Shadow

Luxe cruises in Europa met Seabourn

Ultra-luxe cruisemaatschappij Seabourn Cruise Line kijkt vooruit naar de winter van 2022 en naar de zomer in Europa in 2023. Er zijn nieuwe routes voor de Seabourn-schepen die van februari 2022 tot begin december 2023 het continent gaan verkennen. De verkoop voor deze reizen is gestart.

Amalfi
Amalfi is een van de havens die Seabourn aandoet tijdens haar Europa cruises©PR Seabourn

Cruises naar de Canarische eilanden in 2022

Seabourn Encore start in februari 2022 met cruises naar zuiderse eilanden zoals Madeira, Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife. Tijdens deze cruise ontdek je meerdere eilanden op het luxueus varend boetiekhotel. Een mooi alternatief voor wie in de winter normaal een hotel boekt op een van de eilanden.

Lees meer over de Canarische Eilanden

In februari en maart maakt het schip vanuit Lissabon een aantal cruises van 10 of 11 dagen, naar verschillende eilanden. De Canarische Eilanden worden beschouwd als een brug tussen vier continenten, en dus als een belangrijk navigatiepunt. Elk van de acht eilanden in de archipel heeft een geheel eigen karakter, met de natuur als de belangrijkste attractie. Bestemmingen voor de Seabourn Encore zijn Santa Cruz de La Palma, Puerto de la Estaca, Santa Cruz de Tenerife, San Sebastian de la Gomera, Las Palmas, en Arrecife, plus een bezoek aan Funchal op het bloemeneiland Madeira. Bij elk eiland zijn er opties voor excursies, of kan je zelf op stap. Het schip ligt lang genoeg in elke haven, om telkens weer goed te kunnen proeven van elke bestemming.

Positioneringsreis: Op 2 april zet Seabourn Encore koers van Lissabon via Menorca en Malta naar de Griekse Eilanden, een cruise van 15 dagen. Na deze cruise blijft het schip het hele seizoen in de Oostelijke Middellandse Zee. Cruises kunnen met elkaar gecombineerd worden, voor een extra lange vakantie.

De schepen van Seabourn voor het ontdekken van Europa

Gasten van Seabourn zijn zeker van bijzondere routes die een combinatie bieden van favoriete steden en minder bezochte havens. De Seabourn Encore, Seabourn Quest, Seabourn Ovation en Seabourn Sojourn zijn de vier luxe schepen waarmee je Europa kunt ontdekken. In totaal zijn er 194 afvaarten vanuit verschillende inschepingshavens. Het seizoen omvat cruises in/rond Europa van 7 tot 38 dagen waarbij bijna 170 verschillende bestemmingen worden aangedaan.

Middellandse Zee en Noord-Europa

De cruiseschepen zullen de Middellandse Zee bevaren vanaf de Canarische Eilanden en Marokko, via het Iberisch schiereiland en Italië naar de Adriatische Zee, Kroatië, Griekenland en Turkije.

Reizigers kunnen ook Noord-Europa verkennen, met een bezoek aan glanzende steden, pittoreske dorpjes en prachtige bezienswaardigheden van Scandinavië en Rusland, de Noorse fjorden, schilderachtige Britse eilanden, en Groenland en IJsland.

Opmerkelijke bestemmingen

Seabourn streeft ernaar om haar routes te vullen met de meest interessante aanleghavens. Het 2023 Europa seizoen bevat daarom 16 nieuwe en opmerkelijke bestemmingen die nog niet eerder zijn bezocht of al jaren geleden in het programma zaten. Denk aan Marbella en Alicante, Spanje; Agadir, Marokko; Penzance, Verenigd Koninkrijk; Marmaris, Turkije; Livadi, Naousa, Kavala (Neapolis), Milos, en Poros, Griekenland; Ystad, Zweden; Gdansk, Polen, Port Pionersky (Kaliningrad), Rusland; Riga, Letland; Rønne, Bornholm, Denemarken en Hamilton, Bermuda.

De Europese routes van Seabourn in 2023:

  • Seabourn Sojourn’s Europa seizoen is gepland van 27 mei tot 3 november 2023, met een nieuwe focus op 10-daagse reizen door de westelijke Middellandse Zee.
  • Seabourn Encore zal de oostelijke Middellandse Zee verkennen van 23 april tot 19 november 2023, met zevendaagse reizen van de Griekse Eilanden.
  • Seabourn Quest zal in 2023 de westelijke Middellandse Zee verkennen, met een seizoen dat loopt van 26 maart tot 31 juli. Het schip zal zich richten op 10- en 11-daagse routes.
  • Seabourn Ovation zal Noord-Europa en de westelijke Middellandse Zee cruisen van 9 april tot 19 november 2023 met nieuwe 10- en 11-daagse routes.

    Expeditie-stijl excursies markeren de drie Noordkaap & Majestic Fjorden cruises op Seabourn Ovation en de Route van de Vikingen cruise op Seabourn Quest. Hoogtepunten van de eerste cruise in Noorwegen zijn het verkennen van de Aurlandsfjord en de omliggende eilanden per kajak; een bezoek aan de Arctic Alpine Botanic Garden in Tromso; en het verkennen van de Nordfjord per Zodiac met een kabelbaanrit naar het uitkijkpunt op Hoven Loen. Voor het laatste is er een Zodiac tour van het eiland Heimaey in IJsland; een Zodiac transfer gevolgd door een wandeltocht van de Hvalsey Norse Ruïnes in Qaqortoq (Julianehab), Groenland; en een Calve Island kajak tour in Tobermory, Isle of Mull, Schotland.

Kijk hier welke cruisemaatschappijen weer starten met cruisen of hun aanbod uitbreiden.

Boek een cruise aanbieding met Seabourn bij Cruise Travel, Captain Cruise, Zeetours, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.