Kerstmarkt bezoeken? Kerstmarktcruise boeken!

Geplaatst door Redactie op 30 augustus 2019 om 10:46 in de categorie Vaargebieden, routes en thema's

kerstmarktcruiseVergeet die busreis naar de kerstmarkt. Maak lekker een kerstmarktcruise en laat je van de ene kerstmarkt naar de andere varen!

Kerstmarktcruise naar Duitsland

Nederlanders zijn dol op kerstmarkten. En zodra de pepernoten weer in de supermarkten liggen, beginnen bij de reisorganisaties de boekingen voor kerstmarkten weer op gang te komen. Maar waarom zou je met een bus naar een kerstmarkt gaan als je je op een kerstmarktcruise naar veel verschillende kerstmarkten kunt laten brengen. Diverse aanbieders verzorgen meerdaagse kerstmarktcruises naar de kerstmarkten van Hamburg, Düsseldorf, Keulen, Koblenz of Bonn, de geboortestad van Beethoven. De historische stad van Hamburg komt helemaal tot leven met tientallen kerstmarkten en unieke festiviteiten. De kerstmarkt van Hamburg is overigens per zeecruise te bezoeken.

Er zijn drie, vier of vijfdaagse kerstmarktcruises. Maar u kunt ook een echte cruise met kerst maken, waarbij u ook de kerstmarkten in Duitsland of steden als Wenen en Budapest kunt bezoeken.

Waar vindt u aanbiedingen voor kerstmarktcruises?

Kerstmarktcruises naar Duitsland en Engeland zijn onder meer te boeken bij De Jong IntraPeter Langhout Reizen en OAD. Bij De Jong Intra kunt u onder meer kerstmarktcruises boeken met mps Salvinia. Dit schip biedt plaats aan maximaal 124 passagiers. Tijdens deze 4-daagse kerstmarktcruise bezoekt u de kerstmarkten van Duisburg en Düsseldorf. Arnhem is de vertrek- en aankomsthaven.

De eveneens 4-daagse kerstmarktcruise naar Bonn, Keulen en Düsseldorf begint met een busreis naar Bonn. Op de terugreis vaart u aan boord van de mps Salvinia naar Keulen en Düsseldorf.

OAD biedt 4- en 5-daagse kerstmarktcruises met het riviercruiseschip MS Switserland II aan. De cruise begint in Arnhem en brengt u naar de kerstmarkten in Keulen en Düsseldorf.

De kerstmarktcruises van VakantieXperts vertrekken uit Nijmegen. Ook Stip en Dreamlines hebben regelmatige aanbiedingen voor shoppingcruises in Duitsland en België.

Kerstmarktcruises en kerstreizen van 4 tot 9 dagen

Peter Langhout Reizen heeft rond kerst 2019 een enorm aanbod aan kerstmarktcruises en kerstcruises. U kunt 4-daagse kerstmarktcruises boeken op basis van volpension of all inclusive. Deze kerstmarktcruises worden gemaakt met de HS Jane Austen en de MPS Salvinia. De Jane Austen is een 5-sterren cruiseschip dat kerstmarktcruises naar Koblenz en Mainz maakt. De Salvinia vaart naar de kerstmarkten van Düsseldorf, Keulen, Bonn en Duisburg.

Maar u kunt ook 9-daagse cruises over de Rijn en Elbe maken, waarbij u onderweg ook kerstmarkten bezoekt. Deze cruises worden gemaakt met de HS Swiss Ruby, HS George Elliot, HS Emily Bronté en de HS Oscar Wilde. Al deze riviercruises zijn op basis van volpension.

Tenslotte heeft Peter Langhout Reizen ook een 8-daagse kerstcruise door Nederland en België met de MPS Rembrandt van Rijn. U vaart dan onder meer naar de kerstmarkten in Maastricht, Hasselt en Antwerpen.

Kerstmarktcruise Engeland

Maar aan de overkant van de Noordzee zijn ook hele mooie kerstmarkten te vinden. Maak bijvoorbeeld een driedaagse minicruise om te gaan kerstshoppen in Londen of de kerstmarkt van York en Newcastle te bezoeken.

Kerstmarktcruises naar Estland

U kunt ook kerstmarktcruises naar Scandinavië of Oost-Europa maken. Dergelijke zeecruises kunt u boeken bij onder meer CruiseReizen.nl en Dreamlines. Minder bekend en iets verder weg zijn de kerstmarkten van Stockholm in Zweden en Tallinn in Estland. Met zijn karakteristieke schilderachtige architectuur en verwelkomende cultuur is Tallinn snel aan het uitgroeien tot een populaire cruisebestemming in de wintermaanden. De kers op de kersttaart? Deze stad bezit een van de meest betoverende kerstmarkten van Europa. Met zijn sprookjesachtige centrum en door zijn noordelijke ligging is het bijna zeker van een witte kerst.

Een authentieke Scandinavische kerst moet iedereen een keer meegemaakt hebben, en Stockholm’s kerstmarkt in het oude centrum is een echte must-see. De met sneeuw bedekte rode stalletjes verkopen allerlei Zweedse delicatessen, van Glögg, Rendier en Elk vlees, traditionele gerookte worsten, kruidkoek maar daarnaast ook typische Zweedse souvenirs.

Kerstmarkt van Stockholm

Een authentieke Scandinavische kerst moet iedereen een keer meegemaakt hebben, en Stockholm’s kerstmarkt in het oude centrum is een echte must-see. De met sneeuw bedekte rode stalletjes verkopen allerlei Zweedse delicatessen, van Glögg, Rendier en Elk vlees, traditionele gerookte worsten, kruidkoek maar daarnaast ook typische Zweedse souvenirs.

Kerstmarkt bezoeken? Kerstmarktcruise boeken!
3.1 (62.86%) 7 vote[s]

Delen

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.