Met MSC Cruises naar Oman

Geplaatst door Redactie op 11 mei 2013 om 12:35 in de categorie Vaargebieden, routes en thema's

LiricaLiefhebbers van luxe cruises naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) kunnen in de winter van 2013-2014 hun hart ophalen. Vanaf 5 november verzorgt de MSC Lirica van MSC cruises naar Oman,  Dubai en Abu Dhabi.

Cruises naar Oman

De MSC Lirica begint de route naar de VAE met een 19-daagse cruise op 5 november vanaf Genua (Italië) om op 22 november aan te meren in Dubai. De havens die tijdens deze cruise worden aangedaan zijn Civitavecchia (Italië), La Valletta (Malta), Piraeus (Griekenland), Port Said (Egypte), Safaga (Egypte) en Salalah en Muscat (Oman).

Van 23 november t/m 29 maart 2014 vaart de MSC Lirica vanaf Dubai 18 keer een 8-daagse / 7-nachten cruise naar Abu Dhabi (VAE), Khor al Fakkan (UAE) en Muscat en Khasab (Oman).

VAE: wereld van contrasten

De Verenigde Arabische Emiraten zijn een wereld van contrasten en met deze mooie reizen kunnen passagiers van MSC Cruises zich weer onderdompelen in deze mystieke wereld . Er is een breed excursieprogramma. Zo is Khor al Fakkan de perfecte bestemming om woestijnduinen, ‘wadis’ en oasen te ontdekken of om een bezoekje te brengen aan het ruige Masafi en Hajar gebergte. Een trip naar Fossil Rock, de oudste moskee in de VAE met fossielen van 80 miljoen jaar oud, mag je ook zeker niet overslaan.

Cruises naar Oman en Dubai

Tijdens de cruises naar Oman staat in de hoofdstad Muscat een bezoek aan het Al Alam Paleis met de Al Jalali en Al Mirani forten op de planning, evenals de wereldberoemde Sultan Qaboos Grand Moskee en de bruisende oude stad. Een ontspannende cruise met een traditionele Arabische ‘dhow’ is een perfecte manier om Khasab te ontdekken, ook wel ‘het Noorwegen van Arabië’ genoemd door de fjordachtige wateren, vissersdorpjes en kalkrotsen.

Ook een bezoek aan Dubai mag in deze cruise niet ontbreken: een ultramoderne stad met oude tradities die zowel tegen de kust als de Arabische woestijn aan ligt. De stad biedt uiteenlopende winkelmogelijkheden, indrukwekkende wolkenkrabbers in combinatie met een moderne jachthaven en een bruisend nachtleven. Ook Abu Dhabi is een moderne metropool met futuristische gebouwen, prachtige moskeeën en opzienbarende architectuur. Je kunt hier zelfs een ritje maken in ’s werelds snelste achtbaan in het Ferrari World Theme Park.

Meer cruises naar het Midden-Oosten

MSC Cruises zijn onder meer te boeken bij CruisetravelKuoni en Stip Reizen. Kijk voor meer cruises naar het Midden Oosten bij Cruisetravel (cruises naar Dubai en cruises naar Oman) of bij Arke (cruises naar Bahrein  en cruises naar de Verenigde Arabische Emiraten).

Waardeer dit artikel

Delen

Comments are closed.