Shadow

Kerstmarkt bezoeken? Kerstmarktcruise boeken!

Vergeet die busreis naar de kerstmarkt. Maak lekker een kerstmarktcruise en laat je van de ene kerstmarkt naar de andere varen tijdens een kerstmarktcruise.

Kerstmarktcruise naar Duitsland

kerstmarktcruise

Nederlanders zijn dol op kerstmarkten. En zodra de pepernoten weer in de supermarkten liggen, beginnen bij de reisorganisaties de boekingen voor kerstmarkten weer op gang te komen. Maar waarom zou je met een bus naar een kerstmarkt gaan als je je op een kerstmarktcruise naar veel verschillende kerstmarkten kunt laten brengen. Diverse aanbieders verzorgen meerdaagse kerstmarktcruises naar de kerstmarkten van Hamburg, Düsseldorf, Keulen, Koblenz of Bonn, de geboortestad van Beethoven. De historische stad van Hamburg komt helemaal tot leven met tientallen kerstmarkten en unieke festiviteiten. De kerstmarkt van Hamburg is overigens per zeecruise te bezoeken.

Er zijn drie, vier of vijfdaagse kerstmarktcruises. Maar u kunt ook een echte cruise met kerst maken, waarbij u ook de kerstmarkten in Duitsland of steden als Wenen en Budapest kunt bezoeken. Kijk voor aanbiedingen voor riviercruises in de adventstijd en met kerst bij onder meer Cruisewinkel en CaptainCruise.

Waar vindt u aanbiedingen voor kerstmarktcruises?

Kerstmarktcruises naar Duitsland en Engeland zijn onder meer te boeken bij De Jong Intra. Bij De Jong Intra kunt u onder meer kerstmarktcruises boeken met mps Salvinia. Dit schip biedt plaats aan maximaal 124 passagiers. Tijdens deze 4-daagse kerstmarktcruise bezoekt u de kerstmarkten van Duisburg en Düsseldorf. Arnhem is de vertrek- en aankomsthaven.

De eveneens 4-daagse kerstmarktcruise naar Bonn, Keulen en Düsseldorf begint met een busreis naar Bonn. Op de terugreis vaart u aan boord van de mps Salvinia naar Keulen en Düsseldorf.

OAD bood in het verleden 4- en 5-daagse kerstmarktcruises met het riviercruiseschip MS Switserland II aan. Maar op dit moment heeft OAD geen specifieke cruises naar kerstmarkten. Bij OAD is wel een kerstcruise over de Donau te boeken. Ook Stip had regelmatige aanbiedingen voor shoppingcruises in Duitsland en België. Op het moment van schrijven konden we bij Stip alleen maar zeecruises met kerst vinden, maar geen aanbod voor riviercruises.

4-daagse kerstmarktcruise naar Koblenz

Ook TUI heeft kerstmarktcruises ontdekt. TUI biedt een kerstmarktcruise aan met de MS Rhein Prinzessin. Deze riviercruise naar Rüdesheim en Koblenz duurt vier dagen (drie nachten). Je vertrekt uit Keulen (ook leuk om te kerstshoppen) of Andernach. De busreis is inbegrepen bij de prijs. Kijk voor prijzen en vertrekdatum bij TUI.

Kerstmarktcruise Engeland

Maar aan de overkant van de Noordzee zijn ook hele mooie kerstmarkten te vinden. Maak bijvoorbeeld een driedaagse minicruise om te gaan kerstshoppen in Londen of de kerstmarkt van York en Newcastle te bezoeken.

Kerstmarktcruises naar Estland

U kunt ook kerstmarktcruises naar Scandinavië of Oost-Europa maken. Dergelijke zeecruises kunt u boeken bij onder meer CruiseReizen.nl. Minder bekend en iets verder weg zijn de kerstmarkten van Stockholm in Zweden en Tallinn in Estland. Met zijn karakteristieke schilderachtige architectuur en verwelkomende cultuur is Tallinn snel aan het uitgroeien tot een populaire cruisebestemming in de wintermaanden. De kers op de kersttaart? Deze stad bezit een van de meest betoverende kerstmarkten van Europa. Met zijn sprookjesachtige centrum en door zijn noordelijke ligging is het bijna zeker van een witte kerst.

Een authentieke Scandinavische kerst moet iedereen een keer meegemaakt hebben, en Stockholm’s kerstmarkt in het oude centrum is een echte must-see. De met sneeuw bedekte rode stalletjes verkopen allerlei Zweedse delicatessen, van Glögg, Rendier en Elk vlees, traditionele gerookte worsten, kruidkoek maar daarnaast ook typische Zweedse souvenirs.

Kerstmarkt van Stockholm

Een authentieke Scandinavische kerst moet iedereen een keer meegemaakt hebben, en Stockholm’s kerstmarkt in het oude centrum is een echte must-see. De met sneeuw bedekte rode stalletjes verkopen allerlei Zweedse delicatessen, van Glögg, Rendier en Elk vlees, traditionele gerookte worsten, kruidkoek maar daarnaast ook typische Zweedse souvenirs.

Kijk hier voor langere kerstcruises naar de Canarische eilanden of de Caribbean.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.