Shadow

Maiden Voyage van de Koningsdam begonnen

Holland America Line’s nieuwe vlaggenschip de Koningsdam is opgeleverd en vertrekt vrijdag 8 april voor haar Premier Voyage. De Maiden Voyage van de Koningsdam bestaat uit een aantal mediterrane cruises, naar onder meer Venetië.

Maiden Voyage van de Koningsdam

De ms Koningsdam is 2 april op de Fincantieri-scheepswerf in het Italiaanse Marghera overgedragen aan Carnival Corporation, het moederbedrijf van Holland America Line. Kapitein Emiel de Vries kreeg een fles gevuld met het eerste water dat ooit de romp van de Koningsdam aanraakte. Daarna was er aan boord een feest voor iedereen die had meegewerkt aan de bouw van het schip.

Maiden voyage van de Koningsdam over de Middellandse Zee

De dag erna voer het schip naar Civitavecchia nabij Rome. Daar gingen de eerste cruisepassagiers voor de maiden voyage van de Koningsdam aan boord.  In mei komt de Koningsdam naar Nederland. Op 20 mei wordt de Koningsdam in Rotterdam gedoopt.

Cruises met de Koningsdam zijn te boeken bij onder meer CruiseReizen.nl, Cruisewinkel, TUI en Captain Cruise.

Holland America Line beschikt over dertien schepen die onder Nederlandse vlag zo’n 500 cruises verzorgen. de ms Koningsdam is het eerste schip van de nieuwe Pinnacle-klasse. Lees meer over de toekomstplannen van Holland America Line.

MS Koningsdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.