de Nieuw Amsterdam gemaakt worden.

Cruises in de Middellandse Zee

Ook een aantal Europese cruises van Holland America Line wordt geannuleerd. De cruises van de Volendam en de Westerdam naar de Middellandse Zee zijn uitgesteld tot begin juni. De geplande cruises van de Zaandam naar Canada en New England worden uitgesteld tot en met augustus.

Alle cruises worden automatisch geannuleerd en er is geen actie vereist voor gasten die al hadden geboekt en kiezen voor het Future Cruise Credit (FCC). Eerder had Holland America Line al wel de boekingen geopend voor de Grand Africa Voyage in 2021 en de Grand World Voyage in 2022.

Update: Holland America Line maakt in augustus cruises naar de Griekse eilanden.

Compensatie voor geannuleerde cruises

  • Heb je de cruise al volledig betaald dan ontvang je 125% FCC van het basistarief voor een cruise.
    Heb je nog niet volledig betaald dan krijg je een FCC van 200% over de aanbetaling die voor de cruise is betaald. De minimum FCC is € 100 en het maximum is een bedrag dat overeenkomt met het betaalde basistarief.
  • Alle andere bedragen die aan Holland America Line zijn betaald, kunnen worden overgeboekt naar een nieuwe boeking of worden automatisch terugbetaald via dezelfde betaalmethode die is gebruikt om de services te kopen.
  • Wie geen voucher wil, maar z’n geld terug wil, kan het formulier  formulier ‘Annuleringsvoorkeuren’ op de site van HAL invullen. Dat moet wel uiterlijk 15 februari 2021 gebeuren.

De Future Cruise Credit is 12 maanden geldig vanaf de uitgiftedatum en kan worden gebruikt om afvaarten te boeken die vertrekken tot en met 31 december 2022.

De bovenstaande opties zijn niet van toepassing op gasten die geboekt hebben voor een charter cruise. Als de cruise niet via Holland America Line is geboekt, kunnen andere boekings- en annuleringsvoorwaarden en -beleid van toepassing zijn.

Ook andere cruiserederijen annuleren cruises in 2021

Holland America Line is niet de enige cruisemaatschappij die cruises in de eerste helft van 2021 moet annuleren. Ook Carnival, dat net als Holland America Line onderdeel is van de Carnival Corporation, heeft een flink aantal cruises in de eerste helft van 2021 geschrapt. Lees in dit artikel tot wanneer andere cruisemaatschappijen cruises geannuleerd hebben.

Lees ook:

Afscheid van de Rotterdam
Holland America Line: de schepen

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij CruiseOnline, Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI en Cruisewinkel.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.