Shadow

Meer Holland America Line cruises vanuit Rotterdam in 2015

In 2015 biedt Holland America Line meer cruises vanuit Rotterdam aan De cruises worden uitgevoerd met het ms Rotterdam en volgen op de 90-nachten ‘Naar het Verre Oosten’ cruise, die 7 januari 2015 vertrekt vanuit Rotterdam en hier na 90 dagen ook weer terugkeert.

Holland America Line cruises vanuit Rotterdam naar Noorwegen

Holland America Line Rotterdam

Met vijftien afvaarten van 7- en 14-daagse cruises vanuit Rotterdam naar Noorwegen en de Baltische Staten biedt Holland America Line veel mogelijkheden om cruises vanuit Nederland te maken. Voor 2015 heeft Holland America Line het aantal cruises van een week naar Noorwegen verhoogd.

“We hebben geconstateerd dat onze Europese gasten niet alleen op zoek zijn naar meer vakantie mogelijkheden en naar gevarieerde en interessante bestemmingen, maar ook dat zij er de voorkeur aan geven om dichtbij huis aan boord te gaan,” zegt Nico Bleichrodt, Managing Director Sales & Marketing – North & Central Europe bij Holland America Line. “Onze gasten waarderen de verscheidenheid aan cruises die wij vanuit Rotterdam aanbieden, omdat het een comfortabele en betaalbare mogelijkheid is voor een eersteklas Europese cruise-ervaring.”

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Zeetours, CruiseOnline, CruiseReizen.nl, Cruise Travel, Sunweb, Corendon, ANWB, TUI en Cruisewinkel.

Nieuwe cruises vanuit Rotterdam in 2015

Het aanbod aan Holland America Line cruises vanuit Rotterdam start op 21 april 2015 met een 18-daagse cruise naar de Canarische Eilanden’met ms Rotterdam (1.404 passagiers). Tijdens de cruise kunnen passagiers genieten van een overnachting in de haven van Santa Cruise de Tenerife en diverse late vertrektijden zorgen voor de mogelijkheid om meer tijd aan wal door te brengen. Het schip bezoekt ook havens in Spanje, Portugal en Marokko.

Holland America Line cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam

De 14-daagse ‘Noorse Ontdekkingscruise’ met vertrek op 12 september is ook nieuw voor Rotterdam. De route passeert de poolcirkel en blijft een nacht in de haven van Alta, in het noorden van Noorwegen, waar gasten wellicht het adembenemende noorderlicht kunnen zien. Naast een bezoek aan Harwich (Londen, Engeland) en Alta (Noorwegen), bezoekt het schip nog zes andere havens in Noorwegen.

Middellandse Zee cruise met de ms Rijndam vanuit Rotterdam

Het ms Ryndam (1.260 passagiers) vertrekt in 2015 ook eenmaal vanuit Rotterdam. Op 13 september vertrekt een nieuwe 20-daagse ‘Mediterraan Avontuur’ cruise naar Venetië (Italië). Op weg naar de Middellandse Zee doet de route maar liefst vijftien havens aan in Portugal, Spanje, Italië, Griekenland, Montenegro en Kroatië.

Rondreis cruises vanuit Rotterdam met het ms Rotterdam

Van mei tot september zal het ms Rotterdam een serie van 7- en 14-daagse routes naar de fjorden van Noorwegen en de Baltische staten varen. Twee 7-daagse cruises varen rond Noorwegen naar havens die het prachtige landschap van deze regio tonen. Gasten die op zoek zijn naar een langere vakantie kunnen een 14-daagse cruise naar de Baltische Staten maken met overnachtingen in St. Petersburg (Rusland) en Stockholm (Zweden) of kiezen voor een 14-daagse uitgebreide cruise naar Noorwegen en de poolcirkel. De 7-daagse reizen zijn te boeken vanaf 849 euro per persoon bij een verblijf van 2 personen in een tweepersoons stateroom.

Andere hoogtepunten die de routes aandoen zijn aantrekkelijke steden in Europa, zoals Helsinki (Finland), Kopenhagen (Denemarken) en Bergen (Noorwegen). Daarnaast doet het schip ook kleinere havens aan, waaronder Geiranger en Edijford (Noorwegen) Warnemünde (Berlijn, Duitsland) en Tallin (Estland).

Alle routes zijn uniek waardoor gasten de mogelijkheid hebben twee routes te combineren tot een van Holland America Line’s ‘Collectors Voyages’. Deze uitgebreide routes maken het gasten mogelijk meer dan één regio op een enkele route te bezoeken. Zo kunnen gasten aan boord stappen van het ms Rotterdam voor de 21-daagse ‘Oostzee en Noorse Fjorden’ cruise met vertrek op 6 juni, deze cruise combineert de 7-dagen Noorse Legendes cruise en de 14-daagse Juwelen van de Oostzee cruise.

Bekijk aanbiedingen voor cruises vanuit Nederland bij onder meer CruiseOnline, Cruisereizen, Zeetours, Sunweb en Cruisewinkel. Ook bij Corendon kun je cruises met vertrek uit Amsterdam en Rotterdam boeken. Ook Cruisereizen biedt cruises met vertrek uit Amsterdam, Rotterdam of Ijmuiden aan.

Cruise naar het Verre Oosten met de Rotterdam

Voorafgaand aan de start van het Rotterdam rondreis seizoen richting Noorwegen en de Baltische Staten, vaart het ms Rotterdam een ‘90-nachten cruise naar het Verre Oosten’ die 35 havens in 19 landen aan doet. Het schip vaart van en naar Azië via het Suezkanaal, en oostwaarts tot Komodo Island (Indonesië), de thuisbasis van de beroemde Komodo draak. Hoogtepunten van deze afvaart zijn Thilawa (Rangoon, Birma), Bali (Indonesië), Singapore, Colombo (Sri Lanka) en Mumbai (Bombay, India). Diverse late vertrektijden in havens als Muscat in Oman, Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten, Java (Indonesië), Barcelona (Spanje) en Southampton (Londen, Engeland), bieden gasten de mogelijkheid om meer tijd aan wal door te brengen. Ook kortere cruisetrips zijn beschikbaar.

Lees ook: Op de Rotterdam in Rotterdam

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.