Shadow

Holland America Line vertrekt in 2017 met drie schepen vanuit Nederlandse havens

In 2017 biedt Holland America Line 26 afvaarten vanuit de Nederlandse havens Amsterdam en Rotterdam. De cruises uit Amsterdam en Rotterdam gaan onder andere richting de Noorse Fjorden, Scandinavië, Baltische Staten, Groot Brittannië en IJsland. Voor Nederlandse passagiers betekent dit, dat zij gemakkelijk in eigen land aan boord kunnen gaan zonder in te hoeven vliegen naar een ander land.

MS Koningsdam

Tijdens het komende cruiseseizoen vaart Holland America Line met de schepen ms Koningsdam, ms Rotterdam en ms Prinsendam opnieuw vanuit de havens van Amsterdam en Rotterdam naar diverse bijzondere bestemmingen. Ieder schip heeft haar eigen sfeer en daarmee onderscheidt Holland America Line zich. Dit betekent dat gasten kunnen kiezen voor een schip dat past bij zijn of haar voorkeuren.

Met de Ms Koningsdam vanuit Amsterdam cruisen

Het nieuwe, in april 2016 gelanceerde, Pinnacle-class schip ms Koningsdam is het allernieuwste schip in de Holland America Line vloot en biedt plek aan 2650 opvarenden. De spectaculaire Main Dining Room beschikt over een twee verdiepingen hoge sculptuur en een koperen wijntoren. Daarnaast biedt het schip nog acht andere eetgelegenheden. Er zijn diverse type accommodaties met ook staterooms voor alleenreizende cruisepassagiers en voor families van maximaal vijf personen. De familie stateroom beschikt over twee aparte badkamers. Het ms Koningsdam vaart van mei tot en met september vanuit Amsterdam cruises naar Noorwegen, de Baltische Staten, IJsland en de Middellandse Zee.

Cruises uit Rotterdam met de Ms Rotterdam

ms Rotterdam
ms Rotterdam © HAL

In de zomerperiode van april tot en met augustus vaart vanuit havenstad Rotterdam traditiegetrouw het vlaggenschip het ms Rotterdam. Met plaats voor 1404 gasten voelt het intiem aan. Het schip beschikt over meerdere categorieën staterooms inclusief Lanai klasse staterooms die uitkomen op het Promenadedek. Hierdoor kunnen gasten heerlijk buiten hun stateroom zitten. Zoals op ieder Holland America Line schip (behalve de Prinsendam) zijn er twee zwembaden. Het zwembad op het middendek heeft een schuifdak.

Exclusief op het ms Rotterdam is de “Proef De Librije” avond van Michelin-sterren chef Jonnie Boer, dat eenmaal per cruise plaatsvindt in het specialiteitenrestaurant Pinnacle Grill. Deze avond is vanaf dit jaar ook beschikbaar op het ms Westerdam die deze zomer in de Middellandse zee vaart. De cruises vanuit Rotterdam variëren van 7 tot maar liefst 37 nachten. Het schip vaart naar de Noorse Fjorden, Baltische Staten, Britse Eilanden en IJsland. Ook is er een cruise met een oversteek naar de Verenigde Staten.

Ms Prinsendam vanuit Amsterdam

Het kleinste schip van Holland America Line is het ms Prinsendam en kent een hoog aantal gasten dat steeds terugkeert. Het staat ook wel bekend onder de naam ‘Elegant Explorer’ en er kunnen slechts 835 passagiers op. Omdat het schip kleiner is, vaart de Prinsendam naar unieke havens die grotere schepen niet aan kunnen doen. Het schip vaart vanuit Amsterdam van mei tot en met september. De cruises op het ms Prinsendam brengen cruisepassagiers onder andere naar de Noordkaap, Poolcirkel, Baltische Staten, Britse Eilanden, Ierland, IJsland en de Middellandse Zee en variëren van 14 tot 36 nachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.