Shadow

Icon of the Seas nieuw cruiseschip voor Royal Caribbean International

De Icon of the Seas wordt het nieuwste cruiseschip voor Royal Caribbean International. Het wordt het eerste LNG aangedreven cruiseschip van RCI dat in de herfst van 2023 in de vaart komt. De kiel is inmiddels gelegd.

De kiellegging van de Icon of the Seas op de Meyer Turku-scheepswerf in Finland © Royal Caribbean International
De kiellegging van de Icon of the Seas op de Meyer Turku-scheepswerf in Finland © Royal Caribbean International

De Icon of the Seas wordt gebouwd op de Finse scheepswerf van Meyer Turku. Het eerste staal voor de Icon of the Seas is op 14 juni 2021 gesneden. De kiellegging, een van de eerste officiële momenten tijdens de bouw van een nieuw cruiseschip, vond plaats op 5 april 2022. Onder de kiel zijn twee munten gelast, een van de scheepswerf en de andere namens de rederij. Die munten moeten geluk brengen tijdens de bouw van het schip. Later worden ze weer verwijderd en aan de kapitein en bemanning gegeven. Lees meer over de nieuwste cruiseschepen die nu gebouwd worden.

Icon of the Seas, het eerste LNG-schip van Royal Caribbean International

De Icon of the Seas wordt het eerste van drie LNG-aangedreven cruiseschepen van de Icon-klasse, de nieuwe scheepsklasse van Royal Caribbean International. Die Icon-klasse gaat bestaan uit 3 nieuwe ‘revolutionaire’ schepen, belooft de rederij. Details worden later bekendgemaakt.

Update 12 april 2022: Inmiddels is Royal Caribbean ook begonnen met de bouw van de Utopia of the Seas. Dit is het zesde schip in de Oasis-klasse en wordt het eerste cruiseschip in die klasse dat LNG als brandstof gebruikt. De Utopia of the Seas komt in de lente van 2024 in de vaart.

Nieuwe klasse grote cruiseschepen

Het is voor het eerst sinds 2014 dat Royal Caribbean International een nieuwe klasse cruiseschepen introduceert. Royal Caribbean International staat bekend om haar kolossale cruiseschepen. De rederij domineert de top 15 grootste cruiseschepen ter wereld en ook de Icon of the Seas wordt weer een bakbeest dat een volume 200.000 BRT gaat meten. Aan boord is plaats voor ongeveer 5600 passagiers. Daarmee zou de Icon-klasse tussen de Quantum-klasse-schepen (die wat kleiner zijn) en de cruiseschepen uit de Oasis-klasse zitten. Die laatste zijn net wat groter.

Zoals gezegd maakt de Icon of the Seas in de herfst van 2023 haar eerste cruise. De beide zusterschepen, die nog geen naam hebben gekregen, worden in 2024 en 2026 opgeleverd.

Cruises van Royal Caribbean International boeken kan bij Cruisereizen.nl, Sunweb en Captain Cruise.

De nieuwe Icon-schepen moeten in ieder geval milieuvriendelijker worden dan de vorige generaties cruiseschepen. De Icon of the Seas krijgt onder meer een aansluiting voor walstroom. Daardoor hoeven in havens de motoren niet te draaien, wat scheelt in de uitstoot van schadelijke stoffen. Verder krijgt de Icon een systeem waarbij onder water miljoenen microscopische luchtbelletjes langs de romp worden geblazen. Daarmee wordt de weerstand van het water verminderd, waardoor het schip zuiniger kan varen. Bekijk de video van de kiellegging van de Icon of the Seas.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.