Shadow

Kerstmarkt bezoeken? Kerstmarktcruise boeken!

Vergeet die busreis naar de kerstmarkt. Maak lekker een kerstmarktcruise en laat je van de ene kerstmarkt naar de andere varen tijdens een kerstmarktcruise.

Kerstmarktcruise naar Duitsland

kerstmarktcruise

Nederlanders zijn dol op kerstmarkten. En zodra de pepernoten weer in de supermarkten liggen, beginnen bij de reisorganisaties de boekingen voor kerstmarkten weer op gang te komen. Maar waarom zou je met een bus naar een kerstmarkt gaan als je je op een kerstmarktcruise naar veel verschillende kerstmarkten kunt laten brengen. Diverse aanbieders verzorgen meerdaagse kerstmarktcruises naar de kerstmarkten van Hamburg, Düsseldorf, Keulen, Koblenz of Bonn, de geboortestad van Beethoven. De historische stad van Hamburg komt helemaal tot leven met tientallen kerstmarkten en unieke festiviteiten. De kerstmarkt van Hamburg is overigens per zeecruise te bezoeken.

Er zijn drie, vier of vijfdaagse kerstmarktcruises. Maar je kunt ook een echte cruise met kerst maken, waarbij je ook de kerstmarkten in Duitsland of steden als Wenen en Budapest kunt bezoeken. Kijk voor aanbiedingen voor riviercruises in de adventstijd en met kerst bij onder meer bij TUI, Cruisewinkel en CaptainCruise.

Waar vind je aanbiedingen voor kerstmarktcruises?

Kerstmarktcruises naar Duitsland en Engeland zijn onder meer te boeken bij De Jong Intra. Bij De Jong Intra kun je onder meer kerstmarktcruises boeken met mps Salvinia. Tijdens de 4-daagse kerstmarktcruise bezoek je de kerstmarkten van Duisburg en Düsseldorf. Arnhem is de plaats van vertrek- en aankomst. De reis begint met een bustransfer naar Bonn. Op de terugreis vaar je naar Keulen en Düsseldorf voor een bezoek aan de gezellige kerstmarkten.

mps Salvinia

De comfortabele Salvinia heeft met haar drie dekken ruimte voor 124 passagiers. In de ruime en smaakvol ingerichte lounge zit je hoog boven het water met een prachtig uitzicht op de langs glijdende landschappen. Omdat de Salvinia spudpalen heeft, kunnen we aanleggen waar we willen. Ook als er geen steiger is. Met de kleine tender brengen we je dan aan wal.

Kerstmarktcruise naar Antwerpen en over de Hollandse wateren

Nieuw in het aanbod van De Jong Intra is een riviercruise naar de kerstmarkt van Antwerpen, eveneens met de mps Salvinia. Ga kerstshoppen op de Grote Markt, de Suikerrui en de Groenplaats. Deze kerstmarktcruise gaat van Rotterdam, via Dordrecht en Willemstad naar Antwerpen en terug.

OAD heeft riviercruises tijdens de kerstperiode. Zo is er de kerstcruise over de Donau waarbij je tijdens de kerstdagen schitterende steden bezoekt als Linz, Wenen, Krems en Melk. Rond de feestdagen worden steden aangekleed met de vele lichtjes, versieringen en zijn er vele kerstmarkten. Overal waar je komt merk je de gezelligheid rondom de Kerst. Aan boord geniet je van een excellente verzorging; van het uitgebreide ontbijtbuffet, heerlijke diners en entertainment aan boord. Bij OAD is deze kerstcruise, en zijn andere cruises, nog te boeken.

4-daagse kerstmarktcruise naar Koblenz

Ook TUI heeft kerstmarktcruises ontdekt. Stap aan boord van het MS Rhein Prinzessin en ga kerstshoppen op de leukste bestemmingen aan de Duitse Rijn. Geniet van de kerstsferen in mooie plaatsen zoals Rüdesheim en Koblenz. Tijdens deze cruise shop je alle kerstcadeaus voor de feestdagen op mooi verlichte en sfeervolle kerstmarkten. De busreis is inbegrepen bij de prijs. Kijk voor prijzen en vertrekdatum bij TUI.

Kerstmarktcruise Engeland

Maar aan de overkant van de Noordzee zijn ook hele mooie kerstmarkten te vinden. Maak bijvoorbeeld een driedaagse minicruise om te gaan kerstshoppen in Londen of de kerstmarkt van York en Newcastle te bezoeken.

Kerstmarktcruises naar Estland

Je kunt ook kerstmarktcruises naar Scandinavië of Oost-Europa maken. Dergelijke zeecruises kun je boeken bij onder meer CruiseReizen.nl. Minder bekend en iets verder weg zijn de kerstmarkten van Stockholm in Zweden en Tallinn in Estland. Met zijn karakteristieke schilderachtige architectuur en verwelkomende cultuur is Tallinn snel aan het uitgroeien tot een populaire cruisebestemming in de wintermaanden. De kers op de kersttaart? Deze stad bezit een van de meest betoverende kerstmarkten van Europa. Met zijn sprookjesachtige centrum en door zijn noordelijke ligging is het bijna zeker van een witte kerst.

Kerstmarkt van Stockholm

Een authentieke Scandinavische kerst moet iedereen een keer meegemaakt hebben, en Stockholm’s kerstmarkt in het oude centrum is een echte must-see. De met sneeuw bedekte rode stalletjes verkopen allerlei Zweedse delicatessen, van Glögg, Rendier en Elk vlees, traditionele gerookte worsten, kruidkoek maar daarnaast ook typische Zweedse souvenirs.

Kijk hier voor langere kerstcruises naar de Canarische eilanden of de Caribbean.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.