Shadow

In 2019 eerste Seabourn cruises naar Cuba

Als derde rederij van de Carnival Corporation mag ook ultraluxe rederij Seabourn cruises naar Cuba maken. De eerste cruises naar Cuba staan voor eind 2019 gepland. De Cuba-cruises van Seabourn worden gemaakt met de Seabourn Sojourn.

De Sojourn maakt vanaf eind 2019 vier keer een Seabourn cruise naar Cuba © Seabourn Cruise Line/Aviareps
De Sojourn maakt vanaf eind 2019 vier keer een Seabourn cruise naar Cuba © Seabourn Cruise Line

De eerste cruise van Seabourn naar Cuba vertrekt 4 november 2019 uit de haven van Miami, Florida. Cruisepassagiers kunnen kiezen uit in totaal vijf vertrekdata. De cruises van 11, 12 en 14 dagen gaan langs vijf havens van Cuba. Per cruise worden drie of vier havens bezocht. Alle vijf de Cuba-cruises van Seabourn hebben overnachtingen gepland in de historische hoofdstad Havanna. De stad, die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, vier in 2019 haar vijfhonderd jarig bestaan.

Boek een cruise aanbieding met Seabourn bij Captain Cruise, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Fascinerende havens op Cuba

Seabourn Sojourn bezoekt vijf fascinerende havens in Cuba. Passagiers hebben ruim de tijd de geschiedenis en cultuur te ontdekken alsmede de UNESCO Werelderfgoed gebieden:

-Antilla (Nipe Bay) – De toegang naar de diepe Nipe baai gaat door het Cayo Saetia Nationaal Park, een natuurreservaat met een grote diversiteit aan flora en exotische fauna.

-Cienfuegos – Een van de latere koloniale steden van Cuba gesticht door de Fransen in 1819. Door de UNESCO aangemerkt als Werelderfgoed vanwege de bijzondere 19e-eeuwse architectuur. Dankzij een overnachting hebben passagiers all tijd om de hoogtepunten van deze bestemming ontdekken.

-Havana – Bezoek de hoofdstad tijdens haar 500e verjaardag. Door de extra overnachting kunnen reizigers de cultuur en geschiedenis van de stad ervaren en genieten van de muziek-, dans- en beeldende kunstscene.

-Punta Francés, Isla de Juventud – Dit idyllische eiland is het tweede grootste van Cuba en een plek waar vakantiegangers snorkelen en duiken bij de koraalriffen. Of ontdek scheepswrakken in het Nationale Maritieme Park.

-Santiago de Cuba – Dit is Cuba’s culturele hoofdstad, gesticht in 1515, en vol met monumenten uit de koloniale en revolutionaire geschiedenis waaronder UNESCO Werelderfgoed gebied San Pedro de la Roca Castle.

De volledige routes van de Seabourn cruises naar Cuba zijn als volgt:

-4 november 2019: 12-daagse cruise vanuit Miami met stops in Havana (overnachting), Antilla (Nipe Bay), Santiago de Cuba (overnachting), Port Antiono (Jamaica), Cayman eilanden en Cienfuegos (overnachting).

-16 & 28 november 2019: 12 daagse cruise vanuit Miami met stops in Cienfuegos (overnachting), West End en Cayman Brac (Cayman eilanden), Port Antiono (Jamaica), Santiago de Cuba (overnachting) en Havana (overnachting).

-10 december 2019: 11-daagse cruise vanuit Miami naar San Juan (Puerto Rico) met stops in Havana (overnachting), Punta Frances (Isla de Juventud), Cienfuegos, West End en Cayman Brac (Cayman eilanden), Port Antiono (Jamaica), Santiago de Cuba (overnachting) en Isla Catalina (Dominicaanse Republiek).

-21 december 2019: 14-daagse cruise van San Juan (Puerto Rico) naar Miami met stops in Gustavia (St Barthelemy), St. John’s en Antigua (Antigua & Barbuda), Carambola Beach (St. Kitts & Nevis), Santo Domingo (Dominicaanse Republiek), Port Antiono (Jamaica), Santiago de Cuba (overnachting), Antilla (Nipe Bay) en Havana (overnachting).

UNESCO tours op Cuba

Cruisepassagiers die van boord gaan, kunnen deelnemen aan UNESCO Partner Tours om de Werelderfgoed gebieden van Cuba te ontdekken. Dit zijn plekken als Santa Clara en Trinidad, het biosfeerreservaat Las Terrazas en excursies waarbij zowel overdag als ’s nachts Cubaans culinair, muzikaal en artistiek erfgoed wordt bezocht. In Cienfuegos is er gelegenheid een bezoek te brengen aan de koloniale stad Trinidad in de provincie Sancti Spiritus. Daarnaast genieten Seabourn gasten van speciale events en ervaringen zoals Caviar in the Surf® strandbarbecues op Isla Catalina en Carambola Beach en zijn bij Isla Catalina watersporten mogelijk rechtstreeks vanaf het schip.

De Seabourn Sojourn heeft in 2020 een wereldcruise op het programma staan.

Lees hier welke cruisemaatschappijen nog meer Cuba-cruises aanbieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.