Shadow

Kunstwerk op romp Norwegian Encore onthuld

Een kleurrijk schip vaart vanaf november 2019 vanuit Miami! Het is de Norwegian Encore, het vierde en laatste schip in de Breakaway-Plus-klasse.

Norwegian Encore

De scheepsromp, ontworpen door de beroemde kunstenaar Eduardo Arranz-Bravo, zal van boeg tot achterschip versierd zijn met een kleurrijk labyrint. Het ontwerp is geïnspireerd op Arranz-Bravo’s leven aan zee in Barcelona en verwijst ook naar de levendige sfeer aan boord, die zo kenmerkend is voor Norwegian Cruise Line.

Norwegian Cruise Line is een dynamisch en vooruitstrevend bedrijf en staat bekend om haar innovatieve ervaringen en prachtige collectie schepen’’, aldus Arranz-Bravo. “Ik voel me vereerd dat ik voor dit dynamische bedrijf de romp mag ontwerpen en zo ook mijn liefde voor de oceaan en mijn geboorteplaats Barcelona kan tonen.’’ Arranz-Bravo wordt erkend voor zijn inventieve en humanistische benadering van abstracte kunst. Hij heeft talloze prijzen ontvangen en staat hoog aangeschreven.

Frank Del Rio, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line Holdings, heeft een belangrijke rol gespeeld bij de keuze voor Arranz-Bravo. Hij wordt al vele jaren geïnspireerd door het werk van deze Spaanse kunstenaar. “Wij staan bekend om onze kenmerkende rompontwerpen en weten dat Arranz-Bravo’s levendigheid mooi zal aansluiten bij de kleurrijke bestemmingen in het Caraïbisch gebied die de Norwegian Encore vanaf volgend jaar zal bezoeken”, zegt Del Rio. Het is Del Rio’s passie voor kunst die een nieuwe dimensie heeft toegevoegd aan Norwegian Cruise Line. Dit blijkt ook uit de kunstcollectie van de Norwegian Bliss, die miljoenen dollars heeft gekost.

Dynamische ervaring met Norwegian

“Het ontwerp van Eduardo is een uitstekende match met de dynamische ervaring die onze gasten aan boord zullen hebben”, aldus Andy Stuart, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line. “Wij zijn trots dat wij hem mogen verwelkomen als lid van de Norwegian Cruise Line-familie.”

Met een gewicht van circa 167.800 ton en ruimte voor maximaal 4.000 gasten zal de Norwegian Encore de laatste toevoeging zijn aan de Breakaway-Plus-klasse, de succesvolste klasse in de geschiedenis van het bedrijf. Het schip is op dit moment in aanbouw bij Meyer Werft in Papenburg, Duitsland, en zal veel innovatieve diner-, entertainment- en recreatieve activiteiten bieden zoals gasten gewend zijn van het toonaangevende merk.

Tussen 17 november 2019 en 12 april 2020 vertrekt het schip elke zondag vanuit Miami om een zevendaagse reis te maken naar de oostelijke Caraïbische eilanden.

Boek je cruise op de bijzondere schepen van Norwegian Cruise Line bij CruiseReizen.nl, Cruisetravel, Cruisewinkel en Dreamlines.

Handige cruisetips lees je hier.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.